Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Vilemsens: "Sportisti, kā Kaspars Liepiņš, ir mazliet stulbi"

Mārcis Pēterkops
Mārcis Pēterkops

Vilemsens: "Sportisti, kā Kaspars Liepiņš, ir mazliet stulbi"
Daniels Vilemsens, gatavojoties sacīkstēm
Foto: Iveta Apškrūma, studija 1.Roka

Pēc Ķeguma Zelta zirga trasē aizvadītajiem pasaules blakusvāģu motokrosa čempionāta Latvijas Grand Prix kvalifikācijas braucieniem, savos iespaidos portālam Sportacentrs.com dalījās vairāki augšgalā esošie piloti. Atgādinām, ka kvalifikācijā uzvarēja Nīderlandes pārstāvji Etjēns Bakss/Bens van den Bogārts, otro pozīciju nodrošināja Māris Rupeiks/Kaspars Stupelis, savukārt trešā starta vietas izvēle tika vācietim Marko Hapičam; Daideri un Daniels Vilemsens kvalifikāciju beidza, attiecīgi ceturtie un piektie.

Māris Rupeiks pēc uzvaras B grupā atzina, ka brauciens bijis ļoti veiksmīgs un ka labāk nobraukt vairs nebija iespējams. ”Izdarījām visu, ko varējām, varam būt apmierināti,” sacīja Māris. ”No konkurentiem visspēcīgākie būs Vilemsens un Bakss; Daideriem nav vajadzīgais paātrinājums.” Pieredzējušais motosportists atzina, ka pēc problēmām sezonas sākumā, šobrīd jūtoties kā zirgā: ”Iebriekš bija finansu problēmas, pavasarī izdevās aizvadīt tikai piecus treniņus, arī, braucot ar iepriekšējo līdzbraucēju [Elviju Mucenieku – aut.], nokritās temps, bet tagad esam atpakaļ. Ar Kasparu esam vienojušies, ka, esot labvēlīgiem apstākļiem, turpināsim sadarbību, un tuvākajos gados noteikti iesim pretim čempionu titulam.” Jēkabpilietis atklāja, ka ambīciju viņam netrūkstot, piebilstot, ka Vilemsena klātbūtne esot ļoti liels izaicinājums: ”Vilemsenu respektē visi; kamēr neredz, ka viņš ir aiz muguras, tad brauc ātri; kad viņu ierauga, tad vienkārši palaiž garām...” Uzvaras gadījumā Māris solīja izvizināt trīs cilvēkus ar savu blakusvāģi.

Ceturto vietu izcīnījušais Jānis Daiders atzina, ka šodien sasniegtais bija apmierinošā līmenī: ”Varbūt varējām labāk, taču pirmo vietu izcīnīt nebija galvenais.” Liezērietis atklāja, ka iekļūšana labāko trijniekā būtu mērķa īstenojums. ”Jā, pirmais trijnieks būtu ļoti labi. Ja nobrauksim bez kļūdām, tad tas ir reāli,” izteicās Jānis. Neskatoties uz to, ka pēc kvalifikācijas blaķenei, tika mainīts motors, rītdienas sacīkstēm gatavošanās rit optimistiski, arī ar veselību viss esot kārtībā. Jautāts, ko domā par atsevišķiem negatīvas noskaņas komentāriem internetā, Daiders jaunākais atbildēja vienkārši: ”To visu saka cilvēki, kuri neko nevar pateikt klātienē, kuri paši tā pabraukt nemāk.” Ja rīt uz augstākā goda pjedestāla pakāpiena kāps Madonas apkaimē augušie brāļi, tiks veikts goda aplis ar treneri Kristeru Serģi.

Sestdienas ātrākais pilots Etjēns Bakss atzina, ka neko vairāk par tik labu startu nevarot vēlēties. ”Jā, izdevās ļoti komfortabls brauciens. To ietekmēja Vilemsena kritiens, bet, kā notika, tā notika,” lakonisks bija holandietis. ”Vilemsenam ir ļoti liela pieredze, viņš būs ļoti spēcīgs konkurents, arī Daideri un Rupeiks ir spēcīgi, taču viņiem noteikti traucēs mājās būšanas stress; savu skatītāju priekšā braukt ir visgrūtāk,” viedokli izteica Etjēns. ”Ķeguma trase ir mana mīļākā, šeit braukt ir vislabāk. Fanu pūlis ir traks, Latvijā man patīk,” sacīja kopvērtējuma sestās vietas īpašnieks. Ja rīt uzvarēs Bakss, tad arī viņš ir apņēmies pa trasi veikt apļus kopā ar līdzjutējiem.

Ar medijiem gatavs runāt bija astoņkārtējais čempions, sezonas līderis Daniels Vilemsens: ”Šodien gadījās sadursme, brāļi Višeri nobrauca, kā nobrauca, beigās izcīnīju trešo vietu, Baksu noķert bija neiespējami.” Jautāts par to, kurus uzskata par nopietnākajiem sāncenšiem, titulētais holandietis atzina, ka visnopietnākās bažas sagādājot Rupeiks un Daideri: ”Viņi brauc ātri, droši vien rīt būs labāki nekā šodien.” Jautāts, kāda ir fiziskā pašsajūta un, vai ar tehniskajām lietām viss esot kārtībā, holandietis atbildēja, ka nekādu problēmu neesot un noliedza baumas par to, ka kantētājs Svens Verbruge būtu guvis savainojumu. Jautāts, kā komentē attiecības ar Kristeru Serģi un nestartējušo Kasparu Liepiņu, Vilemsens emocijas zem pūra neturēja: ”Ar Daideriem agrāk viss bija labi, reizi pat sniedzu tehnisko palīdzību; kad uzradās Kristers, viss, vairāk viņi nesveicinās. Ja par mani saka, ka esmu nekorekts braucējs, tad tas neatbilst patiesībai. Astoņus titulus negodīgi nevar izcīnīt. Daži vienkārši nespēj pieņemt manus panākumus, domāju, tādi sportisti kā Liepiņš ir mazliet stulbi.” Pieredzējušais braucējs ielūkojās arī nākotnes plānos, sakot, ka ”plāno braukt 2-3 gadus”. ”Nebraucu titulu dēļ, esmu blakusvāģu sportā, lai izbaudītu šo laiku,” sacīja Daniels. Atšķirībā no pārējiem, uzvaras gadījumā Vilemsens, smejoties apsolīja, ka ar faniem dalīsies izcīnītajā šampanietī.

  +1 [+] [-]

, 2011-08-06 21:49, pirms 13 gadiem
Nu daļēja taisnība jau Vilemsenam arī ir. Astoņus titulus tāpat vien negodīgi nevar dabūt.

     [+] [-]

, 2011-08-06 21:49, pirms 13 gadiem
ehh vecais, kurš nu būtu runājis un vēl par godīgumu ...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2011-08-06 22:52, pirms 13 gadiem
Šat de fak ap mada faka.

  +8 [+] [-]

, 2011-08-06 23:04, pirms 13 gadiem
Vilemsens ir riktīgs širmoviks trasē, bet Kristers Serģis - arī tas ir ļoti smags cilvēks, par to var apvaicāties Artim Rasmanim...

  +2 [+] [-]

, 2011-08-06 23:11, pirms 13 gadiem
eddy707 rakstīja: Nu daļēja taisnība jau Vilemsenam arī ir. Astoņus titulus tāpat vien negodīgi nevar dabūt.
visus astoņus noteikti ne, bet 2-3 gan
Slēpts komentārs: NenadTrajkovic

     [+] [-]

, 2011-08-07 06:50, pirms 13 gadiem
Haralds Kurpnieks ir Jēkabpilietis.Māris Rupeiks man šķiet nekad nav bijis Jēkabpilietis!

     [+] [-]

, 2011-08-07 10:05, pirms 13 gadiem
eddy707 rakstīja: Nu daļēja taisnība jau Vilemsenam arī ir. Astoņus titulus tāpat vien negodīgi nevar dabūt.
8 nē... bet kadus 2-3 no tiem droši būtu jāatdod citiem.....

  +1 [+] [-]

, 2011-08-07 11:36, pirms 13 gadiem
NenadTrajkovic rakstīja: Autoram.

Tiešām Māris Rupeiks ir jēkabpilietis?

Ja rīt rodas iespēja varbūt vari pajautat Rupeika kungam šādus jautājumus:

-Cik naudas vēl ir parādā E.Muciniekam.
-Vai Vita Ziemele vēljoprojām strādā ar Rupeiku.
un ar kaadaam ta gudriibaam ta tu tagad veelies paspiideet?

     [+] [-]

, 2011-08-07 21:51, pirms 13 gadiem
sandzuks rakstīja: Haralds Kurpnieks ir Jēkabpilietis.Māris Rupeiks man šķiet nekad nav bijis Jēkabpilietis!
Jēkabpils dome atbalsta, varbūt tapēc tāda piekabe?

     [+] [-]

, 2011-08-07 22:22, pirms 13 gadiem
Šprkst rakstīja: Šat de fak ap mada faka.
Muti aizstaisi pamuļķi,ja esi tik gudrs tad pasaki viņam to acīs!

  +1 [+] [-]

, 2011-08-07 22:27, pirms 13 gadiem
Villītis trasē ir dulls,bet tieši tāpēc man viņš patīk!!Braucu uz Ķegumu lielā mērā paskatīties Villīša šovu!Žēl,ka šoreiz kantētāja traumas dēļ tas izpalika.Cik atceros,tad konflikts ar Serģi viņiem arī sākās dēl starpgadījuma trasē(kas bija rezultāts Villīša braukšanas stilam,bet nekādā gadījumā ne ļaunprātība).