Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Aigars Nerips: "Uzvaru veltu visiem TTT treneriem"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Aigars Nerips: "Uzvaru veltu visiem TTT treneriem"
Aigars Nerips
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

"Finālā visgrūtāk ir, ja uzvarētāju noskaidrošanai nepieciešamas piecas spēles. Tādos gadījumos daudz izšķir emocijas, taču pēdējās spēles tādas bijušas vienmēr," izcīnot ceturto Latvijas titulu sešu sezonu laikā, teica basketbola kluba "TTT Rīga" galvenais treneris Aigars Nerips.

Trenera vadībā TTT sekmīgi startēja trīs dažādos turnīros, 2015. gada sezonu pabeidzot ar bilanci 39-3. Janvārī rīdzinieces uzvarēja abās “Molten” kausa izcīņās spēlēs. Martā tika piedzīvota neveiksme Baltijas līgas finālā (10-1), toties sezonas noslēgumā izdevās otro gadu pēc kārtas triumfēt gan Latvijas-Igaunijas līgā, gan nacionālajā čempionātā.

"Man bijusi saskare ar visiem TTT treneriem. Oļģerts Altbergs bija katedras vadītājs Latvijas Valsts fiziskās kultūras institūtā (LVFKI, mūsdienās Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija). Viņš mani pirmo reizi aizsūtīja uz TTT nometni.

Raimonds Karnītis studiju laikā pieņēma manu ieskaiti. Redzēju daudzus viņa vadītos treniņus. Kopā ar Juri Garkalnu strādāju “Ādaži/InterLatvija” komandā. Biju otrais treneris Ainara Zvirgzdiņa un Aināra Čukstes vadītajās TTT komandās.

Ar Andri Purkalnu bijām sāncenši, taču mums izveidojās labs kontakts ārpus laukuma. Paldies visiem treneriem, kuri augstu turējuši TTT zīmolu un devuši savu ieguldījumu panākumos. Patērējot daudz nervu, komandas līmeni izdevies noturēt.

Savā rēķinā ieskaitu četrus Latvijas titulus kā galvenajam trenerim. Pieskaitīt pārējos būtu lielīšanās. Divi no četriem panākumiem izcīnīti, finālsērijās uzvarot ar 3-2. Par vērtīgāko uzskatu 2010. gada titulu, kad komandas bija visspēcīgāk nokomplektētas un valdīja lielākā spriedze.

Pārtraukumā uzsvēru, ka aizmirstam elementāras lietas, nepieskatot pretinieku bīstamākās spēlētājas. Atgādināju, ka rezultātu nodrošina pašu darbs. Varam spēlēt skaisti, taču uzvarai ar to nepietiks. Pārrunas deva rezultātu un otrajā puslaikā lauzām spēles gaitu. Labāk pieturējām bumbu.

Annu Deforžu izvēlējāmies uzņēmības dēļ. Finālsērijas laikā viņas rezultativitāte un pieredze mums deva lielu pienesumu. Mūsu stiprā puse – komandā ir daudzas līderes. Statistikas tabulās viņas parasti nav augšgalā, taču veido stipru komandu un tas ir galvenais!

Anda Eibele pēc savainojuma aizvadīja ļoti labu sezonu. Sniegums atalgots ar uzaicinājumu Latvijas izlasē. Viņa to nopelnījusi ar savu darbu. Anda var kādreiz “dabūt bietē”, taču laukumā viņa daudz izdara.

Individuāli stabilākas kļuvušas spēlētājas, kuras TTT sastāvā aizvadīja otro sezonu. Ieva Kūlīte kļuvusi nosvērtāka. Ieva Krastiņa, atšķirībā no spēlēšanas Lietuvā, vairāk uzņēmās melno darbu. Tas nebija viegli, īpaši pēc Baibas Eglītes savainojuma un laikā, kad Anda nebija pilnībā atguvusies.

Kate Krēsliņa pierādīja, ka ar savu darbu var panākt ļoti daudz. Kitija Laksa savainojumu dēļ bija spiesta izlaist pusi sezonas. Zinu, ka viņa var daudz izdarīt, taču mainīgā fiziskā kondīcija liedza Kitijai spēlēt vairāk. Esmu pārliecināts, ka viņa progresēs.

Visvairāk progresējusī jaunā spēlētāja līgā ir Rūta Veidere. Protams, katram var atrast savus mīnusus, taču viņas progress ir nenoliedzams. Ja strādā un ir interese par basketbolu, izaugsmes iespējas ir visām. Putru nedalu nevienai, katrai savs laiks laukumā jānopelna."

     [+] [-]

, 2015-04-21 19:31, pirms 9 gadiem
Kāda jēga atrakstīt to, kas jau pateikts video?

     [+] [-]

, 2015-04-21 21:13, pirms 9 gadiem
Treneris Nerips prot labi sagatavot komandu. Pat, ja zaudē, rezultāts parasti ir ļoti līdzīgs. Stingrs, taču nav rupjš.

     [+] [-]

, 2015-04-21 21:57, pirms 9 gadiem
Pavisam cits līmenis cilvēkam, nekā Krišjānim Kļaviņam, kurš sola TTT "uz ceļiem nolikt" un tikai gānās.

Šeit velta uzvaru TTT treneriem - aizkustinoši, skaisti un mīļi.

  +1 [+] [-]

, 2015-04-21 22:06, pirms 9 gadiem
Kad TTT sāks kaut ko nopietnu Eiropā ?

     [+] [-]

, 2015-04-21 22:08, pirms 9 gadiem
Nu kur Anda var būt izlasē? netiek līdz sedzamajām jau lv, krīt metieni tik ja nesedz. laiks jau pagājis.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja