Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Blaus no Lietuvas pārceļas uz "Valmieru"/"Ordo"

Emils Ozerinskis

Blaus no Lietuvas pārceļas uz "Valmieru"/"Ordo"
Lauris Blaus karjeru turpinās "Valmiera/Ordo"
Foto: Edgars Vaivads

Otrdienas rītā "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas komanda "Valmiera/Ordo" paziņoja par sastāva papildināšanu ar latviešu centra spēlētāju Lauri Blauu. 208 cm garais basketbolists sezonas pirmo pusi pavadīja Lietuvas komandā "Pieno Žvaigždes".

25 gadus vecais Lauris Blaus šo sezonu sezonu uzsāka Lietuvas komandā "Pieno Žvaigždes", piedaloties 14 Lietuvas Basketbola līgas spēlēs, kurās Blaus vidēji 15 laukumā pavadītās minūtēs guva 4,7 punktus un izcīnīja 2,9 atlēkušās bumbas. "Pieno Žvaigždes" šosezon startē arī FIBA Eiropas kausā. Latviešu centrs sešās turnīra spēlēs izcēlās ar 6,7 punktiem un 3,7 atlēkušajām bumbām, palīdzot komandai iekļūt Top-32 fāzē.

Pērnajā sezonā 208 cm garais Lauris Blaus bija "Liepāja/Triobet" komandas līderis, kopumā Latvijas un Baltijas basketbola līgās aizvadot 54 spēles, kurās vidēji guva 12,9 punktus un izcīnīja 6,9 atlēkušās bumbas zem groziem. Tomēr pārliecinoši spēlējošā Blaua un "Liepāja/Triobet" cerības uz LBL medaļām aprāva BK "Jēkabpils" finiša spurts, noceļot liepājniekiem kārotās godalgas.

Lauris Blaus savas karjeras laikā pārstāvējis "Ķeizermežs" komandu, divas ar pusi sezonas bijis BK "Ventspils" spēlētājs un gadu pavadījis pie Vara Krūmiņa Valgas komandā Igaunijas čempionātā. 2012./2013. gada sezonā basketbolists izcīnīja Latvijas čempiona titulu "VEF Rīga" sastāvā, bet nākošās divas sezonas pavadīja "Liepāja/Triobet" rindās. No 2005-2010 gadam Blaus pārstāvēja Latvijas jaunatnes izlases sešos Eiropas čempionātos, bet aizvadītajā vasarā bija Ainara Bagatska vadītās Latvijas izlases kandidātu sarakstā.

“Valmiera/Ordo ģenerālmenedžera Mārtiņa Bērziņa komentārs: “Viens no aizvadītās sezonas Liepājas kluba līderiem Lauris Blaus būs ļoti labs pastiprinājums mums centra pozīcijā. Gan Dāvis Rozītis, gan Viktors Iļjins, ja runājam par viņiem kā pamata centriem, līdz šim līdz galam nav attaisnojuši uz viņiem liktās cerības. Ceru, ka līdz ar iekšējo konkurenci arī viņi abi pamodīsies un spēs rādīt to sniegumu, ko no viņiem sagaidām. Turklāt Rozītis var spēlēt arī 4. numura pozīcijā, kur, acīmredzot, viņu nāksies izmantot laikā, kad Haralds Kārlis dziedēs savainojumu. Ervīns Jonāts epizodiski tiks iespēlēts 3. numura pozīcijā. Jau šorīt Lauris ir ieradies Valmierā un centīsies maksimāli ātri iekļauties komandā.”

Lauris Blaus par pievienošanos Valmieras komandai: “Esmu pateicīgs par uzticēšanos un iespēju pievienoties “Valmiera/Ordo” komandai. Centīšos darīt visu iespējamo komandas šīs sezonas mērķu sasniegšanai. Trenēsimies, cīnīsimies un uzvarēsim!”.

