Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Sestdien startēs 80. Latvijas Hokeja čempionāta sezona

Jānis Celmiņš

Sestdien startēs 80. Latvijas Hokeja čempionāta sezona
Foto: Aigars Prūsis.

Jau šajā nedēļas nogalē (5. septembrī) startēs jubilejas, 80. Latvijas Hokeja čempionāta sezona. Latvijas Hokeja federācijas organizētajā preses konferencē šodien par saviem mērķiem gaidāmajā sezonā informēja visu septiņu klubu pārstāvji. Skaidru mērķi cīnīties par čempionu titulu deklarēja vien divas komandas – aizvadītā gada čempione „Mogo” un „Zemgale/LLU”.

Septiņas komandas piecos riņķos aizvadīs 30 regulārās sezonas spēles, kurām sekos izslēgšanas cīņas. Latvijas hokeja čempionāta jubilejas 80. sezonā LHF sadarbība ar „Optibet Sporta bāru” atjauno Latvijas kausa izcīņu hokejā, kurā 2015./2016. gada sezonā piedalīsies Virslīgas un 1. Līgas klubi. Kausa izcīņas finālu plānots izspēlēt 4. februārī „Arēnā Rīga”. Latvijas kausu izcīņas spēles tiks aizvadītas sezonas garumā pēc izslēgšanas spēļu principa, un sastāvēs no divām spēlēm katrā izslēgšanas kārtā. 1/8fināla spēles tiks aizvadītas 28. septembrī un 8. oktobrī, 1/4fināli – 2. un 9. novembrī, 1/2fināli – 22. decembrī un 4. janvārī. Pēc pagājušās sezonas rezultātiem komandas ir sadalītas sešos 1/8 fināla pāros. Savukārt pērnās sezonas Latvijas Virslīgas hokeja čempionāta finālisti – HK „Mogo” un HK „Kurbads” „Optibet sporta bārs” 2016. gada Latvijas kausu izcīņu uzsāks no otrās kārtas.

Tāpat šosezon tiks organizēta līgas Visu Zvaigžņu spēle, par kuru informāciju LHF sola nedaudz vēlāk.

LHF prezidents Kirovs Lipmans preses pārstāvjus informēja, ka viss ir gatavs tam, lai jubilejas sezona tiktu aizvadīta augstā līmenī. „Joprojām saņemam zvanus no vecākiem ar jautājumu, kāpēc bērniem ir jāveic gari ceļa gabali, lai aizvadītu spēles, turklāt tas viss notiek mācību laikā. Vienmēr esmu iestājies par to, ka jauniešiem pirmajā vietā jābūt mācībām, un tikai pēc tam hokejam. Kopumā federācija ir gatava sezonas sākumam. Vēlos pateikt paldies federācijas darbiniekiem par paveikto šajā vasarā,” pauda Lipmans. „Vēlos novēlēt visiem spēlētājiem progresēt, lai Latvijas hokeja pasaulē kotētos augstu,” piebilda LHF prezidents.

Savu mērķi cīnīties par Latvijas čempionu titulu šodien preses konferencē deklarēja aizvadītā gada čempione „Mogo”, kā arī „Zemgale/LLU”. Aizvadītā gada sudraba medaļniece „Kurbads” jubilejas sezonā vēlas izcīnīt medaļas (minimālais mērķis), bet klusībā cer arī uz iekļūšanu finālā. „Kurbada” komandas budžets šogad būs nedaudz mazāks, nekā iepriekš, tāpēc arī mērķi pieticīgāki. Tāpat par medaļām vēlmi cīnīties pauda HK „Liepāja”, kas arī vēlas iekļūt čempionāta finālā.

Ja aizvadītajā sezonā LHF čempionāta medaļniecēm solīja arī naudas balvu (esot arī saņemtas), tad šogad par to skaļi runāts netika. Vaicāts, vai naudas balva būs, Kirovs Lipmans atbildēja izvairīgi: „Droši vien būs… Domāsim. Zinu, ka naudas balvas ir papildus stimuls komandām, to jutu aizvadītās sezonas beigās,” teica LHF prezidents. Kā zināms, aizvadītajā gadā papildu intrigas nodrošināšanai LHF atvēlēja 70 000 eiro lielu balvu fondu, kas tika sadalīts starp trīs labākajām 2015. gada sezonas Virslīgas komandām.

Latvijas čempionāta Virslīgas regulārā čempionāta mači un izslēgšanas spēles šosezon tiks demonstrēti Sportacentrs.com TV, bet finālsērija ierasti LTV7 kanālā, sola federācijas pārstāvji.

Latvijas čempionāta 1. līgā šosezon spēlēs par vienu komandu vairāk. Uz Virslīgu pārcēlusies HS „Rīga”, bet klāt nākušas hokejam tik nozīmīgas pilsētas kā Ventspils un Ogre. Pirmo reizi Latvijas jaunatnes čempionāta ietvaros ir izveidota arī 13 gadus veco jauniešu vecuma grupa. U-16 vecuma grupā šogad startēs 15 komandas un arī Latvijas sieviešu izlase.

Virslīgas pirmās spēles

Sestdiena, 5.septembris
1. HK Mogo – HK Kurbads, Inbox.lv halle, 17:00
2. HK Zemgale/LLU – HASC, Jelgava, 15:00
3. HK Prizma – HS Rīga, Volvo SC, 13:00

     [+] [-]

, 2015-09-03 16:36, pirms 9 gadiem
nu tad lai sekmējas!

     [+] [-]

, 2015-09-03 17:13, pirms 9 gadiem
80 gadi ,iespaidīgs skaitlis ,krievi ,baltkrievi ,kazahi un daudzi Eiropā mūs var apskaust.

     [+] [-]

, 2015-09-03 18:19, pirms 9 gadiem
Uhh, un lielais hokejs arī pašmājās ies vaļā!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja