Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Kārlis Muižnieks: "Kempbels rīkojās gudri un pēc noteikumiem"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Kārlis Muižnieks: "Kempbels rīkojās gudri un pēc noteikumiem"
Kārlis Muižnieks
Foto: Vladislavs Proškins, f64

"Svētdien, 5. martā, ieradīsies garais spēlētājs – leģionārs. Viņa iespējamā pievienošanās komandai atkarīga no pašreizējā fiziskā un medicīniskā stāvokļa," izcīnot uzvaru "Olybet" Latvijas basketbola līgas izbraukuma spēlē pār VEF, BK "Ventspils" galvenais treneris Kārlis Muižnieks atzina, ka komanda vēl mēģinās pastiprināties.

Kristaps Janičenoks, BK "Ventspils" kapteinis

“Paldies VEF par labu cīņu – varējām sajust “play-off” atmosfēru. Prieks par uzvaru, taču divos rādītājos – atlēkušajās bumbās un piespēlēs – zaudējām. Tas parāda, ka daudz jāstrādā pie komandas spēles. Aizsardzība normāla, tikai nepieskatījām dažus spēlētājus.

Kontaktus ar Jāni Blūmu neesmu pārtraucis nekad – paldies modernajām tehnoloģijām! Laukumā ir viena atšķirība – nevar sazvanīties (smaida). Uzskatu, ka bija līdzvērtīga cīņa. Paldies dievam, rezultāts bija mums labvēlīgs.

Vēl tagad skumstu par zaudējumu Čempionu līgā. Pietrūka aukstasinības, meistarības, cīņasspara.”

Kārlis Muižnieks, BK "Ventspils" galvenais treneris

“Katra spēle pret VEF ir interesanta, pēdējā minūtē sanāca arī izrāde skatītājiem. Tiesnešiem nav, ko pārmest. Uzskatu, ka (Folarina) Kempbela rīcība 1,1 sekundi pirms pamatlaika beigām bija gudra un pēc noteikumiem – laukums pieder visiem. Neapmierināja tikai viņa atbilde – nevajadzēja sist pretī. Par pārējo iebildumu nav, Kempbelam patīk piedalīties un cīnīties par uzvaru.

Priecēja, ka rezervisti pastiprināja spēli. Priecēja Andreja Gražuļa atgriešanās. Priecēja, ka atradās aukstasinīgs sastāvs, kas – atšķīrībā no Itālijas – pabeidza spēli ar uzvaru. Piekrītu Kristapam, ka jāuzlabo cīņa par atlēkušajām bumbām – šajā rādītājā bijām labāki nekā pirmajā spēlē un otrais puslaiks bija labāks par pirmo.

Daudzi uzbrukumi turpinājās līdz pēdējām sekundēm, jo nebija pareizi organizēts uzbrukums. Spēlētāji bija izsisti no ritma, brīžiem aizrāvās ar individuālām darbībām un neatrada pareizos risinājumus. Šī iemesla dēļ mūsu spēle uzbrukumā brīžiem izskatījās haotiska.

VEF līderim – Mārtiņam Meieram, Jānim Blūmam, Marekam Mejerim – vairākas reizes atļāvām gūt brīvus grozus. Mejeris spēlēja vispusīgi, precīzāk nekā parasti uzbruka no perimetra. Centāmies viņam neļaut izvērsties groza tuvumā.

Žeļonis otrajā ceturtdaļā vienreiz neveiksmīgi nospēlēja aizsardzībā, vienreiz – uzbrukumā. Tā bija neizdevusies taktika, taču par viņa sniegumu kopumā lielu pārmetumu nav. Gražulim bija otrā spēle . Viņš tikai nedēļu pilnvērtīgi ir komandā, vēl nevar būt gatavs uz 100%.

Piecus vai sešus mēnešus mums bija divas spēles nedēļā, tagad situācija mainījusies. Grafiks diezgan sarežģīts – jāspēlē pret Valmieru, “baroniem” jeb komandām, kuras mūs jau pieveikušas. Esam labās pozīcijās, lai izcīnītu pirmo vietu regulārajā sezonā, taču viss atkarīgs no mūsu snieguma.

Svētdien, 5. martā, ieradīsies garais spēlētājs – leģionārs. Viņa iespējamā pievienošanās komandai atkarīga no pašreizējā fiziskā un medicīniskā stāvokļa. Par Aigara Šķēles situāciju un gatavību piedalīties nākamajās spēlēs zināsim pirmdien.”