Lauris Blaus pievienosies "Valmiera/Ordo" garā gala spēlētājiem: spēka uzbrucējiem Ervīnam Jonātam un Artūram Bērziņam, kā arī centriem Dāvim Rozītim un Viktoram Iļjinam. Valmierieši šosezon LBL turnīrā ar vidēji 42,3 atlēkušajām bumbām ir trešie labākie cīnītāji zem groziem, atpaliekot vien no "VEF Rīga" (46,6) un "Liepāja/Triobet" (42,6) komandām.

Līdz gadu mijai "Valmiera/Ordo" basketbolisti "Aldaris" LBL turnīrā guva 11 uzvaras un piedzīvoja 5 zaudējumus, ierindojoties ceturtajā vietā aiz BK "Ventspils", "Liepāja/Triobet" un "VEF Rīga". Savukārt "Triobet" Baltijas Basketbola līgas ietvaros ar 7 uzvarām 8 spēlēs valmierieši ierindojas A apakšgrupas otrajā vietā. Jau šovakar "Valmiera/Ordo" aizvadīs izbraukuma spēli Tallinā, tiekoties ar "TLU/Kalev" basketbolistiem.

Izmantotie resursi:
BKValmiera.lv

  +4 [+] [-]

, 2016-01-05 09:23, pirms 8 gadiem
hej, tas patiikams paarsteigums. Valmieras centri bukseeja, Blaus buus labs pastiprinaajums!

  +2 [+] [-]

, 2016-01-05 09:32, pirms 8 gadiem
beidzot kāds, kas kārtīgi ar muguru var nospēlēt, nevis tikai uz pickandroll... ( varbūt vēl jonāts var, bet viņš tomēr 4tais numurs)

     [+] [-]

, 2016-01-05 09:32, pirms 8 gadiem
NOPIETNI!!! Valmieras klubs gatavojas pavasarim un izšķirošajām cīņām, tas tikai priecē, čempis un playoffi būs interesanti

  +1 [+] [-]

, 2016-01-05 09:34, pirms 8 gadiem
Kas īsti pa traumu ir Kārlim? Uz cik ilgu laiku ārā no ierindas?

  +1 [+] [-]

, 2016-01-05 09:41, pirms 8 gadiem
Labs Latvijas un Baltijas līmeņa centra spēlētājs.

     [+] [-]

, 2016-01-05 09:55, pirms 8 gadiem
Ļoti labs lēmums, tagad gan Valmierai ir šances uz medaļām
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2016-01-05 10:13, pirms 8 gadiem
Vēl labu treneri atrast,holandieša speciālists nerāda vajadzīgo sniegumu...

  -1 [+] [-]

, 2016-01-05 10:39, pirms 8 gadiem
Un tas ir tas kas mani priecē visvairāk, neņem tos lētos amerikāņus, bet sastāvu papildina ar labiem LV spēlētājiem!

  +6 [+] [-]

, 2016-01-05 10:45, pirms 8 gadiem
Redneck rakstīja: Normāls papildinājums, labāks par pašreizējiem garajiem jau būs...Valmierai labas iepējas tagad Liepājai iekost cīņā par bronzu!
Kāda vēl Liepājai bronza!!! Tas, kur atrodas tagad Liepāja ir tā jau kaut kas no kosmosa, izslēgšanas spēlēs, ja Liepāja nepastiprināsies nopietni, izlidos jau ceturtadļfinālā pret Jēkabpili vai Baronu. Piemini manus vārdus.

  +7 [+] [-]

, 2016-01-05 10:53, pirms 8 gadiem
Kurtiins rakstīja: hej, tas patiikams paarsteigums. Valmieras centri bukseeja, Blaus buus labs pastiprinaajums!
Nekas tur nebuksēja gariem. Strādāt ar viņiem vajadzēja un vajag, nevis puņķus gremot. Tīri teorētiski, ja Valmiera atstās Blauu uz nākamo sezonu, un provizoriski, ja Iļjins dotos pie Helmaņa, tad pēdējais pogātu ārā Lauri vienos vārtos. Kur tur radīsies tā pārliecība un meistarība, ja nedz ar Iļjinu, nedz Rozīti neviens nestrādāja, vai pareizāk sakot, nemācēja strādāt ar gariem. Ne jau holandietis būs tas, kurš tagad tik nāks ar Blauu un visus plēsīs.

  -2 [+] [-]

, 2016-01-05 10:59, pirms 8 gadiem
Papildinājums bija vajadzīgs, jo Rozītis un Iļins galīgi palaidušies. Iļins pēc atgriešanās no VEF nerāda to ko var.
Šobrīd manuprāt pietrūkst labs combo lai varētu play off sēriju paņemt pret VEF vai Ventspili, spēli jau var uzvarēt, bet arējā līnija nestabila.
Var jau būt, ka AS22 atrod otro jaunību, domāju to ko kuru piedzīvoja basketbola klubos, nevis naktsklubos.

  -2 [+] [-]

, 2016-01-05 10:59, pirms 8 gadiem
Papildinājums bija vajadzīgs, jo Rozītis un Iļins galīgi palaidušies. Iļins pēc atgriešanās no VEF nerāda to ko var.
Šobrīd manuprāt pietrūkst labs combo lai varētu play off sēriju paņemt pret VEF vai Ventspili, spēli jau var uzvarēt, bet arējā līnija nestabila.
Var jau būt, ka AS22 atrod otro jaunību, domāju to ko kuru piedzīvoja basketbola klubos, nevis naktsklubos.

  +5 [+] [-]

, 2016-01-05 11:04, pirms 8 gadiem
Tomēr Lietuvas līmenis Laurim izrādijās par augstu. Nu ko jāspēlē savai meistarībai atbilstošos klubos un Latvija tam ir īstā vieta.

     [+] [-]

, 2016-01-05 11:06, pirms 8 gadiem
b.k.h. rakstīja: Nekas tur nebuksēja gariem. Strādāt ar viņiem vajadzēja un vajag, nevis puņķus gremot. Tīri teorētiski, ja Valmiera atstās Blauu uz nākamo sezonu, un provizoriski, ja Iļjins dotos pie Helmaņa, tad pēdējais pogātu ārā Lauri vienos vārtos. Kur tur radīsies tā pārliecība un meistarība, ja nedz ar Iļjinu, nedz Rozīti neviens nestrādāja, vai pareizāk sakot, nemācēja strādāt ar gariem. Ne jau holandietis būs tas, kurš tagad tik nāks ar Blauu un visus plēsīs.
Dīvaina gan tā doma ir Bērziņam, ka Jonāts par trešo, Kārlis par ceturto un Rozītis par ceturto. Kur tad A.Bērziņš, kas noteikti ir klasisks spēka uzbrucējs palicis, ka viņu nepieskaita? Redzēsim vai Lauris pats pamodīsies un pamodinās arī Valmieras "dvīņu torņus"!

  +8 [+] [-]

, 2016-01-05 11:23, pirms 8 gadiem
angrybird rakstīja: Dīvaina gan tā doma ir Bērziņam, ka Jonāts par trešo, Kārlis par ceturto un Rozītis par ceturto. Kur tad A.Bērziņš, kas noteikti ir klasisks spēka uzbrucējs palicis, ka viņu nepieskaita? Redzēsim vai Lauris pats pamodīsies un pamodinās arī Valmieras "dvīņu torņus"!
Laurim, lai viņš dotu komandai to, ko viņš var, kā vairumam spēlētāju, ir vajadzīgs savs treneris. Piemēri tālu nav jāmeklē, ja salīdzinam, kāds viņš atnāca uz Liepāju! Valmiera kārtējo reizi atkal sāk domāt no otra gala. Sastāvs jau bez Blauu bija tāds, ka varēja cīnīties un izpiest no vietām vai vefu vai ventspili, tikai jāsāk bija ar treneri, nevis bumbot klāt bezjēgā spēlētājus.

