Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Olimpiju" pamet vairāki spēlētāji, Bertānam - lielākas iespējas

"Olimpiju" pamet vairāki spēlētāji, Bertānam - lielākas iespējas
Ratko Varda
Foto: sport-tv.si

Slovēnijas basketbola klubu Ļubļanas "Union Olimpija" pēdējo dienu laikā pametuši vairāki spēlētāji, kas liek runāt par iespējamajām naudas problēmām vienībā. Ļubļanu pametuši arī spēlētāji, kas bija Latvijas basketbolista Dāvja Bertāna konkurenti uz spēles laiku.

Vispirms "Union Olimpija" atvadījās no amerikāņu uzbrucēja Denija Grīna, kurš komandu pameta pēc pagājušās nedēļas Eirolīgas spēles, kurā tika piedzīvots zaudējums savā laukumā pret Itālijas klubu Sjēnas "Montepaschi" (57:63). Jau pirms sezonas bija plānots, ka Grīns nepaliks uz visu gadu, jo vienošanās paredzēja viņa uzturēšanos Slovēnijā līdz NBA noslēgsies lokauts. Nesen tas noslēdzās un 24 gadus vecais Grīns atgriezies ASV, kur mēģinās atgriezties NBA apritē.

Dažas dienas vēlāk "Union Olimpija" paziņoja, ka komandu pametis cits amerikāņu spēlētājs Bens Vudsaids. 26 gadus vecais saspēles vadītājs nolēma pamest Ļubļanu, jo aizkavējušies algas maksājumi. Vudsaids atradis jaunu komandu un sezonu turpinās ambiciozajā Gruzijas klubā "BC Armia", kas šogad startē arī FIBA Izaicinājuma kausā. Vudsaids Gruzijā aizvietos citu amerikāņu saspēles vadītāju Sandiatu Geinsu, kurš atgriezies ASV, lai mēģinātu iekļūt kāda NBA kluba sastāvā.

Trešais spēlētājs, kas pameta "Union Olimpija" bija 213 cm garais centrs Ratko Varda. 32 gadus vecais bosnietis turpmāk spēlēs vienā no labākajiem Ukrainas klubiem Mariupoles "Azvomash", kurš šogad piedalās arī ULEB Eiropas kausā. Šodien kļuva zināms, ka "Union Olimpija" sastāvā vairs nebūs arī pamatsastāva uzbrucējs Damirs Markota, kurš karjeru turpinās Turcijā. Markota piekritis Ankaras "Turk Telekom" piedāvājumam, kur būs komandas biedrs Kasparam Kambalam. Gaidāms, ka Markota aizvietos Turcijas kluba zvaigzni Memetu Okuru, kuram jāatgriežas savā NBA klubā Jūtas "Jazz".

Pārējie "Union Olimpija" basketbolisti palikuši sastāvā, kuru skaitā arī 19 gadus vecais Dāvis Bertāns. Gaidāms, ka pēdējās izmaiņas lielāku lomu komandā dos Bertānam, kuram līdz šim nācās konkurēt tieši ar tādiem spēlētājiem kā Denijs Grīns un Damirs Markota. "Union Olimpija" pašreiz atrodas 4. vietā Adrijas līgā (7-3), bet Eirolīgā (1-6) ir mazas izredzes iekļūt nākamajā kārtā.

Izmantotie resursi:
KK Union Olimpija, Ljubljana - uradna spletna...
Sportando | Worldwide Basketball News

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-12-05 18:41, pirms 12 gadiem
Jaklust par vienu no balstiem..

     [+] [-]

, 2011-12-05 20:19, pirms 12 gadiem
Jāgaida Olimpijas spēle.