Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Naksnīgās NBA čalas: "Latvietis uguņo Ņujorkā. Un tas ir Dāvis Bertāns"

Rolands Eliņš

Naksnīgās NBA čalas: "Latvietis uguņo Ņujorkā. Un tas ir Dāvis Bertāns"
Foto: AP/Scanpix

Otro reizi nedēļas laikā savstarpēju NBA spēli aizvadīja abi latviešu pārstāvētie klubi Ņujorkas "Knicks" un Sanantonio "Spurs", un vēlreiz uzvarēja Dāvja Bertāna komanda. Sociālo tīklu viedokļos atzīmēta Bertāna parādītā spēle, savukārt Porziņģis šoreiz saņēmis lielākoties pārmetumus par pieticīgo sniegumu.

Dāvis Bertāns spēli pabeidza ar desmit gūtiem punktiem, turklāt viņam bija labas iespējas šo punktu krājumu papildināt vēl vairāk, taču neiekrita pāris brīvi tālmetieni. Šīs tālmetiena iespējas lielākoties radās, spēlējot pret otru NBA latvieti Kristapu Porziņģi, kuram šonakt neizdevās parādīt savu labāko sniegumu gan aizsardzībā, gan uzbrukumā.

Bertāns palīdzēja "Spurs" izcīnīt uzvaru un izpelnījās Sanantonio līdzjutēju publiskus ierakstus sociālajā tīklā "Twitter", ka viņš ir pelnījis lielāku spēles laiku. Savukārt Sanantonio "Express News" basketbola apskatnieks Džefs Makdonalds, lai arī atzina, ka Bertāns nepārprotami nav uz Porziņģa līmeņa, tomēr ir tam krietni tuvāk, nekā daudzi iedomājas.

 

 

 

 

Neiztrūka arī citu salīdzinājumu ar Porziņģi, kuru Bertāns sedza lielāko daļu laika, kamēr bija laukumā. Tika norādīts, ka šajā spēlē Bertāna spēles stils izrādījies Porziņģim neparocīgs un viņš nav spējis pietiekami nosegt tālmetiena līniju, tāpat pausts fakts, ka šoreiz Ņujorkas "Madison Square Garden" arēnā "karsts" ir cits latvietis, nevis ierastais "Knicks" līderis.

 

 

 

 

Pāris veiksmīgas epizodes bija arī Porziņģa izpildījumā - viens no vadošajiem ESPN tika viņa bloķētais metiens pret Lamarkusu Oldridžu, kā arī spēles ātrumā uzreiz nenoķerams brīdis, kad Porziņģis palīdzēja komandas biedram tikt pie brīva tālmetiena.

 

 

 

Taču negatīvo iespaidu par Porziņģa paveikto šoreiz bija krietni vairāk, turklāt neiztrūka atgādinājumu, ka šī neveiksmju sērija jau ir nedaudz ieilgusi. Taču netika piemirsts arī fakts, ka pēc Tima Hārdeveja savainojuma uz Porziņģi gulstas vēl lielāka atbildība nekā sezonas sākumā.

 

 

 

 

 

 

 

Šajā spēlē neiztrūka arī kuriozu brīžu - Džinobili netīšām trāpīja tālmetienu, lai gan izpildīja piespēli, un grozs sākotnēji netika ieskaitīts. "Spurs" treneris Popovičs pēc spēles par to pasmējās, sakot, ka arī viņš sākotnēji neredzēja, ka bijis groza guvums. Savukārt pirmajā ceturtdaļā pēc Maikla Bīzlija metiena bumba veselas sešas reizes apriņķoja groza stīpu līdz beidzot iekrita tīkliņā.

 

 

 

 

Papildus ASV filmu un izklaides industrijas zvaigznēm šo spēli klātienē apmeklēja arī Francijas futbolists Samirs Nasrī, bijušais "Arsenal" un Mančestras "City" uzbrucējs.

 

 

Izmantotie resursi:

The official site of the NBA | NBA.com

  +1 [+] [-]

, 2018-01-03 11:42, pirms 6 gadiem
Tik daudz lieka!

  +1 [+] [-]

, 2018-01-03 11:48, pirms 6 gadiem
Defā toč nevajadzētu pārmest KP, jo LA ir spēcīgāks un māk izmantot savu augumu, reti kurš līgā viņu var postā noturēt.