Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

Bankevica "Pieno Žvaigždes" kārtējā uzvara, panākums arī "TonyBet" vienībai

Edijs Cīrulis
Edijs Cīrulis

Bankevica "Pieno Žvaigždes" kārtējā uzvara, panākums arī "TonyBet" vienībai
Ingus Bankevics (ar bumbu)
Foto: Romualds Vambuts, Sportacenrs.com

Jauno gadu ar kārtējo uzvaru Baltijas Basketbola līgas (BBL) spēlē iesākusi latviešu aizsarga Ingusa Bankevica pārstāvētā Pasvales "Pieno Žvaigždes", kura savā laukumā ar 83:64 pārspēja Igaunijas Tartu "Rock". Pie uzvaras C grupā tikusi arī Prienu "TonyBet", viesos spraigā spēles galotnē ar 83:82 pieveicot Utenas "Juventus".

Bankevics un "Pieno Žvaigždes" turpina nevainojami

Pasveles "Pieno Žvaigždes", ar latvieti Ingusu Bankevicu ierindā, arī pēc jaunā gada turpina uzvaru gājienu BBL turnīrā, C grupā izcīnot jau astoto uzvaru tikpat aizvadītajās spēlēs. Jau līdz ar mača sākumu mājinieki kontrolēja spēles gaitu, pirmās ceturtdaļas izskaņā atraujoties līdz 24:9, bet ceturksni noslēdzot ar 28:15. Pasveles klubs turpināja iesākto arī spēles otrajā ceturksnī panākot jau +23 (49:26), bet pirms pārtraukuma ļāva viesiem mazliet pievilkt, dodoties tajā ar 49:33 vadību. Pēc pārtraukuma "Rock" spēja samazināt komandas deficītu līdz 40:51, taču tuvāk pievilkt neizdevās. Pirms izšķirošās ceturtdaļas rezultāts 63:49 par labu laukuma saimniekiem. Viesi no Igaunijas vairs neko iespēt nespēja un "Pieno Žvaigždes" svinēja pārliecinošu uzvaru ar 83:64, nostiprinoties C grupas līderpozīcijās.

Ar 19 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām rezultatīvākais uzvarētāju rindās bija Egidijus Dimša, savukārt "Rock" sastāvā 17 punkti Vinsentam Simpsonam.

Latviešu aizsargs Ingus Bankevics laukumā devās pirmās ceturtdaļas otrajā pusē, kopā nospēlējot 15:56 minūtes, kuru laikā guva piecus punktus (2pt 1/1, 3pt 1/3). Spēlētāja rēķinā arī četras atlēkušās bumbas (divas no tām uzbrukumā), divas rezultatīvas piespēles, viena pieļauta kļūda, trīs personīgās piezīmes un divas reizes piespiedis pretiniekus pārkāpt noteikumus.

Pie panākuma tiek arī Prienu "TonyBet"

Daudz saspringtāka cīņa izvērtās Utenas pilsētā, kur vietējā "Juventus" uzņēma C grupā otrajā vietā esošo Prienu "TonyBet" vienību. Jau kopš spēles pirmajām minūtēm abu komandu starpā notika nepārtrauktas vadību maiņas, kas atspoguļojās rezultātā, pēc pirmās ceturtdaļas neizšķirts 26:26. Lai gan nākamajās desmit minūtēs mājinieki uz brīdi pavisam nedaudz atrāvās (34:28), pārtraukumā ar divu punktu vadību devās viesi - 39:37. Atgriežoties no atpūtas spēle turpināja iet punkts punktā, kad pie rezultāta 49:48 "Juventus" veica 10:2 izrāvienu, panākot lielāko pārsvaru spēlē ar 59:50. Vadību komandai izdevās saglabāt arī pirms pēdējām desmit minūtēm - 63:56. "TonyBet" basketbolisti gan padoties vēl negrasijās un nepilnas četras minūtes līdz spēles beigām atrodoties iedzinējos ar 77:82, sakopoja pēdējos spēkus. Piecas sekundes līdz pamatlaika beigām Artūrs Valeika realizēja precīzu divu punktu metienu, ar 83:82 atnesot uzvaru savai vienībai. Prienu "TonyBet" ar septiņām uzvarām deviņās spēlēs ierindojas C grupas otrajā vietā.

Laimonis Kisieļus kaldināja "TonyBet" uzvaru, gūstot 23 punktus, vēl 18 pievienoja Vaidas Cepukaitis. Sauļus Kulvietis "Juventus" sastāvā guva 22 punktus un izcīnija astoņas bumbas zem groziem.

Izmantotie resursi:
Baltic Basketball League