Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Bagatskis un Strēlnieks sāks cīņu par Eiropas kausa ceturtdaļfinālu

Bagatskis un Strēlnieks sāks cīņu par Eiropas kausa ceturtdaļfinālu
Ainars Bagatskis
Foto: budivelnyk.ua

ULEB Eiropas kausa izcīņā šodien startē astotdaļfināla cīņas. Šodien notiks divas spēles, no kurām vienā Kijevas "Budivelnik" Kauņā uzņems francu klubu "Nanterre".

Ukrainā esošās situācijas dēļ Ainara Bagatska, Oskara Ernšteina un Jāņa Strēlnieka pārstāvētais klubs Kijevas "Budivelnik" ULEB Eiropas kausa izcīņa astotdaļfināla mājas spēli aizvadīs Kauņā, kur spēkosies ar Francijas komandu "Nanterre".

""Nanterre" ir labs pretinieks, tāpat kā jebkura cita komanda šajā turnīra posmā. Viņi spēlē atlētisku, ātru un agresīvu basketbolu. Protams, pazīstam viņus diezgan labi, tomēr arī mēs viņiem neesam sveši, tā kā izredzes ir līdzīgas," pirms spēles sacīja "Budivelnik" galvenais treneris Ainars Bagatskis.

Kijevas klubs sezonu sāka Eirolīgā, bet pēc izstāšanas no grupu turnīra (2-8) sezonu turpināja Eiropas kausa izcīņā, "Last 32" posma pēdējā mačā nodrošinot vietu izslēgšanas spēlēs. Arī "Nanterre" Eiropas kausa izcīņā iekļuva pēc izstāšanās no Eirolīgas, kur, starp citu, spēlēja vienā grupā ar "Budivelnik".

Abu vienību pirmajā savstarpējā spēlē Francijā "Nanterre" uzvarēja ar 80:61, bet Kijevā "Budivelnik" revanšējās ar 97:87. Eiropas kausa līdzšinējās spēlēs Francijas komanda nedaudz sekmīgāk cīnījusies zem groziem un uzbrukusi no tālās distances (3p. – 42,1%), savukārt Kijevas vienībai ievērojami labāks rezultatīvo piespēļu daudzums (20,3 pret 16,5).

Strēlnieks Eiropas kausa spēlēs guvis vidēji 10,3 punktus, izcīnījis 3,5 atlēkušās bumbas un atdevis četras rezultatīvas piespēles, Latvijas aizsargam esot vienam no produktīvākajiem komandas basketbolistiem ar lielu spēles laiku (30:26). Spēlēs ar "Nanterre" Eirolīgā Strēlniekam gan atšķirīgs sniegums – izbraukumā 12 punkti, bet savā laukumā tikai trīs punkti (tur gan patraucēja spēles laikā gūts savainojums).

Eiropas kausa izcīņas izslēgšanas spēlēs uzvarētājs tiek noteikts divu spēļu summā. "Nanterre" – "Budivelnik" pāra otrā spēle notiks 11.martā, bet dueļa uzvarētājs ceturtdaļfinālā sacentīsies ar Viļņas "Lietuvos Rytas" vai Belgradas "Crvena Zvezda".

Rīt astotdaļfināla pirmo spēli aizvadīs arī abi pārējie Latvijas basketbolistu pārstāvētie klubi – savā starpā spēkosies Rolanda Freimaņa un trenera Kārļa Muižnieka Južnijas "Himik" un Kristapa Valtera "Aykon TED Ankara".

Izmantotie resursi:
Eurocup - Welcome to Eurocup