Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Dīvāna eksperts: Porziņģim gada nerezultatīvā piespēle skaudīgajā Vašingtonā

Dīvāna eksperts
Dīvāna eksperts

Dīvāna eksperts: Porziņģim gada nerezultatīvā piespēle skaudīgajā Vašingtonā
Kristaps Porziņģis
Foto: AFP/Scanpix

Hārtlija blociņā ar treknu izsaukuma zīmi jāizceļ Sprukts, centra uzbrucēju deficīta apstākļos būs tieši laikā otrajai maiņai. Latvijas čempionāta decembra labākajam spēlētājam 35 gados pulveris vēl sauss. Jau pirms desmit gadiem teicu, ka Siguldas ledus renē tā šaurā virāža ir jāsataisa. Politiķi, lai piešķir naudu un sākt gatavot sociālo tīklu apsveikuma rakstus mūsu 2026. gada olimpiskajiem čempioniem. Man ir vēl daudz ko teikt par Latvijas sporta notikumiem, bet arī šonakt mans dīvāns ir mans tronis un Keipī mans baltais bruņinieks.

Pirms spēles

- Es esmu apvainojies. Tādam jābūt arī Porziņģim. Kā ņujorkieši atļaujas veltīt MVP saukļus Bīzlijam, kurš ir bijis nederīgs septiņām NBA komandām? Keipī ir vienīgais cerības stars "Knicks" sastāvā. Tā savu līderi nedrīkst necienīt! Pēc trīs spēļu izbraukuma sērijas sagaidu Manhetenas centrā milzīgu uzrakstu ar līdzjutēju atvainošanos Keipī.

Pirmā ceturtdaļa

- Gortats, pēc sadursmes groza apakšā, nogulda Porziņģi uz dēļiem. Ko šajā laikā dara Kanters? “Knicks” drošības dienests nav uzdevumu augstumos.
- Analītiķi rakstītu, ka Porziņģim atkal miegains spēles sākums. Muļķības! Porziņģis kā briedis skrien pa laukumu, bet piespēli neviens nedod. Pirmo astoņu minūšu laikā Keipī metiena pozīcijā bumbu saņem tikai vienreiz. Ņujorkai steidzami jāmeklē jauns saspēles vadītājs. Rondo būtu tieši laikā, neatņemtu latvieša metienus.
- “Vienradzis” līdzjutēju balsojumā saņem labākās spēlētāja iesaukas titulu. Vašingtoniešu “Poļu āmurs” un “Lielais panda” nav konkurenti. Es pat uzskatu, ka Porziņģim ir pati labākā iesauka pasaules sportā. Labi, ka nepielipa Zingers.

Otrā ceturtdaļa

- No deviņu punktu pārsvara Ņujorka izlaiž visu vadību. Īstajā brīdī, lai saglabātu līdzīgu rezultātu, Porziņģis iešauj grozā trīnīti. Liepājnieks ir šīs sezonas garākais NBA spēlētājs, kurš trāpījis no trīs punktu līnijas. Taisnības labad, jāprecizē, ka garāks ir tikai serbu Bobans.
- Porziņģis izpilda sezonas skaistāko piespēli, gaisā noķerot bumbu un aiz muguras groza apakšā piespēlējot komandas biedram. Ja Okvinam nebūtu koka rokas un spētu noķert bumbu, Keipī gozētos labāko epizožu topa augšgalā.

Trešā ceturtdaļa

- Disciplīnas uzlabošanas nolūkos “Knicks” jāiziet nedēļas nogales apmācība armijas poligonā. Paldies sakiet Lī, kurš soda metienu brīdī māk nopelnīt tehnisko piezīmi.
- Latviešu kino klasikas aina tiek atkārtota ASV galvaspilsētā. Bīls Sprīdīša lomā, ar bumbu kā maģisko stabuli, izdancina 221 cm garo milzi Lutausi. Skaistā deja noslēdzas ar trīs punktu metienu.
- Vašingtona ir izmisusi pēc slavenību rindas. Arēnas kubā režisors cenšas atrast līdzjutējus, kuri izskatās līdzīgi Semjuelam Džeksonam, Kevinam Hārtam un doktoram Filam. Vismaz šajā jomā citas komandas apskauž “Knicks”.

Ceturtā ceturtdaļa

- Ar vidēji sezonā 24 gūtiem punktiem un diviem bloķētiem metieniem Porziņģis ir starp četriem spēlētājiem NBA vēsturē, kas sasnieguši šo statistiku pirms 23 gadu vecuma. Basketbola Mekā māk izcelt zvaigžņu unikālos sasniegumus, īpaši mača izskaņā pie lielas rezultāta starpības.
- Ja man būtu dzimšanas diena, es arī gribētu iemest vairāk punktus nekā parasti. Makdermontam izdodas, astoņu punktu vietā šonakt gūti veseli desmit.
- Ņujorkas “Knicks” pēdējo septiņu spēļu laikā piedzīvo jau sesto zaudējumu. Kā nākas, ka Hornečeka komanda ar tādu sniegumu ir tik tuvu izslēgšanas spēļu zonai? Grūti noticēt, ka vēl sešas komandas Austrurmos spēlē vēl sliktāk.

Statistika

- Sezonas sākumā Porziņģis pirmajās deviņās spēlēs tikai divas reizes nepārsniedza 30 gūto punktu robežu. Šobrīd pēdējo deviņu maču laikā tikai vienreiz gūti 30 punkti. “Vienradzim” prasās atvaļinājums spēku uzkrāšanai. Atliekam Keipī iebalsošanu Zvaigžņu spēlē uz citu sezonu.

Slēpts komentārs: aizermans

  +3 [+] [-]

, 2018-01-04 08:23, pirms 6 gadiem
Šī rubrika ir domāta kā humors? A jāsmejas kur? Tradicionāli pēc vārda "lāpsta"?

  -1 [+] [-]

, 2018-01-04 08:25, pirms 6 gadiem
Forši, analītiskāks par sausajiem- iemeta/aizmeta garām.

Bet all stars vajag iebalsot- nogurums ir arī psiholoģisks un tā enerģija var iedot daudz + tā tomēr ir ļoti augsta atzinība
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2018-01-04 08:43, pirms 6 gadiem
Pēc izlasītā secināju, ka dīvāna ekspertam vairāk piestāvētu rakstīt par ko citu nevis NBA.

  +2 [+] [-]

, 2018-01-04 08:51, pirms 6 gadiem
Nesanāca vienreiz, diemžēl vēl lielāka katastrofa otrajā reizē, Eļļiņ.. Cerams, eksperiments būs beidzies.

  +5 [+] [-]

, 2018-01-04 08:58, pirms 6 gadiem
Iespējams, būtu lielāka interese lasīt šo sacerējumu, ja autora pseudonīms būtu dīvāna seksperts. Rīkojies, autor.

  +5 [+] [-]

, 2018-01-04 08:58, pirms 6 gadiem
Problēma ar KP ir vienkārša. Viens nav vilcējs. Basketbols ir komandas spēle. Izņemot gadījumus-no sērijas slotaskāts izšauj reizi gadā-tajā komandā neviens cits nav gatavs uz sevi ņemt līdera lomu uzbrukumā. Nemaz nerunājot par to ka KP abos galos jākapā+nav saspēles,krājas nogurums. Ja pretinieks izslēdz KP-spēle uzvarēta. Neviena komanda ar 1 vilcēju basketbolā nevar uzvarēt. Labās komandās,ja neiet līderim-komanda tāpat var vinnēt. Pieļauju ka citās komandās KP pat labāk izskatītos,jo būtu kas iespēlē,sedzējiem būtu arī citi ko segt, aizsardzībā vēl kāds censtos... un treners tevi nenodzītu kā vergu.

  -1 [+] [-]

, 2018-01-04 09:01, pirms 6 gadiem
Vēl reizi izlasīšu dīvānā pūtēju. Ja arī trešā reize aprobežosies ar neveiklu paštīksmināšanos un diafragmas atraugu, uzlikšu krustu jaunā censoņa radošajai apokalipsei. Sāc beidzot strādāt, divančik! Priekā!

     [+] [-]

, 2018-01-04 09:06, pirms 6 gadiem
Ulrihs rakstīja: Šī rubrika ir domāta kā humors? A jāsmejas kur? Tradicionāli pēc vārda "lāpsta"?
Šis komentārs bija domāts kā sarkasms..? A ha ha...
Būtu labāk gulējis brīvlaikā.

  +1 [+] [-]

, 2018-01-04 09:16, pirms 6 gadiem
Zingers ir zingers, tā turpini autor, rakstu par katru atlikušo spēli pls!!

  -1 [+] [-]

, 2018-01-04 10:15, pirms 6 gadiem
Vairāk šos savārstijumus nelasīšu, jo autora neveselīgais sarkasms nav īsti vietā.

  -2 [+] [-]

, 2018-01-04 11:45, pirms 6 gadiem
Paldies autoram. Vismaz kāds apcerējums par sportu nevis tradicionāli copy paste no delfi vai tvnet. Cerams, ka rakstīsi vēl, un neklausies mazu bērnu komentāros,tavi raksti ir vajadzīgi

     [+] [-]

, 2018-01-04 12:09, pirms 6 gadiem
Es mēms..

  +1 [+] [-]

, 2018-01-04 19:17, pirms 6 gadiem
nu ko lai saka...kad savus komentarus rakstat pec neveiksmigam KP speleem, tad gan viens otram uz pleca sitat un ar krustinu kaudzi apberat, bet lasiit, taa teikt, juusu pashu komentaru apkopojumu gan nepatik, ne? Kaa jums liekas, kas autoru pamudinaajis rakstit sadus suu** rakstus?! Ipashi tupajiem - tiem kam jau 13. ziemas brivlaiks, paskaidroshu - tie esat jus pashi ar saviem 100 glupajiem komentariem pie katra raksta.

P.s. briinos, ka autors vel neuzrakstija pirmsspeles komentaraa par to ko or eedis un cikos ceelies.

     [+] [-]

, 2018-01-04 21:06, pirms 6 gadiem
Kas šis murgs būs pēc katras KP spēles?? zems līmenis, un švakas ziņāšanas

     [+] [-]

, 2018-01-04 21:46, pirms 6 gadiem
KP jau pats teica ka nav vairs cukas, tāpēc jau luni laiž defā.