Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Knicks" no fārmkluba varētu izsaukt saspēles vadītāju Bērku

Andrejs Siliņš

"Knicks" no fārmkluba varētu izsaukt saspēles vadītāju Bērku
Trejs Bērks
Foto: AFP / Scanpix

Kristapa Porziņģa pārstāvētais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Ņujorkas "Knicks", meklējot iespējas uzlabot pirmā numura pozīciju, varētu no fārmkluba izsaukt savulaik ar devīto numuru draftēto Treju Bērku.

Līdz šim lielāko sezonas daļu "Knicks" pirmais saspēles vadītājs bijis Džerets Džeks, kuram nav garantēta līguma ar klubu. Ja sezonas pirmajos pāris mēnešos Džeks demonstrēja itin labu sniegumu, pēdējā laikā tas kļuvis ievērojami vājāks. Kamēr komanda saglabā reālas cerības uz iekļūšanu izslēgšanas turnīrā, franču debitantam Frankam Nilikinā vēl varētu netikt atdota Džeka pozīcija. Tā vietā "Knicks" varētu sameklēt risinājumu Treja Bērka personā.

25 gadus vecais Bērks oktobrī parakstīja līgumu ar "Knicks", tomēr pirms sezonas sākuma tika atbrīvots un līdz šim spēlējis "Knicks" fārmklubā Attīstības līgā. 185 centimetrus garais Bērks kļuvis par vienu no līgas pamanāmākajiem spēlētājiem - vidēji gūti 27,3 punkti, realizējot 42,4% trīspunktnieku. Tāpat atdotas 5,3 rezultatīvas piespēles.

Nydailynews.com raksta, ka "Knicks" vēlētos dot iespēju Bērkam sevi atkal apliecināt NBA līmenī, taču, lai tas notiktu, jāatbrīvo vieta sastāvā. Džeka līgums kļūs par garantētu, ja spēlētājs netiks atbrīvots līdz 10. janvārim un, lai arī sniegums pēdējā laikā kļuvis vājāks, Džeks aizvien ir pirmā opcija saspēles vadītāja pozīcijā, līdz ar to maz ticams, ka tiks atbrīvots. Pastāv iespēja uzteikt darbu Ramonam Sešonsam, kurš nespēja attaisnot uz sevi liktās cerības sezonas pašā sākumā un nu ir kļuvis par tālu rezervistu. Turklāt Sešonsam ir salīdzinoši mazs līgums - mazliet vairāk nekā 2,3 miljoni dolāru.

Bērks NBA ienāca 2013. gadā, kad aizsargu ar devīto kārtas numuru draftēja "Timberwolves", bet drīz aizmainīja uz Jūtas "Jazz". Soltleiksitijas komandā trīs sezonas, demonstrējot atzīstamu sniegumu. 2016. gada vasarā Bērks tika aizmainīts uz "Wizards", kur jau priekšā bija Džons Vols, līdz ar to Bērka spēles laiks un iespējas dramatiski samazinājās, bet aizvadītajā vasarā Bērks nespēja vienoties par līgumu ar nevienu citu klubu.

Četrās NBA pavadītajās sezonās Bērks vidēji nepilnu 25 minūšu laikā guvis 10,6 punktus un atdevis 3,6 rezultatīvas piespēles.

Tikmēr Hjūstonas "Rockets" līdz sezonas beigām pagarinās līgumu ar Džeraldu Grīnu. Sākotnēji klubs ar uzbrucēju bija noslēdzis līgumu, kas nebija garantēts, un "Rockets" līdz svētdienai bija jāpieņem lēmums - pagarināt kontraktu vai atbrīvot Grīnu. ESPN ziņo, ka abas puses vienojušās par labu 31 gadus vecā spēlētāja palikšanai Hjūstonā līdz sezonas beigām. Lai atbrīvotu vietu sastāvā priekš Džeralda, raķetes šķīrās no aizsarga Bobija Brauna, kurš laukumā devās vien 20 spēlēs un vidēji guva 2,5 punktus. Grīns šajā laikā nopelnīs 872 tūkstošus ASV dolārus (~723 tūkstoši eiro).

2007. gada NBA "Dunk contest" uzvarētājs joprojām izceļas ar iespaidīgu atlētismu, tomēr pēdējos gados savam uzbrukuma arsenālam arī pievienojis uzticamu metienu no distances. "Rockets" rindās Grīns līdz šim piecos mačos izcēlies ar caurmērā 24,4 minūtēs gūtiem 16,8 punktiem, trīspunktniekus realizējot ar 56,8% precizitāti. Uzbrucējs īpaši pamanāms bijis komandas līdera Džeimsa Hārdena prombūtnes laikā, pēdējos divos mačos kopumā iemetot 15 trejačus (25 mēģinājumos). Karjeras laikā Grīns pārstāvējis Bostonas "Celtics", Minesotas "Timberwolves", Dalasas "Mavericks", Ņūdžersijas (tagad Bruklinas) "Nets", Indiānas "Pacers", Fīniksas "Suns", Maiami "Heat", kā arī uzspēlējis Krievijā un NBA Attīstības līgā.

Izmantotie resursi:
Some in Knicks organization want to call up...
Houston Rockets to guarantee Gerald Green...

  +1 [+] [-]

, 2018-01-05 10:53, pirms 6 gadiem
Nu tad beidzot!!! Knicks ir lēnie divplākšņi

  +2 [+] [-]

, 2018-01-05 11:08, pirms 6 gadiem
Viņš tak bija labs! Par ko tieši domāt- Sešonsi un Beikeri kopā ir vārgāki par Treju. Cerams, ka arī atieksme pēc laika pavadīšanas G-līgā

  +2 [+] [-]

, 2018-01-05 11:27, pirms 6 gadiem
Lai cik, varbūt, brīžiem Bērks nebūtu spožs uzbrukumā, aizsardzībā viņš ir vnk šausmīgs. Ar viņu laukumā komanda defā faktiski spēlē 4:5. Ne jau tāpat vien, spēlētājs, kurš draftēts ar 9.nr. un spēj mest 15-20p pa spēli, šobrīd atrodas G līgā... Tik pat labi Knicks varētu nolīgt bezdarbnieku Montu Elisu.

  +2 [+] [-]

, 2018-01-05 11:44, pirms 6 gadiem
Lai kāda būtu aizsardzība Bērkam, NYK nav ko zaudēt, jo vajag enerģiju un svaigumu PG pozīcijā. Sessionu var droši atbrīvot, jo ne viņš spēlē, ne kkam ciatm noder, alga arī maza. Kkas taču jādara, lai beigtos tie zaudējumi. Jālaiž vairāk arī Noah laukumā, jo aizsardzība pēdējās spēles nav tā labākā.
Rockets Grīns izrādījies ļoti labs papildinājums.

  -1 [+] [-]

, 2018-01-05 12:17, pirms 6 gadiem
Pētīju statistiku, atcerējos tādu - Chase Budinger... Kā tur bija ar to LV izlasi? gribot USA sastāvā ar laiku tikt?

     [+] [-]

, 2018-01-05 12:22, pirms 6 gadiem
Jack ir nosēdies,vajag jaunas asinis.

     [+] [-]

, 2018-01-05 12:23, pirms 6 gadiem
Kāds zin kas notiek ar m.Elisu ?

  +1 [+] [-]

, 2018-01-05 12:24, pirms 6 gadiem
It kā stulbi-kāds jāatlaiž lai citu paņemtu. No otras puses- pusbenķis tur sēž,saņem naudu un netiek laukumā.

     [+] [-]

, 2018-01-05 13:00, pirms 6 gadiem
NY ir labi spēlēt'ji G-līgā Trey Burke,Nigel Hayes,Isaiah Hicks,Luke Kornet un Xavier Rathan-Mayes tākā ir ko izmantot vēlāk pēc maiņām bet zinot Knicks neuzticēšanos G-Līgas pat labiem špīleriem (Var atcerēties Fredetu)

  -1 [+] [-]

, 2018-01-05 13:03, pirms 6 gadiem
Witslenamitea rakstīja: NY ir labi spēlēt'ji G-līgā Trey Burke,Nigel Hayes,Isaiah Hicks,Luke Kornet un Xavier Rathan-Mayes tākā ir ko izmantot vēlāk pēc maiņām bet zinot Knicks neuzticēšanos G-Līgas pat labiem špīleriem (Var atcerēties Fredetu)
Džimers nebija NBA materiāls.Zema IQ metējs..Viņš nākošos gadus pēc Knicks pamešanas tālak par vasaras līgu netika..UZ nometnēm pat netika aicināts..Kas viņam bija? Viens pliks 3pt metieks,un tas pats treneriem lika padomāt,vai tādu čali laist laukumā

     [+] [-]

, 2018-01-05 13:15, pirms 6 gadiem
Vaig vismaz pamēģināt

     [+] [-]

, 2018-01-05 15:15, pirms 6 gadiem
Sliktāk nevar būt! Tā kā seštoku var sūtīt sense lasīt!