Mareks Mejeris, VEF spēlētājs

“Sāpīgs zaudējums, kurš pēc sajūtām atgādina pirmo tikšanos Ventspilī. Domāju, ka pēc šādām spēlēm kļūsim spēcīgāki. Īpašu spriedzi laukumā neizjutu, varbūt sajūtas bija saasinātākas nekā citās spēlēs. Treneris visu laiku saka, lai metu no ārpuses – spēlēs ne vienmēr izdodas.”

Jānis Gailītis, VEF galvenais treneris

“Līdzīga spēle ar “play-off” cienīgu cīņu – emocijām, asinīm. Beigās vienai komandai paveicās vairāk. Mazo spēlētāju sniegumu vērtēju kā normālu – Armands Šķēle šoreiz nevarēja palīdzēt, savukārt Kristofera Ričarda gadījumā 0/8 metienos no spēles nav tas, ko gaidām no leģionāra.

Uzskatu, ka spēles pēdējā pārtraukumā provocēja Kempbels, nevis (Abdulla) Gadijs. Tiesneši līdzīgas situācijas skatās pēc noteikumiem, kamēr vajadzētu skatīties pēc būtības. Kempbels formāli atradās laukumā, taču viņa atrašanās vieta provocēja uz pārkāpumu. Strīdīga bija arī situācija, kurā man iedeva tehnisko piezīmi – vairākumā spēļu līdzīgās situācijās tiesneši nereaģē.

Gints Antrops debijā izskatījās neslikti, nosvērti spēlēja aizsardzībā. Par epizodi trešās ceturtdaļas beigās, kad Ate atņēma bumbu Blūmam – Labuckam vajadzēja būt citā vietā un pieskatīt sedzēju. Ate pielavījās mūsu kapteinim un notika tas, kas notika.

Gordons šodien bija tribīnēs. Viņa lielākā problēma – šosezon nav spēlējis. Pirms tam darījis to gan izcili, gan viduvēji. Ceram, ka pie mums Gordons spēlēs izcili. Viņa piesaisti noteica daudzi faktori, tostarp cena bija viens no iemesliem izvēlēties spēlētāju bez spēļu prakses.

Mārtiņa Meiera pēdējās sekundes metiens pāri rokām nebija sliktākais variants. Mārtiņš Skirmants vienreiz tādu metienu iemeta.”

  +7 [+] [-]

, 2017-03-04 20:22, pirms 7 gadiem
Patīk, ka Gailītis atceras Skirmanta metienu. Tas tik bija čalis. Tomēr ne līdz galam realizēja savu potenciālu, it sevišķi izlases kontekstā.
Slēpts komentārs: bārda un sifons

  +6 [+] [-]

, 2017-03-04 20:29, pirms 7 gadiem
bārda un sifons rakstīja: Ventspilī laikam arī treneris tāds pasists. Pat spēles komentētāji, no kuriem viens ir treneris, nekautrējās izrādīt sašutumu par cembela nožēlojamo izgājienu.
Un tik trollo!Tev neapnik?

  +4 [+] [-]

, 2017-03-04 20:33, pirms 7 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Patīk, ka Gailītis atceras Skirmanta metienu. Tas tik bija čalis. Tomēr ne līdz galam realizēja savu potenciālu, it sevišķi izlases kontekstā.
Kas par lietu,sirmā kazbārda?nemāki vairs no bolda pārslēgties uz parastiem burtiem?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2017-03-04 21:37, pirms 7 gadiem
A SEKTORS jau zināja 4/4, ka uzvarēs BKV

  -3 [+] [-]

, 2017-03-04 21:46, pirms 7 gadiem
Prieks par uzvaru un par skaļo BKV atbalstu rīgā.
Par Kempbelu - dalītas sajūtas par viņa izgājienu - no vienas puses neko sliktu neizdarīja, bet no otras puses pa muti tā ātri var dabūt.
Kāpēc nav nekādas informācijas par mistisko BKV papildinājumu??

  +4 [+] [-]

, 2017-03-04 21:53, pirms 7 gadiem
Kempbels malacis,viss bija noteikumu robezas,bet tirlini vef paradja savu limeni
Slēpts komentārs: Eksperts.par.dažiem.sport

  -1 [+] [-]

, 2017-03-05 00:44, pirms 7 gadiem
Žēl, Muiža, ka nespēji savu komandu pietiekami motivēt uzvarai Čempionu līgā. Tāda uzvara būtu daudzkārt vērtīgāka. Protams, katrai ir nozīme, bet...

  -1 [+] [-]

, 2017-03-05 14:04, pirms 7 gadiem
Kas tas ir par papildinājumu Ventspilij, kas ieradies???