Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Ločmelis uzmundrina rezervē palikušo brāli un analizē agresīvos amerikāņus

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Ločmelis uzmundrina rezervē palikušo brāli un analizē agresīvos amerikāņus
Linards Feldbergs, Dans Ločmelis, Rodžers Bukarts. Foto: IIHF

Latvijas junioru hokeja izlases kapteinis Dans Ločmelis ļoti labi pazīst šā vakara pretiniekus amerikāņus – ar lielu daļu ceļi krustojušies, pārstāvot Masačūsetsas Universitātes krāsas. Ja zviedriem patīk izslidoties, tad amerikāņiem visa virzība notiek uz vārtiem, sarunā ar portālu Sportacentrs.com norādīja Ločmelis.

Masačūsetsas Universitātes pirmā gada studentam Danam Ločmelim diskvalifikācijas dēļ nācās izlaist sezonas pirmās piecas spēles, bet turpinājumā vajadzēja cīnīties par savu vietu. Pārstāvot komandu, kas 2021. gadā tika kronēta par NCAA čempioni, centra uzbrucējs 12 spēlēs atzīmējies ar četriem vārtiem un vienu piespēli. Lielākā daļa amerikāņu spēlē NCAA. Visplašāk pārstāvēta Bostonas koledža – ar sešiem hokejistiem.

"Zinām, ka amerikāņi spēlē ātri, fiziski, visi spēlētāji ir ļoti tehniski. Galvenais ir labs sākums – lai viņi nesajūt spēli. Pret vāciešiem ļoti svarīgi bija tas, ka sākām bez mazākuma. Iepriekšējās spēlēs uzreiz palikām mazākumā, ielaidām, un tad vairs nevarējām turēt līdzi, zaudējām ticību. Pret Vāciju emocijas atvēra pirmie vārti," stāstīja Ločmelis.

"Pret amerikāņiem spēlēju universitātē, visus ļoti labi zinu. Katers Gotjē labi met, Leins Hadsons braukā pa zilo līniju. Ātrs hokejs. Ja zviedri braukā apkārt, tad amerikāņiem viss tiek virzīts uz vārtiem. Ļoti svarīga būs vārtsarga spēle, un nedrīkstam ļaut viņiem līst uz vārtiem," teica Latvijas izlases kapteinis.

Grupu turnīra četrās spēlēs ASV iemeta 29 vārtus, kas bija pārliecinoši labākais uzbrukums. Ločmelis gan aicināja paskatīties otrā virzienā: "Jā, uzbrukums viņiem ir labs, bet man šķiet, ka aizsardzība nav bijusi tā labākā. NCAA ir fizisks aizsardzības hokejs. Šeit ir salasīti paši labākie spēlētāji, kuri tomēr nav pieraduši tik daudz spēlēt aizsardzībā. Mums tas ir jāizmanto."

Pasaules čempionātā Ločmelis dzīvo vienā viesnīcas istabiņā kopā ar jaunāko brāli. Ingus turnīru sāka Latvijas otrajā aizsardzības pārī, bet spēles laiks samazinājās, un uzvarā pret Vāciju jaunākais no Ločmeļiem vērās no malas.

"Cenšos palīdzēt, cik varu. Viņam jābūt emocionāli pozitīvam, jāpalīdz citiem. Mums ir svarīgi arī tie, kuri nespēlē – lai viņi ir pozitīvi, lai stumj komandu uz priekšu," pauda Dans.

Brīvais laiks tiek pavadīts, trenējot brāļa futbola prasmes uz spēļu konsoles. "Viņš fifu vispār nebija spēlējis. Pēdējās dienās vismaz 30 spēles esam aizvadījuši. Trenēju viņu hokejā un arī fifā," smējās komandas kapteinis. "Viņš uzvarēja pēdējā spēlē. Tagad man ir 29 uzvaras, viņam – viena."

Uzvarā pret Vāciju Ločmelis piedalījās ar trīs rezultatīvām piespēlēm, palīdzot otro reizi vēsturē U20 izlasei sasniegt ceturtdaļfinālu. "Tagad spiediens uz mani kā kapteini ir mazāks. Savu minimālo programmu esam izpildījuši. Galvenais ir neapstāties, turpināt ticēt un iet kapāties."