Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Roberts Stumbris: "Izdevās aizstāvēt Briča godu"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Roberts Stumbris: "Izdevās aizstāvēt Briča godu"
Roberts Stumbris
Foto: Mārtiņš Sīlis

"Artūrs Bricis pirms konkursa aizdeva kreklu un teica, lai viņu nepieviļu. Ja neuzvarētu, domāju, ka viņš iedotu kārtīgu sutu," izcīnījis pirmo vietu 2012. gada Swedbank LJBL "slam dunk" konkursā, teica Liepājas basketbola skolas pārstāvis Roberts Stumbris (198/1993/Saldus).

“Slam dunk” konkursā piedalījās seši jaunieši. Finālā iekļuva Krāslavas pārstāvis Jurijs Džamirza un Stumbris. Priekšsacīkstēs liepājnieks izcēlās ar atraktīvo izskatu (sarkani šorti, Artūra Briča krekls) un rezultātu stabilitāti, pirmajās trīs sērijās savācot 42, 42 un 44 punktus. Arī Džamirza divreiz tika pāri 40 punktu robežai, pusfinālā nopelnot tieši šādu rezultātu.

Fināla rezultātus noteica divu sēriju summā. Lai gan žūrija augstāk novērtēja Džamirzas pēdējo mēģinājumu (36 punkti pret 34), kopvērtējumā uzvaru ar divu punktu pārsvaru svinēja Stumbris (78-76).

“Konkursam pieteicos pēdējā brīdī. Gatavoties nesanāca vispār, jo rokas lūzuma dēļ vairāk nekā mēnesi nācās izlaist spēles,” pēc uzvaras teica priecīgais Stumbris. “Grūtāk bija finālā, jo kājas nebija pieradušas pie tādas slodzes un jutos saguris. Beigās vairs nevarēju tik augstu uzlekt, tāpēc pēdējais danks nesanāca, kā gribēju.”

Saldus basketbola skolas audzēknis Vēju pilsētā trenējas no 2010. gada rudens. Stumbrim ir nozīmīga loma Liepājas jaunatnes un “Liepājas Lauvas 2” komandās, bet LBL pirmajā divīzijā šosezon laukumā izdevies tikt vienu reizi.

LBL 2 spēlēs uzbrucējs vidēji 28:39 minūtēs savācis 17,8 punktus, izcīnījis 6,8 atlēkušās bumbas, izdarījis 1,7 rezultatīvas piespēles un bloķējis 1,4 pretinieku metienus. Komanda ar bilanci 21-3 kopvērtējumā ir trešajā vietā aiz “Barona kvartāla” (22-2) un basketbola kluba VEF (21-2).

“Jaunatnes līgā komanda dala trešo ceturto vietu. Bijuši pāris zaudējumi, kurus nevajadzēja pieļaut, taču līdz finālturnīram visam vajadzētu būt kārtībā. Domāju, ka mums jāspēj iekļūt labāko četriniekā. “Liepājas Lauvu” sastāvā pie pastāvīga spēles laika vēl neesmu ticis, vairāk sanāk komandu atbalstīt no soliņa. Arī tā ir pieredze, kurai jāiziet cauri, tāpēc sūdzēties nav pamata.”

Roberts Stumbris par uzvaru Swedbank LJBL "slam dunk" konkursā

  +3 [+] [-]

, 2012-03-03 22:40, pirms 12 gadiem
Kur video ar dankiem?