Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Skabelka kļuvis par "Barys" un Kazahstānas izlases galveno treneri

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Skabelka kļuvis par "Barys" un Kazahstānas izlases galveno treneri
Andrejs Skabelka
Foto: hcbarys.kz

Pārmaiņas piedzīvojošais Kontinentālās hokeja līgas klubs Astanas "Barys" atradis jaunu galveno treneri – amats piešķirts 47 gadus vecajam Andrejam Skabelkam, kurš trenēs arī Kazahstānas izlasi.

Pēc trim gadiem pie Novosibirskas "Sibir" stūres Andrejs Skabelka pagājušajā vasarā pārcēlās uz Omskas "Avangard", tomēr sadarbība nebija ilga – neapmierinošo rezultātu dēļ viņam nācās aiziet. Tomēr baltkrievu speciālistam izdevies atrast jaunu darba vietu – viņš kļuvis par Astanas "Barys" galveno treneri. Līgums noslēgts uz divām sezonām.

Tāpat Skabelka kļuvis par Kazahstānas valstsvienības vadītāju, un Hokeja federācijas prezidents Askars Mamins norādījis, ka mērķis ir tikai viens – atgriešanās elites divīzijā. "Pasaules čempionāts pirmajā divīzijā notiks pie mums. Protams, Skabelkas uzdevums ir uzvarēt turnīrā," teica Mamins.

"Jā, klubu gaida pārbuve. Tomēr katru gadu tiek izvirzīts uzdevums iekļūt izslēgšanas spēlēs, un arī šoreiz nekas nav mainījies. Uzdevumi, kā vienmēr, ir skaisti, un tie zināmi gan klubam, gan izlasei. Tāpat "Barys" būs jāaudzina jaunatne, Kazahstānas hokeja jaunā maiņa," pauda Mamins.

Iepriekš Astanas "Barys" vārds tika piesaukts skandālu sakarā – līgas labākais snaiperis Naidžels Douss sacīja, ka tādu attieksmi no kluba vadības negaidīja un, pēc viņa domām, tā bijusi necieņas izrādīšana, kamēr pieredzējušais aizsargs Romāns Savčenko pateica vēl tiešāk: tik sūdīga attieksme pret hokejistiem neesot bijusi nekur. Tādējādi vadības maiņa Astanā nebija pārsteigums.

Izmantotie resursi:
Андрей Скабелка – новый главный тренер «Барыса»...