Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

VTB sezonas pirmajā mačā Šķēles klubs zaudē Krasnodarā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

VTB sezonas pirmajā mačā Šķēles klubs zaudē Krasnodarā
Armands Šķēle
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

VTB Vienotās basketbola līgas jaunās sezonas pirmajā mačā latviešu aizsarga Armanda Šķēles pārstāvētais Tallinas "Kalev/Cramo" šodien izbraukumā piekāpās spēcīgajai Krasnodaras "Lokomotiv-Kuban" komandai 74:88 (9:19, 17:25, 25:27, 23:17).

Jaunajā sezonā Krasnodaras "Lokomotiv-Kuban" startēs arī ULEB Eirolīgā, tāpēc ir arī atbilstoša spēlētāju komplektācija. Savukārt tikmēr Igaunijas čempionvienības "Kalev/Cramo" spēlēs arī Eiropas kausā.

VTB sezonas pirmajā mačā mūsu Šķēle netika iekļauts starta pieciniekā. VTB iepriekšējās sezonas bronzas medaļnieki jau no pirmajām minūtēm ņēma iniciatīvu savās rokās, trīs minūšu laikā panākot rezultātu 10:0. Cenšoties uzlabot savu situāciju, talliniešu rindās tika veiktas divas maiņas, kuru rezultātā laukumā devās arī Šķēle. Tad nu igauņu vienība guva piecus punktus pēc kārtas, līdz ar to rezultāts kļuva līdzīgāks. Pusotru minūti pirms starta ceturtdaļas beigām latvietis pārķēra bumbu un ar atkārtotu metienu guva divus punktus (14:9). Pirmā ceturtdaļa noslēdzās ar 19:9 par labu mājiniekiem.

Otrās ceturtdaļas sākumā tallinieši centās tikt tuvāk (21:15), tomēr pēc Šķēles nosēdināšanas skaitļi uz tablo kļuva arvien patīkamāki mājiniekiem (27:15). Arī pēc latvieša atgriešanās uz laukuma krasnodarieši turpināja audzēt savu pārsvaru, bet ceturtdaļas izskaņā Šķēle iemeta divus punktus. Puslaika pārtraukumā komandas devās pie rezultāta 44:26. Mājinieku rindās rezultatīvākais bija amerikāņu uzbrucējs Derikam Braunam (14 punkti). Šķēle pirmajā puslaikā spēlēja 14:42 minūtes, kuru laikā viņš iemeta divus no četriem divpunktu metieniem, nerealizēja abus soda metienus, divreiz kļūdījās un pārķēra vienu bumbu. Statistika apliecināja krasnodariešu pārākumu gandrīz visos komponentos, tallinieši bija labāki tikai tālmetienos.

Otrajā puslaikā kopumā norisinājās brīvāka spēle, kurā tallinieši bija pat mazliet veiksmīgāki, pēdējā ceturtdaļā uzvarot ar sešu punktu pārsvaru. Galu galā mājinieku uzvara (88:74) uz tablo nebija tik pārliecinoša, kā šķita pēc pirmā puslaika.

Šajā mačā Armands Šķēle laukumā bija 23:01 minūtes, kuru laikā guva 5 punktus (divpunktu metieni - 2/4, soda metieni - 1/4), izcīnīja 2 atlēkušās bumbas, izpildīja vienu rezultatīvu piespēli, pieļāva divas kļūdas un pārķēra 2 bumbas, nopelnot efektivitātes koeficientu +3.

Jaunajā sezonā VTB līgā spēlēs 20 komandas, kas sadalītas divās grupās. A grupā ir arī Armanda Šķēles pārstāvētie Igaunijas čempioni "Kalev/Cramo", kā arī Gundara Vētras un Mārtiņa Zībarta trenētā Sanktpēterbugas "Spartak" komanda. B grupā spēlēs arī Jāņa Blūma pārstāvētā Kazahstānas čempionvienība "Astana", kā arī fiziskās sagatavotības trenera Ērika Visocka debitanti "Krasnij Oktjabr".

VTB līgas grupas

A grupaB grupa
Lokomotiv-Kuban (Krievija)CSKA Moscow (Krievija)
Kalev/CramoKrasny Oktjabr (Krievija)
Nymburk (Čehija)VEF Rīga (Latvija)
Turow (Polija)Cmoki Minsk (Baltkrievija)
Unics (Krievija)Khimki (Krievija)
Lietuvos rytas (Lietuva)Neptunas (Lietuva)
Donetsk (Ukraina)Azovmash (Ukraina)
Enisey (Krievija)Astana (Kazahstāna)
Spartak (Krievija)Triumph (Krievija)
Nizhny Novgorod (Krievija)Krasnie Krilya (Krievija)

Izmantotie resursi:
vtb-league.com