Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

''Metalurgam'' graujoša uzvara; Bērziņam vārti pret ''Shakhtyor''

Kristaps Desmitnieks

''Metalurgam'' graujoša uzvara; Bērziņam vārti pret ''Shakhtyor''
Vents Feldmanis

Šovakar kārtējo spēli Baltkrievijas atklātajā hokeja čempionātā (BAČ) aizvadīja ''Liepājas Metalurgs'', savā laukumā uzņemot ''Vitebsk'' komandu, kuras sastāvā spēlē Latvijas hokeja audzēknis Elvis Želubovskis. Mačā ar rezultātu 9:3 pārliecinoši pārāki izrādījās mājinieki. Tikmēr citā spēlē vārtus guvis latviešu uzbrucējs Armands Bērziņš.

Abas komandas šosezon jau bija savstarpēji tikušās, pirms nedēļas Vitebskā ļoti rezultatīvā spēlē ar rezultātu 8:7 uzvaru izcīnīja ''Liepājas Metalurgs''. Pirms šodienas mača liepājnieki ar desmit spēlēs izcīnītiem deviņiem punktiem ierindojās turnīra tabulas astotajā vietā, bet ''Vitebsk'' vienībai tikpat spēlēs bija izdevies izcīnīt septiņus punktus, kas garantēja desmito vietu.

Tāpat kā pirms nedēļas Vitebskā, arī šodienas spēle tika aizvadīta itin rezultatīvi, jau mača pirmajā minūtē ar metienu no zilās līnijas vārtus guva Mārtiņš Gipters. Pēc vārtu guvuma liepājnieki turpināja bīstami uzbrukt, un šī ofensīva vainagojās ar panākumu - ''Vitebsk'' cietoksnī ripu raidīja Bruno Zabis. Viesi pēc ātri zaudētajiem diviem vārtiem neapjuka, tā vietā tika noorganizēti vairāki uzbrukumi uz liepājnieku vārtiem, un vienu no tiem, nodemonstrējot individuālo meistarību, vārtu guvumā pārvērta Ņikita Jadrojecs.

Ja kāds domāja, ka abas komandas šādā tempā ilgi vairs nespēlēs, tas kļūdījās, jo uguņošana tikai turpinājās - liepājnieku aizsargs Kārlis Liepiņš no iemetiena apļa viegli uzmeta pa vārtiem, un pretinieku vārtsargs Andrejs Petuhovs ripu atvairīt nespēja. Pēc ''Metalurga'' ceturtā vārtu guvuma ''Vitebsk'' nopelnīja divu minūšu noraidījumu. Ilgi nebija jāgaida, lai mājinieki skaitlisko pārsvaru realizētu - precīzs šoreiz bija Gunārs Skvorcovs. Viesi pat nespēja īsti atgūties no ceturtā vārtu zaudējuma, kad piekto reizi Petuhovu sarūgtināja lietuviešu leģionārs Povilas Verenis. Pirmā perioda turpinājumā abas komandas apmainījās ar bīstamiem momentiem, un 55 sekundes pirms perioda beigām viesiem vienus vārtus atguva aizsargs Andrejs Orļuks.

Otrais periods izvērtās krietni mierīgāks nekā mača pirmā trešdaļa, spēles gaita izlīdzinājās, taču vārtu gūšanas momenti bija kā vienai, tā otrai komandai. Abu vienību hokejisti visai prātīgi spēlēja aizsardzībā, kā arī vārtsargi darbojās lieliski, un tā vien šķita, ka šajā periodā vārti netiks gūti. Taču tāpat kā iepriekšējā periodā, arī šoreiz pēdējā minūtē precīzs bija Andrejs Orļuks, samazinot rezultāta starpību līdz -2.

Pēc sausā perioda ''Liepājas Metalurga'' izpildījumā trešās trešdaļas sākumā ''Vitebsk'' vārtos ripu raidīja Artūrs Mickēvičs, tādējādi atjaunojot trīs vārtu pārsvaru. Trīs minūtes vēlāk viesu vārtu priekšā lieliski nocīnījās Povilas Verenis, gūstot otros vārtus šajā spēlē un savai komandai panākot itin komfortablu pārsvaru. Lai arī uzvara jau, praktiski, bija rokā, ''Metalurgs'' nedomāja apstāties, un Bruno Zabis, gūstot savus otros vārtus, panāca 8:3. Kad līdz trešā perioda beigām atlicis spēlēt bija nedaudz vairāk kā piecas minūtes, uz viesu vārtiem tika nozīmēts bullītis, taču Gunārs Skvorcovs izgājienu nerealizēja. Ar astoņiem vārtu guvumiem mājiniekiem nepietika, tādēļ Jānis Straupe iedzina pēdējo naglu ''Vitebsk'' zārkā - 9:3.

Pēc šī panākuma ''Liepājas Metalurgs'' pakāpies turnīra tabulā par vienu pozīciju augstāk, ieņemot septīto vietu 11 komandu konkurencē. Nākamo spēli liepājnieki aizvadīs piektdien, kad vēlreiz mērosies spēkiem ar ''Vitebsk'' hokejistiem.

