Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Rumjancevs: "Akmenim ir labas dotības un vēlme, galvenais - strādāt"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Rumjancevs: "Akmenim ir labas dotības un vēlme, galvenais - strādāt"
LČ pjedestāls 200m smaiļošanā - Aleksejs Rumjancevs, Roberts Akmens, Deniss Volkovs. Foto: Guntis Apse / Limbaži

Latvijas smaiļošanas līdzšinējais līderis Aleksejs Rumjancevs šogad startē sliktāk nekā iepriekš. Sportists atklāj, ka pasaules čempionāta smaiļos četriniekā un cer tikt uz 2020. gada olimpiskajām spēlēm, lasāms laikrakstā "Latvijas Avīze".

Jūlijā risinājās Latvijas čempionāts, kas bija atlase uz 21.-25. augusta pasaules čempionātu Ungārijā. 200m smaiļošanā triumfēja 2015. gada junioru pasaules sudraba medaļnieks Roberts Akmens, kurš visos trijos braucienos uzrādīja labāku laiku nekā 2017. gada pasaules vicečempions Aleksejs Rumjancevs.

"Parasti tie, kuri ir stipri junioros, labi startē arī pieaugušajos. Viņam ir labas dotības un vēlme, galvenais - strādāt," par 10 gadus jaunāko izsakās pieredzējušais smaiļotājs.

Eiropas spēlēs un Pasaules kausu posmos Rumjancevs šogad netika 200m A finālā. "Nav tā, ka citi kļūst stiprāki, bet es stāvu uz vietas," saka mūsu sportists un informē, ka fiziskajos testos tiek uzrādīts līdzšinējais līmenis, treniņos ir smagi strādāts, taču sacensībās "laiva neiet". Ja sacensībās izdotos sasniegt ierastos laikus, tad "stabili būtu A finālā".

Planētas meistarsacīkstēs Rumjancevs plāno startēt 500m smaiļošanas četriniekā, kur laivas biedri būs Deniss Volkovs, Kaspars Tīklenieks un Aldis Vilde.

Pasaules čempionātā būs iespējams kvalificēties Tokijas olimpiskajām spēlēm. PČ vieninieku sacensībās jātiek starp pieciem labākajiem, bet četriniekos jāierindojas vismaz septītajā vietā (var pietikt ar desmitnieku, ja septiņniekā būs pārstāvēti vismaz četri kontinenti). Rumjancevs domā, ka mūsu četriniekam tas var izdoties. Četrinieki varēs kvalificēties tikai pasaules čempionātā, bet vieniniekiem nākamgad būs vēl viena iespēja.

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Latvijas Avīze", Ilmārs Stūriška

  +2 [+] [-]

, 2019-08-02 16:40, pirms 5 gadiem
ta nu gan interesants PČ solās būt

  +2 [+] [-]

, 2019-08-02 16:52, pirms 5 gadiem
LTV ar varētu kadreiz nopirkt PČ pravas