Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Ivanovs: ''Igauniju varam uzvarēt ar komandas garu, un mums tas ir''

Krišs Upenieks

Ivanovs: ''Igauniju varam uzvarēt ar komandas garu, un mums tas ir''
Latvijas volejbola izlase
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas volejbola izlases galvenais treneris Raimonds Vilde pēc vakar piedzīvotā zaudējuma Jelgavā Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra ''play-off'' fāzē pret Igauniju neslēpa, ka ļoti svarīgi bija iegūt vismaz vienu punktu un tagad droši var teikt - viss izšķirsies Tallinā. Libero Ingars Ivanovs atzīmēja, ka Latvijas izlasē ir labāks komandas gars, kas jāizmanto pēc nedēļas Tallinā.

''Es teiktu, ka viss izšķirsies Igaunijā. Pirmajā setā čaļiem bija grūti spēlēt pie tādām tribīnēm. Nervozitāte...Nenostrādāja mūsu galvenais ierocis serve, pārāk daudz kļūdījāmies. Tā ir tīri nervozitāte, bet es uzskatu, ka ieguvām pārliecību - varam igauņus uzvarēt. Pielabosim kļūdas, būsim mierīgāki, nosvērtāki. Viss būs kārtībā,'' tā pēc mača izteicās Latvijas izlases galvenais treneris Raimonds Vilde.

''Jā, protams, bija arī neizmantotās iespējas, bet tā ir mūsu meistarība, gatavība, pieredze. Daudz kļūdu bija, daudz sīkumu, bet tie pārvēršanas zaudētos punktos, kas beigās nedaudz pietrūkst. Tas ir jāsaprot. No seta sākuma nedrīkstam izsēt šīs vienkāršās bumbas. Jābūt gataviem katrai pretinieku servei - vienkāršai vai sarežģītai. Mazliet varbūt atslābinājāmies, kad redzējām vienkāršāku servi. Ar to tiksim galā.

Agresīvas serves ir mūsu spēle, viens no mūsu galvenajiem ieročiem. Tas neaizgāja uz tā pamata, ka bijām nervozi. Tā atmosfēra...Ir puikas, kas pirmo reizi spēlēja šādos apstākļos. Centāmies. Nedomāju, ka ir ļoti būtiski 2:3 vai 3:2. Ceturtais sets bija būtisks, tas ir punkts jebkurā gadījumā,'' turpināja Vilde.

Treneris arī atzīmēja, ka arī pēc kļūdām iedrošināja spēlētājus servēt agresīvi: ''Pastāv dažādi, mums ir tā saucamie likumi. Ja partneris kļūdās, tad primārais it kā ir nekļūdīties, bet tajā pašā laikā mums ir jāsaprot, ka mums ir jāspiež pretinieki ar savu servi, jo viņi ir pietiekami jaudīgi vidū. Ja neatvilksim no tikla vai neizsitīsim, kas mums brīžiem neizdevās, būs daudz grūtāk spēlēt. Pirmajā setā sanāca otrādāk - viņi mūs izsita. Servju uzņemšanā bija kļūdas, bet viņi ar mūsu servi tika galā, tāpēc bija grūti. Mēs pazīstam viņus, viņi - mūs. Pārsteigt var tikai atsevišķās situācijās. Nevaram ne ar ko pārsteigt, tikai ar savu raksturu un cīņassparu. Ar gribu uzvarēt, un tā mums ir.''

Libero pozīcijas spēlētājs Ingars Ivanovs komentēja lielisko atmosfēru tribīnēs: ''Domāju, ka tas mums nekādā veidā nepatraucēja, vismaz man personīgi noteikti nepatraucēja. Vienkārši igauņi pirmajā setā ļoti agresīvi sāka ar servi. Nezinu, cik daudz viņi kļūdījās, bet serve bija ļoti agresīva. Tie, kas servē planējošo servi, arī uzservēja agresīvi, tāpēc sākās problēmas servju uzņemšanā. Un paši īsti neservējām. Bija daudz kļūdas pirmajā setā, bet principā jau visu spēli īsti neservējām.''

Ivanovs arī piekrita, ka Latvijas izlase pret igauņiem nedrīkst servēt vienkārši: ''Tieši tā. Mēs nedrīkstam neservēt. Pasaules klases volejbolā tas arī ir redzams - vienkārši iet un servē. Horvātijā un Slovākijā labi servējām, un spēle arī izdevās. Ja pretinieki nevar uzņemt, tad ir grūtāk veidot uzbrukumu. Treneris pēc spēles teica, ka šī bija sliktākā mūsu spēle šajā atlases ciklā. Domāju, ka Tallinā tik slikti nenospēlēsim.

Zinājām, ka Igaunijai ir spēcīga komanda. Viņi ir labāka komanda nekā mēs, jo viņiem ir vairāk pieredzes, spēlējot izlašu līmenī. Spēlējuši Eiropas čempionāta finālturnīrā, šogad uzvarēja Eiropas līgā. Visu laiku viņiem ir tā spēļu prakse, un atsevišķi spēlētāji atrodas tiešām labos klubos. Zinājām, ka viegli nebūs. Ja nospēlētu kā Horvātijā un Slovākijā, domāju, ka mēs uzvarētu ar savu cīņassparu, komandas garu un labo servi. Ceru, ka tas viss pārnesīsies uz spēli Tallinā. Labi, ka uzvarējām divus setus. Tāpat viss izšķirsies nākamnedēļ.

Domāju, ka mēs varam viņus uzvarēt ar komandas garu, kas mums ir. Manuprāt, esam draudzīgāki. Izskanējušas baumas, ka viņi jau kašķējas kaut ko savā starpā. Tas tā arī varētu būt. Visu vasaru viņi nospēlēja to Eiropas līgu, visu laiku bija kaut kur apkārt. Treniņnometnes Polijā, atkal prom no ģimenēm, visu laiku redzi vienas un tās pašas sejas un laikam jau sāk pieriebties. Komandas gars mums ir labāks un nākamnedēļ to pierādīsim.''

9. oktobrī Latvija un Igaunija spēli aizvadīs Tallinā. Latvijai 3:0 un 3:1 uzvara dos vietu Eiropas čempionāta finālturnīrā, bet, ja Latvijai izdosies svinēt piecu setu spēlē, tad būs jāspēlē ''zelta sets''.

     [+] [-]

, 2016-10-02 10:05, pirms 8 gadiem
Ivanovs: ''Igauniju varam uzvarām ar komandas garu, un mums tas ir''

Nu autors vismaz varētu palabot kļūdu virsrakstā.Es nesaprotu,vai pirms publicēšanas nepārlasa un kļūdas nelabo.

  +2 [+] [-]

, 2016-10-02 10:26, pirms 8 gadiem
Vilde protams nevar citādi teikt jāuztur komandas gars unt.t taču izedžu godīgi sakot ļoti maz.

     [+] [-]

, 2016-10-02 10:40, pirms 8 gadiem
Bija forši,ka vismaz vīrieši spēlēja,nevis mūžīgi perspektīvie

     [+] [-]

, 2016-10-02 11:32, pirms 8 gadiem
Piekritu, ka varam vinnēt tikai ar garu, ne meistarību ...

  +1 [+] [-]

, 2016-10-02 12:17, pirms 8 gadiem
Diezgan skumji ,ka 70-80 gados vadošais komandu sporta veids tomēr ir nolaists,jo tad tautu spartakiādē tika mizotas ne tikai sovjetu republikas ,bet arī kubieši un pārējie.

     [+] [-]

, 2016-10-02 12:38, pirms 8 gadiem
Luk sis ir diezgan nozelojami, spele notika LV, beidzas ap 19, bet izlasit intervijas varam tikai nakamaja diena, kamer visadi partulkotie rakstini par NBA/NHL/KHL top ik pec pardesmit minutem.

     [+] [-]

, 2016-10-02 12:48, pirms 8 gadiem
coffijs rakstīja: Diezgan skumji ,ka 70-80 gados vadošais komandu sporta veids tomēr ir nolaists,jo tad tautu spartakiādē tika mizotas ne tikai sovjetu republikas ,bet arī kubieši un pārējie.
Kas tur skumjš... tāpat LV volejā tad dominēja kadri no austrumiem, ja neskaita Vildi un vēl dažus. Ne jau velti pēc PSRS sabrukuma virkne no RRR pārstāvēja NVS un Krieviju. Tas augstais līmenis bija diezgan mākslīgi veidots.

