Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Secinājumi izdarīti, volejbolisti dosies uz atbildes spēli Tallinā

Jānis Celmiņš

Secinājumi izdarīti, volejbolisti dosies uz atbildes spēli Tallinā
Raimonds Vilde un Latvijas volejbola izlase
Foto: CEV

Latvijas vīriešu volejbola izlase jau piektdienas pēcpusdienā dosies uz Tallinu, kur svētdien aizvadīs atbildes spēli Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā. Pirmajā cīņā Jelgavā Latvijas izlase atzina igauņu pārākumu ar rezultātu 2:3, kas nozīmē, ka atbildes spēlē nepieciešama uzvara.

Panākums trijos vai četros setos (3:0 vai 3:1) mūsu volejbolistiem vietu EČ finālturnīrā garantēs uzreiz, bet panākuma gadījumā ar 3:2 nāksies spēlēt tā saukto “zelta setu” (līdz 15 ar divu punktu pārsvaru). Mūsu izlases nometnē pirms otrās spēles lielu problēmu nav, visi ir veseli un gatavi cīņai. Piektdienas rīta pusē izlasei vēl paredzēts noslēdzošais treniņš Rīgā, bet jau sestdienas pievakarē tiks iemēģināta “Tondiraba” halle, kurā dienu vēlāk tiks aizvadīta tik svarīgā cīņa.

Mūsu izlases galvenais treneris Raimonds Vilde pirms atbildes mača Tallinā saka, ka secinājumi pēc pirmās cīņas izdarīti, cerot, ka spriedze atbildes spēlē Tallinā nebūs tik liela kā Jelgavā. “Ļoti ceru, ka proporcionāli spiediens būs mazāks. Skaidrs, ka nervozitāte būs, bet domāju, ka igauņiem noteikti būs grūtāk. Vai tā būs, rādīs laiks. Šķiet, ka esam izdarījuši pareizos secinājumus. Svarīgākais, ko apzināmies pēc pirmās spēles, ir tas, ka igauņi nav nekādi pārcilvēki. Tā ir spēlējama un arī apspēlējama komanda. Spēlē Jelgavā nestrādāja mūsu galvenais ierocis serve. Pietrūka gan Denisa Petrova, gan Toma Švāna serves. Ja iepriekšējās kvalifikācijas spēlēs viņiem servējot guvām punktus, tad Jelgavā tas notika pārāk reti. Noteikti varam spēlēt labāk, lai gan arī spēle Jelgavā nebija slikta,” teic Vilde, piebilstot, ka vienam, otram mūsu izlases spēlētājam šāda līmeņa spēle bija pirmā karjerā: “Nianses – tas mūsdienu sportā izšķir ļoti daudz. Arī igauņi Jelgavā nervozēja.”

Igaunijas izlases līderis Roberts Tahts, līdzīgi kā līdzšinējā kvalifikācijas turnīra laikā, arī Jelgavā bija viens komandas līderiem, tāpēc loģisks ir jautājums, kā ierobežot viņu? “Neko pārdabisku viņš nedara, zinām viņa uzbrukuma virzienus, taču Jelgavā neizdevās “pieturēt”. Spēlētājs ar labu lēcienu, bieži sit ar lielu spēku, spēlē labā augstumā, ātrs,” igauņa stiprās puses uzskaita Vilde, cerot, ka spēlē Tallinā mūsu vīriem pret viņu izdosies nospēlēt veiksmīgāk.

Kļūdās gan spēlētāji, gan treneri, tāpēc loģisks šķiet jautājums, vai arī mūsu treneri Jelgavā pieļāva kādu kļūdu? “Tā uzreiz viena konkrēta lieta prātā nenāk. Jā, iespējams, ātrāk spēlē vajadzēja atgriezt Ruslanu Sorokinu, taču neuzķērām īsto brīdi. Katram no spēlētājiem ir savas stiprās un vājās vietas, tāpēc tā viennozīmīgi teikt, ka kļūdījāmies nevaru. Gribējām vairāk izmantot dubultās maiņas (laukumā sūtīt cēlāju Arti Caicu un diagonāli Edvartu Buividu), taču īsti nebija iespēju,” teic treneris.

“Tondiraba” hallē Raimonds Vilde līdz šim nav bijis, taču liek atminēties, ka pāris spēles tajā aizvadījusi Tallinas “Selver” komanda. Hokeja spēļu laikā halles ietilpība ir 5840 sēdvietu, bet uz volejbola spēlēm ietilpība esot līdz pat 7000.

Ieejas biļetes uz Latvijas un Igaunijas valstsvienību spēli pieejamas šeit: Eesti-Läti. CEV Võrkpalli EM-valiksarja...

Spēles sākums Tallinā svētdien plkst. 17.00, mača tiešraide LTV7 kanālā.

  -1 [+] [-]

, 2016-10-06 16:39, pirms 8 gadiem
Jāpalabo:
"...cerot, ka spriedze atbildes spēlē Igaunijā nebūs tik liela kā tas bija Tallinā"

     [+] [-]

, 2016-10-06 16:52, pirms 8 gadiem
Tomēr dosies?

  -3 [+] [-]

, 2016-10-06 17:50, pirms 8 gadiem
Latvijai nav izredžu šajā spēlē. Domāju,ka lielāka daļa ekspertu šeit sportacentrā man piekritīs!

     [+] [-]

, 2016-10-06 18:18, pirms 8 gadiem
Eksperts X rakstīja: Latvijai nav izredžu šajā spēlē. Domāju,ka lielāka daļa ekspertu šeit sportacentrā man piekritīs!
Nepiekrītu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja