Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

papildināts Ramūns Butauts: "Jaunajiem spēlētājiem katra minūte šādā līmenī tiek dota bonusā"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Ramūns Butauts: "Jaunajiem spēlētājiem katra minūte šādā līmenī tiek dota bonusā"
Ramūns Butauts
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze", f64

"Mūsu spēlē bija vērojami kāpumi un kritumi. Ja izdotos noturēt līdzsvarotu spēli, būtu labāk. Jau svētdien sāksim gatavošanos otrajai spēlei ar Francijas klubu "Gravelines", jo mums ir izredzes cīnīties par iekļūšanu Eiropas kausa "play-off" cīņās," izcīnot sesto uzvaru VTB Vienotajā līgā, basketbola kluba "VEF Rīga" galvenais treneris Ramūns Butauts jau domāja par nākamajām cīņām.

Sestdien rīdzinieku sastāvā debitēja igauņu uzbrucējs Sīms-Sanders Vene, pirmajā spēlē gūstot astoņus punktus un saņemot piecas personiskās piezīmes.

Butauts ar igauņa sniegumu bija apmierināts. “Sīms ir komandas spēlētājs. Pazīstu viņu jau no “Žalgira” laikiem, kad viņš spēlēja pie manis, pat Eirolīgā. Pāris dienu laikā viņš iemācījās 15 komandas sadarbības un bija gatavs spēlei.”

Treneris pastāstīja par jaunā uzbrucēja Jāņa Bērziņa gaitām. Valmierietis laukumā tika 74 sekundes pirms pamatlaika beigām, pēdējā uzbrukumā groza apakšā saņēma Kērtisa Miledža piespēli un guva divus punktus.

“Bērziņam vēl pietrūkst daudz lietu, lai regulāri spēlētu šādā līmenī, tai skaitā jāuzlabo fizisko sagatavotību,” teica Butauts. “Katra Eiropas kausa un VTB līgas spēle viņam nāk bonusā. Arī šodien izlaišana laukumā bija bonuss, tāpat kā Miledža piespēle pēdējā uzbrukumā. Jānim daudz jāstrādā.”

“Kortnijam Simsam spēkā ir līgums līdz sezonas beigām un pagaidām mūsu sadarbība turpinās. Otrdienas spēlē ar francūžiem viņš mums noderēja, šodien četrās minūtēs pieļāva trīs kļūdas un īsti neiederējās laukumā.”

“Mums izdevās regulēt tempu, kontrolēt spēli un mūsu pusē bija pārsvars,” turpināja Butauts. “Izdevās daudzas skaistas epizodes, bija daudz rezultatīvu piespēļu. Tagad jāpievēršas nākamajai spēlei. Laika gatavoties nav daudz, jo pirmdienas rītā lidosim uz Franciju. Svētdien analizēsim pretinieku, skatīsimies video. Jāapzinās, ka tā būs pavisam cita spēle, jo “Gravelines” mājās spēlē ļoti labi, daudzus pretiniekus uzvarot ar 20-30 punktu starpību. Mums ir cerības turpināt cīņu par “play-off”.

Boničioli: “Mūsu galvenais mērķis ir uzlabot vietējo spēlētāju sniegumu”

“Sestdienas spēlē cietām no VEF atlētisma,” pēc sacensības atzina “Astana” galvenais treneris Matteo Boničioli, kurš trenējis Itālijas basketbola pilsētas Boloņas slaveno komandu “Virtus”. “Citas komandas ir pat stiprākas, taču ar tām mums sanāk nospēlēt vieglāk. VEF parādīja labu organizāciju uzbrukumā un aizsardzībā, tāpēc nekad nevarējām parādīt, ko gribējām.”

Astanas klubs tika izveidots 2011. gada aprīlī pilsētā, kur agrāk nekad nebija notikušas augstākā līmeņa basketbola spēles. Pieci viesspēlētāji nes vairāk nekā 80% komandas rezultāta, bet vietējie basketbolisti gūst pirmo pieredzi augstākā līmeņa klubu basketbolā.

“Mūsu komanda kopā strādā tikai sešus mēnešus un pagaidām galveno lomu spēlē ārzemnieki. Vietējiem spēlētājiem trūkst pieredzes, tāpēc grūtos brīžos mūs glābj leģionāri – Māršals, Viljamss, Džonsons, Cvetkovičs un Čakičs. VEF ierobežoja mūsu galvenos spēlētājus, bet pārējo pienesums nebija tik liels. Mums nav tādu vietējo spēlētāju kā Bertāns un Biedriņš.”

Boničioli ir priecīgs par iespēju strādāt citā vidē un neizslēdz iespēju, ka turpinās strādāt Kazahstānā. “Tā ir liela dzīves pieredze, pirmkārt, iepazīstot savādāku kultūru. Paldies Astanas komandai par iespēju sacensties vienā no grūtākajām līgām Eiropā. Esmu trenējis Eiropas izaicinājuma kausā, Eiropas kausā un Eirolīgā, tāpēc man ir interesanti pārbaudīt spēkus VTB Vienotajā līgā. Domāju, ka tagad uz mums skatās savādāk nekā sezonas sākumā. Esam izcīnījuši labas uzvaras, mājās pieveicot “Žalgiri”, izbraukumos apspēlējot Ņižņijnovgorodu, Kijevu un Tallinas “Kalev/Cramo”. Kopā ar aģentu runājam par līguma pagarinājumu.”

Sīms Sanders-Vene: “Treneris teica, ka man jāmet”

“Bija labs starts. Mūsu aizsardzība bija laba. Pārtvērām bumbas, tikām pie daudziem ātrajiem uzbrukumiem un guvām daudz vieglu punktu,” iespaidos dalījās VEF jaunpienācējs Sīms-Sanders Vene. “Bija kāpumi un kritumi, taču visu laiku turējāmies desmit punktu attālumā. Treneris teica, ka man jāmet un es to darīju. Nekādu citu individuālu uzdevumu nebija.”

 +10 [+] [-]

, 2012-02-04 20:19, pirms 12 gadiem
Sanaak ka Beerzins ir gatavs speeleet tikai 14 sekundes ja jau minuuti iedeva boonusaa? izskataas ka lielais sals Butauta pliko galvu ir traumeejis
Paskai Butaut kpc vins pie +20 4 minuutes nevareetu nospeeleet?
Divu speelju sumaa taapat abas uzvaras mums pret Astanu..
pasaki jeegu kaada?

 +11 [+] [-]

, 2012-02-04 20:19, pirms 12 gadiem
Tad kāpēc J.Bērziņš vispār ir VEF sastāvā?

Un ja viņam ir tik daudz trūkumi, tad jautājums, ko Ramunas ar viņu dari treniņos??
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2012-02-04 20:21, pirms 12 gadiem
Mums nav tādu vietējo spēlētāju kā Bertāns un Biedriņš.”

Biedrins vai Berzins, ka tur ir?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2012-02-04 20:25, pirms 12 gadiem
RiiBrii rakstīja: Sanaak ka Beerzins ir gatavs speeleet tikai 14 sekundes ja jau minuuti iedeva boonusaa? izskataas ka lielais sals Butauta pliko galvu ir traumeejis
Paskai Butaut kpc vins pie +20 4 minuutes nevareetu nospeeleet?
Divu speelju sumaa taapat abas uzvaras mums pret Astanu..
pasaki jeegu kaada?
es varu meginat atbildet...var sanakt ka +/- punkti ir no svara.Protams maza iespejamimba bet labak +22 neka +15.Komandai jaturpina spiest jo var but speles kur katrs punkts ir uzvares verte.

  +5 [+] [-]

, 2012-02-04 20:30, pirms 12 gadiem
rainmaker rakstīja: es varu meginat atbildet...var sanakt ka +/- punkti ir no svara.Protams maza iespejamimba bet labak +22 neka +15.Komandai jaturpina spiest jo var but speles kur katrs punkts ir uzvares verte.
tad kur lai jaunais beerzins guust pieredzi un kluust labaaks? seezot uz benkja?vai speeleejot LBL pret U18 vai Jelgavu kur to vinjam nedod speeleet 20+ minuutes?
tad tieshaam ko Ramunas dara treninjos ak sezona ir pari pusei bet beerzins ir fiziski negatavs?

  +6 [+] [-]

, 2012-02-04 20:31, pirms 12 gadiem
"Mums nav tādu vietējo spēlētāju kā Bertāns un Biedriņš.”

     [+] [-]

, 2012-02-04 20:33, pirms 12 gadiem
RiiBrii rakstīja: tad kur lai jaunais beerzins guust pieredzi un kluust labaaks? seezot uz benkja?vai speeleejot LBL pret U18 vai Jelgavu kur to vinjam nedod speeleet 20+ minuutes?
tad tieshaam ko Ramunas dara treninjos ak sezona ir pari pusei bet beerzins ir fiziski negatavs?
isi pirms x-mas Liepaja Vefs pret Himki...visi jaunie speleja ap 20+ minutes.Tadas speles ir ka raditas viniem kad ir jasitas.Bertans ,Kalve savulaik sedeja ASK un nedaudz speleja.Traumas iedeva Bertanam to grudienu kuru vins panema ar atplestam rokam.Viens ir pasniegt uz paplates visu un to ne visai izmantot,otrs ir panemt un nelaist vala kaut pa degunu asinis tek

  -1 [+] [-]

, 2012-02-04 20:34, pirms 12 gadiem
Real_Fun rakstīja: Ceru ka C. Sims pret frančiem būs sākum sastāvā
Lai pēc 6 nospēlētām spēles minūtēm tablo vēsta 14:29?

     [+] [-]

, 2012-02-04 20:37, pirms 12 gadiem
Rihards Olmanis rakstīja: Lai pēc 6 nospēlētām spēles minūtēm tablo vēsta 14:29?
to Simsu nah vajag sutit.Ja n vienigi kaut kada bridi VF vajag kermeni kurs var uzsist sodus utt.Bet nu es par daudz mazaku summu esmu gatavs 2min spelet un dabut 3 piezimes
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2012-02-04 20:41, pirms 12 gadiem
It's all about #23 rakstīja: Kā tavuprāt Strēlnieks izauga? Spēlējot aiz muguras meistarīgākiem spēlētājiem. Nekas nenotiek vienā sezonā, viņš ir tikai pirmo gadu VEF un jau visi heiteri gaida, kad tad nu būs. Pacietību.
strelnieks ilgi maseja bekji BKV sastava.Marineja vinu lidz nelabumam.Kamer LV valdija naudigie laiki Strelnieks to vien arija ka udeni pienesa.Nebutu krize un domu mainas varbut speletu liepaja vai valmiera tagad
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-02-04 20:44, pirms 12 gadiem
Brand87 rakstīja: Es domāju Simsu ir jāpataupa uz LBL fināliem...
par tadu naudu?nu moins tur tiesam var vai nu nakamam gadam atlikt kaut ko vai panemt vel kadu spelmani...dargako speletaju taupit tikai lbl..pietam visticamak finalam ir nedaudz debili
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-02-04 20:49, pirms 12 gadiem
It's all about #23 rakstīja: Ja ir talants, tad tāpat viņš izspiestu laukā kādu. Katram ir jāmāk izmantot savas iespējas, un gan arī Bērziņam ar Kauču tādas būs. Tik šobrīd viņi nevelk to līmeni, un VEFs jau viņus neņēma komandā, lai viņi jau šosezon taisītu spēli. Loģiski!
LBL PO bus vel gana daudz iespeju izkapaties.Lidz finaliem bus iespeja ari izsist vairak laika,ja paradis speli.Ja ne tad nakamgad bus paligi utt

  +4 [+] [-]

, 2012-02-04 20:49, pirms 12 gadiem
rainmaker rakstīja: es varu meginat atbildet...var sanakt ka +/- punkti ir no svara.Protams maza iespejamimba bet labak +22 neka +15.Komandai jaturpina spiest jo var but speles kur katrs punkts ir uzvares verte.
Ja jau tu panem komandaa speeleetaaju,jaunu uz kuru ir ceriibas celt vefu augstaak un augstaak tad tieshi shii speele ir taa kur vinam dot pieredzi.Da vinu jau vajadzeeja pat 2 cedturdalaa vai 3 jaa laist pie lieliem plusiem.Es saprotu ka katrs punkts ir svariigs,bet taa pat arii nemt jaunos perspektiivos speeleetaajus par saliidzinoshu zemu naudu un izpiest kaa citronus no viniem.Lai klubam atmaksaatos, varbuut paardot naakotnee.Bet ja shaadi laidiis laukumaa jaunos,tad vef nav komanda kur var kaapt pa kaapneem.Tad ir jaanem gatavus speeleetaajus

  -2 [+] [-]

, 2012-02-04 20:53, pirms 12 gadiem
melikesport rakstīja: Ja jau tu panem komandaa speeleetaaju,jaunu uz kuru ir ceriibas celt vefu augstaak un augstaak tad tieshi shii speele ir taa kur vinam dot pieredzi.Da vinu jau vajadzeeja pat 2 cedturdalaa vai 3 jaa laist pie lieliem plusiem.Es saprotu ka katrs punkts ir svariigs,bet taa pat arii nemt jaunos perspektiivos speeleetaajus par saliidzinoshu zemu naudu un izpiest kaa citronus no viniem.Lai klubam atmaksaatos, varbuut paardot naakotnee.Bet ja shaadi laidiis laukumaa jaunos,tad vef nav komanda kur var kaapt pa kaapneem.Tad ir jaanem gatavus speeleetaajus
LV nav neviens klubs pat labajos laikos nebija neviens klubs kurs vareja 12+ speletajus savakt vienada limeni.Naudas ir tik cik ir.Nem tik cik labos var un panem jaunakus kuri kopa ar labiem var apbruzaties un augt.Tas ka jadod spelet-piekritu bet sobrid VEFs ir uz kaut kadam sliedem un spele iet.Kad neies tad varesim parmest-uzvaretajus nekritize un sobrid labak sada spele neka gada sakuma redzetais.

     [+] [-]

, 2012-02-04 20:58, pirms 12 gadiem
Jaunajiem spēlētājiem tikai minūte šādā līmenī tiek dota bonusā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2012-02-04 21:05, pirms 12 gadiem
It's all about #23 rakstīja: Kā tavuprāt Strēlnieks izauga? Spēlējot aiz muguras meistarīgākiem spēlētājiem. Nekas nenotiek vienā sezonā, viņš ir tikai pirmo gadu VEF un jau visi heiteri gaida, kad tad nu būs. Pacietību.
Bērziņa sekundes sauc par spēlēšanu? par jaunajiem man tuvāks ir kritizētā Bagatska viedoklis. nav runa par 20 -30 minūtēm spēlē. bet kautvai pāris minūtes jau uzvarētās (zaudētās) spēlēs, ja ne lai jaunajam dotu iespēju uzkrāt pieredzi, tad lai atpūtinātu līderus. bet tā spēlē ar 6 -7 spēlētājiem un tad kad kāds gūst traumu (iespējams pārslodzes rezultāts), tad brīnās ka nav ko uzlaist vietā un ātrumā uz dullo jāķersta melnie par daudz lielāku naudu ..

  -2 [+] [-]

, 2012-02-04 21:29, pirms 12 gadiem
Rihards Olmanis rakstīja: Lai pēc 6 nospēlētām spēles minūtēm tablo vēsta 14:29?
gadījumā ar simsu vef nebij 5-3 vtb pirmajā aplī un uzvaras eirokausos? tev īsa atmiņa heiter
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-02-04 21:44, pirms 12 gadiem
Vai nav lieliski, VEF uzvar, Ventiņi arī, Pat LM pamanās kādu uzveikt

  +3 [+] [-]

, 2012-02-04 22:22, pirms 12 gadiem
It's all about #23 rakstīja: Uzlaižot Bērziņu nebija garantijas, ka nekļūdītos un nenonāktu zem 10 punktiem, kas 2-3 min ir reals drauds. Kā atjaunoja atkal 20p tā arī uzlaida.
nosauc tās spēles, kad uznākot Bērziņam vai Kaufmanim VEF ir aizgājis mīnusos? man daudz vieglāk būtu nosaukt, kad tādi kā simsi to izdarīja ..

  -2 [+] [-]

, 2012-02-04 22:50, pirms 12 gadiem
It's all about #23 rakstīja: Pret PAOK, Sims neko neizcīnīja, to izdarīja duets Kavaļauskas&Keins. Un pārejās uzvarās Simsa loma komandā bija laba, bet ne noteicošā. Tas bija Janičenoks un Bertāns ar Valtera 3ņiem.
protams..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-02-05 16:27, pirms 12 gadiem
RiiBrii rakstīja: Sanaak ka Beerzins ir gatavs speeleet tikai 14 sekundes ja jau minuuti iedeva boonusaa? izskataas ka lielais sals Butauta pliko galvu ir traumeejis
Paskai Butaut kpc vins pie +20 4 minuutes nevareetu nospeeleet?
Divu speelju sumaa taapat abas uzvaras mums pret Astanu..
pasaki jeegu kaada?
Butauts bija domājis, ka tas nāk klāt Bērziņa izaugsmei.