Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Pārkers: "Ceru, ka ASVEL divu gadu laikā spēlēs Eirolīgā"

Andrejs Siliņš

Pārkers: "Ceru, ka ASVEL divu gadu laikā spēlēs Eirolīgā"
Tonijs Pārkers un Francijas čempionu kauss 2016. gada vasarā
Foto: AFP / Scanpix

Francijas basketbola kluba Vilerbānas-Lionas ASVEL līdzīpašnieks un prezidents Tonijs Pārkers atzinis, ka kluba vidējā termiņa mērķis ir kļūt par stiprāko komandu Francijā un tikt pie vietas ULEB Eirolīgā.

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Sanantonio "Spurs" aizsargs Tonijs Pārkers savainojuma dēļ nespēlēs vairākus mēnešus un laukumā varēs atgriezties tikai nākamā gada sākumā. Līdz ar to Pārkeram būs arī vairāk laika, ko veltīt ASVEL klubam, kas spēlētājam daļēji pieder.

"Mūsu mērķis ir uzvarēt Francijā divus čempiontitulus pēc kārtas un tad spēlēt Eiropas augstākajā iespējamajā līmenī. Nākamajā sezonā tas būs ULEB Eiropas kauss, taču kopš brīža, kad kļuvu par kluba īpašnieku, esmu uzturējis kontaktus ar Eirolīgas vadību. Ceram kļūt par daļu no Eirolīgas nākamo divu gadu laikā," atklāja Pārkers.

ASVEL ir 18-kārtēja Francijas čempione, bet pēdējās septiņās sezonās titulu izdevies izcīnīt tikai reizi - pagājušajā sezonā. Šosezon regulārajā turnīrā ASVEL palika astotajā vietā, bet ceturtdaļfināla sērijā ar 2-1 uzveica regulārās sezonas uzvarētāju "Monaco". Pusfinālā līdz trim uzvarām ASVEL šobrīd ar 2-0 ir vadībā pret "Strasbourg" un ir tuvu tam, lai otro gadu pēc kārtas spēlētu finālā.

Aizvadītajā sezonā ASVEL spēlēja FIBA Čempionu līgā, C grupā divreiz tiekoties arī ar "Ventspili". Pēc uzvaras grupu turnīrā ASVEL tika līdz ceturtdaļfinālam, kur divu spēļu summā atzina nākamās čempiones Tenerifes pārākumu. Nākamajā sezonā ASVEL atgriezīsies ULEB Eiropas kausā.

ULEB Eirolīgā šobrīd ir vieta 16 komandām, tomēr perspektīvā tiek domāts par dalībnieču skaita palielināšanu līdz 20 vienībām.

Izmantotie resursi:
https://sport.sfr.fr/