Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Valters Vēveris: "Būsim gatavi jebkuram pretiniekam"

Edgars Beļakovs
Edgars Beļakovs

Valters Vēveris: "Būsim gatavi jebkuram pretiniekam"
Valters Vēveris
Foto: FIBA

Latvijas U18 junioru basketbola izlase piektdienas, 3. augusta, vakarā Eiropas U18 čempionāta ceturtdaļfinālā satrieca Lielbritānijas valstsvienību, nodrošinot vietu pusfinālā un nākamā gada Pasaules U19 kausa izcīņā. Pēc spēles vairāki Latvijas izlases spēlētāji atzina, ka nospēlēja ļoti labi, kas arī deva rezultātu.

"Baskonia" sistēmā Spānijā spēlējošais Artūrs Kurucs pastāstīja, ka izdevies izpildīt visus treneru uzdevumus, kas arī ļāva tikt pie panākuma: "Mēs ļoti labi nospēlējām, izpildījām visus treneru nostādītos uzdevumus, un līdz ar to mums arī sanāca uzvarēt."

Kurucs spēlē tika pie 19 punktiem un 9 atlēkušajām bumbām. Viņš norāda, ka esot rezultatīvākajam spēlētājam vienmēr rodas pārliecība: "Vienmēr, kad esi rezultatīvākais spēlētājs rodas pārliecība un jāturpina spēlēt tāpat, palīdzēt komandai ar punktiem šajā gadījumā."

Runājot par gatavošanos rītdienas spēlei, Kurucs atzīst, ka pirms spēles kārtīgi tiks izpētīta pretinieku komanda: "Gatavosimies tāpat kā šodienas spēlei. Laicīgi jau noskautosim komandu, izskatīsim viņu vājās vietas, stiprās vietas, un mēģināsim stiprās vietas noņemt, un vājās izmantot."

Tikmēr Valmierietis Valters Vēveris, kurš klubu sezonā spēlē savas dzimtās pilsētas klubā, stāsta, ka izdevies apturēt britu ātros uzbrukumus un spēlēt basketbolu gudrāk nekā pretiniekiem: "Labi iesākām, varbūt tik pārliecinoši nenospēlējām pēc spēles plāna, bet otrajā ceturtdaļā apstādinājām viņu ātros uzbrukumus, un tas arī deva rezultātu, jo mēs basketbolu spēlējām mazliet gudrāk, nekā viņi. Britiem patīk skriet, un es domāju, mēs viņus apstādinājām, kas arī bija izšķirošais."

Arī Vēveris, līdzīgi kā Kurucs, norāda, ka tiks izpētīti pretinieki, un Latvijas izlase būs gatava jebkurai komandai: "Es domāju, ka paskatīsimies spēli, noteikti treneris sagatavos labu video materiālu, un mēs būsim pilnībā gatavi jebkuram pretiniekam."

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2018-08-04 08:40, pirms 6 gadiem
Vēveris ir šīs komandas vājākais spēlētājs. Citu neko nezin kā saņemt bumbu un mest uzreiz, bet precizitāte nekāda. Nesaprotu trenerus kas tik daudz to ļauj darīt. Un kad spēle ir punkts punktā tā rokas trīc, bet met vienalga. Stresa situācijas ir memmitis.

  +1 [+] [-]

, 2018-08-04 11:30, pirms 6 gadiem
archellos rakstīja: Vēveris ir šīs komandas vājākais spēlētājs. Citu neko nezin kā saņemt bumbu un mest uzreiz, bet precizitāte nekāda. Nesaprotu trenerus kas tik daudz to ļauj darīt. Un kad spēle ir punkts punktā tā rokas trīc, bet met vienalga. Stresa situācijas ir memmitis.
Vēveris ir punktu mašīna pēc definīcijas, ar ļoti labu tehniku un izcilu metienu. Tieši tāpēc viņam treneri uzticas uzbrukuma noslēgumos, varbūt pat nerāj, kad kaut ko Valters acīmredzami salaidis ripā. Vienīgā diena, kad Vēverim nebija ne metiena, ne nervu, bija pret Turciju, taču jau pret britu moriem viss bija normā. Vēveris ir viens no atslēgas spēlētājiem šajā izlasē, tas ir fakts.