  -1 [+] [-]

, 2016-10-02 12:56, pirms 8 gadiem
coffijs rakstīja: Diezgan skumji ,ka 70-80 gados vadošais komandu sporta veids tomēr ir nolaists,jo tad tautu spartakiādē tika mizotas ne tikai sovjetu republikas ,bet arī kubieši un pārējie.
sevišķi vēl, ka šim sportam nevajg ne slidas, ne īpaši aprīkotas telpas, ne dārgs ekipējums

  +2 [+] [-]

, 2016-10-02 12:57, pirms 8 gadiem
ja būtu komandas gars, tad igauņi bij jāuzvelk jau Latvijā

  -1 [+] [-]

, 2016-10-02 13:15, pirms 8 gadiem
dobrecovs rakstīja: Kas tur skumjš... tāpat LV volejā tad dominēja kadri no austrumiem, ja neskaita Vildi un vēl dažus. Ne jau velti pēc PSRS sabrukuma virkne no RRR pārstāvēja NVS un Krieviju. Tas augstais līmenis bija diezgan mākslīgi veidots.
Tikai kādi 2 kadri nebija vietējie ,arī Olihvers ,kurš pēc tam pārstāvēja krieviju bija Latvijā dzimis .Pie tam Radiotehniķa darba valoda tolaik bija latviešu ,lai pretinieki nevarētu saprast,lai gan komandā bija vairāki vietējie krievi.

     [+] [-]

, 2016-10-02 14:48, pirms 8 gadiem
coffijs rakstīja: Tikai kādi 2 kadri nebija vietējie ,arī Olihvers ,kurš pēc tam pārstāvēja krieviju bija Latvijā dzimis .Pie tam Radiotehniķa darba valoda tolaik bija latviešu ,lai pretinieki nevarētu saprast,lai gan komandā bija vairāki vietējie krievi.
Tā nu gluži nebija, komandu vadīja Paršins Genādijs, kāda tur latviešu valoda, pilnīgs mīts... Ja būtu izdevies saglabāt šo kodolu arī izlasei, pieļauju, 90. gadu sākumā mēs būtu Eiropā viena no stiprajām izlasēm... RRR komanda vēl 91. gadā spēlēja EK finālā. Vispār interesanti būtu bijis, ja līdzīgi hokejā, mēs būtu šo meistarkomandas kodolu pārnesuši uz izlasi.. Manuprāt, bez Olhvera, arī Antipins spēlēja RUS izlasē.

  +1 [+] [-]

, 2016-10-02 14:55, pirms 8 gadiem
dobrecovs rakstīja: Tā nu gluži nebija, komandu vadīja Paršins Genādijs, kāda tur latviešu valoda, pilnīgs mīts... Ja būtu izdevies saglabāt šo kodolu arī izlasei, pieļauju, 90. gadu sākumā mēs būtu Eiropā viena no stiprajām izlasēm... RRR komanda vēl 91. gadā spēlēja EK finālā. Vispār interesanti būtu bijis, ja līdzīgi hokejā, mēs būtu šo meistarkomandas kodolu pārnesuši uz izlasi.. Manuprāt, bez Olhvera, arī Antipins spēlēja RUS izlasē.
Ušakovs.

     [+] [-]

, 2016-10-02 16:43, pirms 8 gadiem
Ušakovs ar Krieviju riktīgi vēl medaļas savāca.

     [+] [-]

, 2016-10-03 10:48, pirms 8 gadiem
Ja gribēja cerēt uz uzvaru divu spēļu summā, māj''as vajadzēja uzvarēt un vismaz 3-1, Igaunijai tomēr patreiz izskatās labāka komanda. Visādi jau var notikt un jācīnās līdz beigām! Bet teikt, ka varam uzvarēt ar komandas garu diezgan naivi un nenopietni! Vai tad igauņiem nav gan komandas gars, gan skatītāju atbalsts, turklāt arī meistarība!!
Par pagātni. Nevar teikt, ka savos labākajos gados Latvija balstījās tikai uz iebraucējiem. Bija daudzi meistarīgi latviešu volejbolisti Vilde, Krastiņš, Labuckis, vēl senāk superspēlētājs Eduards Lībiņš, Veiskops, Lucis. Pašmāju krievi Bugajenkovs, Seļivanovs. Bija daži iebraucēji- Lugailo, Kolčins. Līmenī bija arī dāmu komanda- Minjona Sakse, Veinberga un citas, tā vispār sastāvēja tikai no latviešu meitenēm.
Kāpēc volejbols zaudējis savas pozīcijas? Tas nav dārgs sporta veids! Varbūt vairāk pievērsušies pludmales volejbolam?