Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

"Vega 1/Liepāja" ar kardināli atjaunotu sastāvu tēmē uz sešinieku

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

"Vega 1/Liepāja" ar kardināli atjaunotu sastāvu tēmē uz sešinieku
Liepājnieču galvenais treneris Armands Misus
Foto: Mārtiņš Sīlis, loc.lv

Latvijas un Igaunijas apvienotajā čempionāta jauno sezonu šonedēļ sāks arī Latvijas klubi - "Vega 1/Liepāja" trešdienas izbraukumā spēlēs pret Latvijas Universitātes komandu. Kurzemnieces ar kardināli atjaunotu sastāvu centīsies noturēties labāko pulkā, informē laikraksts "Kurzemes Vārds".

"Vega 1/Liepājas" mērķi šajā sezonā ir nedaudz mazāki, taču tie joprojām ir gana augsti - apvienotā čempionāta pamatturnīru noslēgt labāko sešniekā un iekļūt Latvijas čempionāta izslēgšanas mačos.

No pagājušā gada sastāvā vairs nav virkne spēlētāju – komandu pametušas leģionāres Aleksandra Stelfoksa un Katažina Suknarovska, savukārt Agija Kruga pārcēlusies uz "Latvijas Universitāti", bet Sabīne Niedola spēlēs Cēsu klubā. Sastāvā nav vairs arī Zanes Būmeistares, Lauras Šēnas, pauzi savā karjerā ieturēs Laura Pelše. Kristīna Cirša tomēr nespēlēs Tallinā, viņa gatavojās ģimenes papildinājumam.

Liepājas komandā no Itālijas atgriezusies Sabīne Egle, bet leģionāru trio veidos baltkrievu saspēles vadītāja Janina Ņikitina, viņas tautiete Marina Ivašenko un poliete Marta Maņkovska.

Ceturtdien liepājnieces aizvadīja pārbaudes spēli ar Lietuvas bronzas medaļnieci un šīs sezonas Eirokausa komandu Klaipēdas "Fortuna", piekāpjoties ar 43:61. Rezultatīvākā mūsējām ar 15 punktiem bija Egle, bet 12 punktu guva Maņkovska. Vienības galvenais treneris Armands Misus, novērtējot leģionāres, sacīja, ka Ivašenko ieradās pa taisno no Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes, tādēļ bija grūti novērtēt viņas varējumu. Traucēja arī pirmās spēles nervozitāte. Ņikitinai, kura smagās traumas dēļ ir izlaidusi veselu gadu, šobrīd visvairāk pietrūks spēļu prakses, savukārt Maņkovska būšot laba palīdze laukumā.

Pirmā apļa kalendārs liepājniecēm ir ļoti blīvs, nežēlīgs un no komandas formas uzturēšanas viedokļa neizdevīgs. Pirmie pieci mači būs jāizspēlē desmit dienu laikā, kam sekos 18 dienu pauze. Atlikušie seši mači notiks no 5. novembra līdz 11. decembrim. Kurzemnieču pirmā sezonas spēle notiks 8. oktobrī izbraukumā pret "Latvijas Universitāti", bet mājās 11. un 12. oktobrī būs jāspēlē pret "Tartu university" un "1182 Tallinn".

"Vega 1/Liepāja" sastāvs: Sabīne Egle, Maija Gertsone, Elīna Rupere, Sabīne Lipe, Līva Laima Kazāka, Zane Lībeka, Rendija Misus, Alise Strausa, Janina Ņikītina, Marina Ivašenko, Marta Maņkovska. Šobrīd sastāvā jaunākā spēlētāja ir Elīna Ruperte, kurai tikai oktobra beigās palika 15 gadu, bet pieredzējušākā – 26 gadus vecā Alise Strausa. Galvenajam trenerim Aramandam Misum šogad būs arī asistents, šajā amatā darbosies Zintis Lākutis.

izmantotie resursi:
Laikraksts "Kurzemes Vārds"