Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Latvijas labākais jaunais spēlētājs Žagars: "Visspilgtāk atmiņā ir EČ fināla līdzjutēji"

Ints Megnis
Ints Megnis

Latvijas labākais jaunais spēlētājs Žagars: "Visspilgtāk atmiņā ir EČ fināla līdzjutēji"
Artūrs Žagars pēc Gada balvas sportā saņemšanas. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Šī gada Latvijas labākais jaunais basketbolists Artūrs Žagars sarunā ar Sportacentrs.com atzīst, ka viņam no vasarā savās mājās notikušā Eiropas U18 čempionāta basketbolā visspilgtākajā atmiņā palikuši līdzjutēji, kuri karstasinīgi atbalstīja komandu finālspēlē.

Žagars piektdien notikušajā balvu pasniegšanas ceremonijā apsteidza Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) debitējušo Rodionu Kurucu un Eiropas junioru čempionu rallijā Mārtiņu Sesku. Šovasar Latvijā notikušajā Eiropas U18 čempionātā Žagars aizveda mājiniekus līdz pat titula mačam un finālspēlē izcēlās ar 26 punktiem, tomēr komanda pie gandrīz pilnas "Arēnas Rīga" tribīnēm zaudēja Serbijai. Žagara pienesums vēl iespaidīgāks bija pusfinālā, kad viņš Krievijas grozā sameta 35 punktus, bet kopumā viņš turnīru pabeidza ar 18.9 punktiem vidēji spēlē, trāpot 44.4% tālmetienu un izdarot 6.4 rezultatīvas piespēles.

"Ja biju izvirzīts kā nominants, protams, pastāvēja iespēja, ka mani izsauks. Tā arī notika," Žagars Sportacentrs.com atbildēja uz jautājumu vai bija pārsteigts par balvu. "Visspilgtākajā atmiņā, protams, ir finālspēle - nekad nebiju spēlējis tādā atmosfērā pie saviem skatītājiem. Cilvēki nāca uz mūsu spēlēm, atbalstīja, liels paldies viņiem par to. Kaut serbi bija ļoti spēcīgi, mums izredzes bija līdz pat beigu signālam. Turējāmies spēlē ar uzbrukumu, tomēr galotnē nedaudz nepaveicās."

Šo sezonu Žagars sāka Spānijas komandas Badalonas "Joventut" sistēmā, tomēr novembra sākumā viņš guva traumu un 12. novembrī tika veikta labās potītes sānu saišu operācija. Uzreiz pēc tam komanda prognozēja, ka rehabilitācija prasīs četrus mēnešus.

"Esmu pēc operācijas jau mēnesi, sācis staigāt bez kruķiem. Atveseļošanās rit lēnām, soli pa solim. Šosezon vēl varētu atgriezties laukumā - nezinu precīzi neko, bet pastāv tāda iespēja," saka Žagars, kurš nevēlējās sīkāk izteikties par nākamās vasaras plāniem. "Tā vēl ir tālu. Man ir daudz kas pa vidu, mēģinu koncentrēties tam, kas man ir svarīgs, nevis domāt par nākotni - nemācēšu īsti teikt, kas un kā, redzēsim, kad nāks laiks tuvāk."

  +5 [+] [-]

, 2018-12-24 13:18, pirms 5 gadiem
šis pats uzvalks arī draftā būs ok

  +1 [+] [-]

, 2018-12-24 19:29, pirms 5 gadiem
Vajadzetu Lidz pasaules cempim uznemt optimalu formu,lai ieklutu 12 speletaju sastava!

  +1 [+] [-]

, 2018-12-24 20:10, pirms 5 gadiem
kā tur tam zonam, kurš apdedzinājās, ar veselību?

  +1 [+] [-]

, 2018-12-24 20:38, pirms 5 gadiem
purva_velns rakstīja: kā tur tam zonam, kurš apdedzinājās, ar veselību?
Sprādzienā cietušais basketbolists Vīksne...