Bērziņam vārti, Tribuncovs pārspēj Saulieti

Kamēr ''Liepājas Metalurgs'' savā laukumā sacentās ar ''Vitebsk'', citā BAČ spēlē Armanda Bērziņa pārstāvētā Minskas ''Junost'' savā laukumā ar rezultātu 2:3 pēcspēles metienos piekāpās Soļigorskas ''Shakhtyor''. Latviešu hokejists šajā spēlē izcēlās ar vārtu guvumu, pirmā perioda noslēgumā pārspējot pretinieku vārtsargu un tobrīd vadībā izvirzot savu komandu ar rezultātu 2:1. Bez vārtu guvuma latvieša kontā arī sešas soda minūtes.

Grodņas ''Neman'', kuras sastāvā spēlē Kaspars Saulietis, šovakar sacentās ar Atvara Tribuncova pārstāvēto ''Gomel''. Mačā ar rezultātu 2:0 uzvaru izcīnīja Gomeļas komanda. Abi latviešu hokejisti spēles protokolā ar rezultativitātes punktiem neatzīmējās, taču gan Tribuncovs, gan Saulietis pa reizei devās uz noraidīto soliņu, kur atsēdēja nopelnīto divu minūšu sodu.

BAČ Regulārā sezona, 5. oktobris

Liepājas Metalurgs - Vitebsk 9:3 (5:2, 0:1, 4:0)
Vārti: 0:51 Gipters (Skvorcovs, Mickēvičs) 1:0, 1:50 Zabis (Diļevka, Kalns) 2:0, 4:55 Jardojecs (Afanasjevs, Jeļisejenko) 2:1, 9:32 Liepiņš (Diļevka) 3:1, 10:58 Skvorcovs (Mickēvičs, Birziņš) 4:1, 11:23 Verenis (Straupe, Upītis) 5:1, 19:05 Orļuks (Abakunčiks) 5:2, 39:38 Orļuks (Abakunčiks, Volčeks ) 5:3 45:13 Mickēvičs 6:3, 48:49 Verenis (Zabis) 7:3, 52:47 Zabis (Mickēvičš, Kalns) 8:3, 57:49 Straupe (Verenis, Upītis) 9:3.
Vārtsargi: Žurkovs – Petuhovs

Izmantotie resursi:
pointstreak.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2011-10-05 20:42, pirms 13 gadiem
Vismaz kaut kas mani šodien spēj priecēt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2011-10-05 20:48, pirms 13 gadiem
Virsrakstam jābūt- "spēle bez vārtsargiem", tiem vispār vārtu vīrs nekāds ,kā metiens tā gols, mūsējais arī nekāds.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-10-05 20:50, pirms 13 gadiem
Metalurgam ir uzbrucēji, RD nav.

  +5 [+] [-]

, 2011-10-05 20:53, pirms 13 gadiem
RD varētu paņemt no LM kādu uzbrucēju un iedod savējos lai RD uzbrucēji sajūt vārtu garšu

 +12 [+] [-]

, 2011-10-05 20:56, pirms 13 gadiem
Straupe-Upītis-Indrašis. visu trijnieku uz dinamo,
Karsums-Sprukts var pavilkt LM

  +1 [+] [-]

, 2011-10-05 21:05, pirms 13 gadiem
Uz Dinamo vienkārši pretīgi skatīties. LM malači , skaists hokejs, daudz vārtu.

  +2 [+] [-]

, 2011-10-05 21:26, pirms 13 gadiem
blackx rakstīja: Vismaz kaut kas mani šodien spēj priecēt.
šodien jau pārsvarā labas ziņas: LM sagrauj pretiniekus, Jekimovs sekmīgi izturējis try-outu u.t.t.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-10-05 21:38, pirms 13 gadiem
Bija interesanta spēle.
Ne spēles kvalitātes dēļ, bet daudzo interesanto momentu dēļ.
Ceru,ka piektdien LM ne mazāk veiksmīgi atkal nospēlēs pret HK Vitebsk.

  +4 [+] [-]

, 2011-10-05 21:39, pirms 13 gadiem
Volx rakstīja: Vēl jau Jučers sausā palika!
Jā,tas ir labi.
Man patīk,ka tie kas ņaudēja,ka ar steigu Jučera vietā jameklē cits,tagad steidz viņu slavēt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-10-05 21:56, pirms 13 gadiem
Volx rakstīja: Nu vispārīgi es arī atceros ka tu ņaudēji pēc zaudes Red Bullam ka vārtos esot bijis neīstais vārtsargs(Jučers) kaut gan pēc statistikas izskatījās ka aizsargi šo bija atstājuši nomētāšanai.Tas tā bet Jučers sen ir piefiksēts kā "kapātājs" , kas nepadodas pie grūtībām.Cerams būs labs LV izlases varotčiks jo kā nekā viņš prezentē arī LAČ!
Jebkurš,kurš redzēja to spēli var apliecināt,ka tas gols bija tīri uz Jučera sirdsapziņas.
Bet Jučers šo divu sezonu laikā ir ļoti pielicis pie sava snieguma, un tas jau ir pavisam cits spēlētājs nekā tajā sezonā.

  +2 [+] [-]

, 2011-10-05 21:57, pirms 13 gadiem
Jāsamaina ar Dinamo vietām,formas lai samaina un uzspēlē KHL

     [+] [-]

, 2011-10-06 15:53, pirms 13 gadiem
Pateicoties pretinieka nenoskanosanas LM izmocija uzvaru. Izskatijas neparliecinosi un sakrita kreisas saibas.