  +5 [+] [-]

, 2016-01-05 11:39, pirms 8 gadiem
b.k.h. rakstīja: Laurim, lai viņš dotu komandai to, ko viņš var, kā vairumam spēlētāju, ir vajadzīgs savs treneris. Piemēri tālu nav jāmeklē, ja salīdzinam, kāds viņš atnāca uz Liepāju! Valmiera kārtējo reizi atkal sāk domāt no otra gala. Sastāvs jau bez Blauu bija tāds, ka varēja cīnīties un izpiest no vietām vai vefu vai ventspili, tikai jāsāk bija ar treneri, nevis bumbot klāt bezjēgā spēlētājus.
Nevaru nepiekrist.

  +4 [+] [-]

, 2016-01-05 11:44, pirms 8 gadiem
Redneck rakstīja: Normāls papildinājums, labāks par pašreizējiem garajiem jau būs...Valmierai labas iepējas tagad Liepājai iekost cīņā par bronzu!
Arvien vairāk mani nodarbina cits jautājums - kas ir Ordo, ka viņi tik vienkārši ņem un ... tikai pērk un pērk. Ka neizrādās kaut kas līdzīgs Kuldīgas Ventai līdzīgs (vakar te pavīdēja ziņa, ka Rostislavs Smagais kaut atkal sācis ķīmiķot, Ukrainā laikam). Te tā bieži pavīd salīdzinājums ar Liepāju, bet - ja Liepāja paņem spēlētāju (kuram nu tiek klāt par sev adekvātiem l;idzekļiem) un attīsta, tad Valmiera (tā kas ORDO), paņem labu spēlētāju un ... pataisa par nejēgu. Viktors Iļjins - piemērs, derīgs žanra klasikai!

  +7 [+] [-]

, 2016-01-05 11:46, pirms 8 gadiem
b.k.h. rakstīja: Laurim, lai viņš dotu komandai to, ko viņš var, kā vairumam spēlētāju, ir vajadzīgs savs treneris. Piemēri tālu nav jāmeklē, ja salīdzinam, kāds viņš atnāca uz Liepāju! Valmiera kārtējo reizi atkal sāk domāt no otra gala. Sastāvs jau bez Blauu bija tāds, ka varēja cīnīties un izpiest no vietām vai vefu vai ventspili, tikai jāsāk bija ar treneri, nevis bumbot klāt bezjēgā spēlētājus.
Treneris jau bija! Vienkārši - komandas vadībai tāds jaunburžuja redzējums - es maks'ju, un man lūdz ...brokastīskaudzīti ar lauriem. Ka tik vakariņa neiznāk uz poda sagaidīt!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2016-01-05 13:43, pirms 8 gadiem
Rozītis švaks aizsardzībā, Blaus krietni labāks, Iļins pret lielajiem centriem ir noderīgs un ir labs defā, bet uzbrukumā pārāk pasīvs.
Garais gals tā neko.
20 min Blaus
15min Rozītis
5min Iljins
Jonats Berzins pa 20 min
Kad visi būs atpakaļ no traumām un no bedres izlīdīs, būs kārtīga cīņa par medaļām.

     [+] [-]

, 2016-01-05 13:50, pirms 8 gadiem
Tiesam ,kadam nav info ,cik nopietns ir Haralda Karla savainojums?

  +4 [+] [-]

, 2016-01-05 14:08, pirms 8 gadiem
Blaus ir labs pirkums. Taču jautājums joprojām atklāts - kurš būs tas, kurš ar šitādu (labu) sastāvu spēs izdarīt to, ko ar tādiem spēlētājiem iespējams izdarīt? Vai tiešām BK Valmiera vadība aizmirsies, kāds bija pagājušās sezonas iznākums, un arī tas sastāvs bija konkurētspējīgs...

  +1 [+] [-]

, 2016-01-05 14:35, pirms 8 gadiem
motofans125 rakstīja: Tiesam ,kadam nav info ,cik nopietns ir Haralda Karla savainojums?
Nopietns. Šosezon nespēlēs.