Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Ločmelis: "Amerikāņi deva daudz iespēju. Varējām iemest un aizķerties"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Ločmelis: "Amerikāņi deva daudz iespēju. Varējām iemest un aizķerties"
Dans Ločmelis. Foto: IIHF

Šovakar zaudējumu pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā piedzīvoja Latvijas junioru hokeja izlase, kas ar 2:7 piekāpās Amerikas Savienotajām Valstīm. Abus vārtus guva komandas kapteinis Dans Ločmelis, kurš sarunā ar portālu Sportacentrs.com norādīja – lai gan sasniegts ceturtdaļfināls, ir grūti būt apmierinātiem.

Dans Ločmelis savus pirmos vārtus guva pirmā perioda vidū, panākdams 1:2, bet otro ripu iemeta vairākumā un noformēja spēles gala rezultātu. Emocijas bijušas krietni atšķirīgas, pauda centra uzbrucējs. "Pirmais gols iedeva ticību, iedeva emocijas. Otrais bija pašās beigās, īsti pat neuzsita nekādu vilni," teica Ločmelis.

Komandas kapteinis ceturtdaļfinālā uz ledus pavadīja 23:04 minūtes, bet turnīru noslēdza ar vidējo spēles laiku 20:52 minūtes, kas bija augstākais rādītājs starp Latvijas uzbrucējiem. Ar pieciem punktiem Ločmelis kļuva par komandas rezultatīvāko hokejistu.

"Pēc zaudējuma ceturtdaļfinālā ir grūti būt apmierinātam par turnīru. Viņi mums deva daudz iespēju. Varējām iemest un aizķerties. Saprotam, tā ir Amerika, tur ir labākie spēlētāji, bet… Nevaram būt apmierināti. Varējām nospēlēt labāk," teica Ločmelis.

Viņš izcēlās ne tikai ar diviem vārtiem, bet arī diviem noraidījumiem – pirmā perioda izskaņā par klupināšanu un nepilnas piecas minūtes līdz beigām par spēka paņēmienu galvā vai kaklā. "Stulbs noraidījums. Jau viņam atvainojos. Uz emocijām tā sanāca," nožēloja Ločmelis.

"Bija ļoti forši būt komandas kapteinim. Bija daudz izaicinājumu, kas mani padarīja stiprāku. Turnīra sākumā bija problēmas, un tas visai komandai bija psiholoģisks izaicinājums. Tur vajadzēja galvu savest kārtībā. Pēc šāda turnīra palikšu stiprāks," teica Ločmelis, kuram šis bija ceturtais un noslēdzošais turnīrs Latvijas junioru izlasē.

No 23 hokejistiem pēc gada drīkstēs spēlēt 11 – divi vārtsargi, pieci aizsargi un četri uzbrucēji. "Man patīk, kā izskatās aizsardzība. Daudz labu aizsargu, nākamgad aizsardzības līnijai jābūt labai. Par uzbrukumu gan nezinu. No otras puses – pirms turnīra teica, ka mums spēcīgākā puse ir uzbrukums, bet tad sākām ar trīs spēlēm bez goliem. Viss būs atkarīgs no pašiem," sprieda Ločmelis.

Pēc gada junioru pasaules čempionāts notiks Kanādas galvaspilsētā Otavā.

  +1 [+] [-]

, 2024-01-02 23:57, pirms 5 mēnešiem
Protams varējāt, ja vārtsargs nebūtu pilnīgs stabs.

  +1 [+] [-]

, 2024-01-03 02:09, pirms 5 mēnešiem
Būtu tantei...! ...ir tā,kā ir! Paldies,ka vismaz totāli neaptaisījāties!Jau ir ok!

  -1 [+] [-]

, 2024-01-03 07:57, pirms 5 mēnešiem
Varbūt vienīgais ,kas nospēlēja +/- O.K.
Bet kopumā ņemot LV hokeja skolas "labākās tradīcijas"vēl no Tihonova laikiem....muļļāšanās pa savu zonu,piespēles pa vēlu,metienus baidās izdarīt,ja kādam dod piespēli ,tad pārsvarā nekurienē....

  -1 [+] [-]

, 2024-01-03 08:12, pirms 5 mēnešiem
Peršinga naids rakstīja: Būtu tantei...! ...ir tā,kā ir! Paldies,ka vismaz totāli neaptaisījāties!Jau ir ok!
2:7 zaudējums skaitās normāli? Man šķiet ka sagrāve!

  +1 [+] [-]

, 2024-01-03 08:39, pirms 5 mēnešiem
Laukumā "varbūt grūtāk pamanīt",bet pie TV ekrāna uzreiz varēja redzēt,tikko iemetām vārtus,tā amīši sarīko karuseli mūsu zonā un atkal vārtu starpību palielina.To gāzes pedāli līdz grīdai viņi iespieda tad,kad vajadzēja.

     [+] [-]

, 2024-01-03 11:32, pirms 5 mēnešiem
Dzimmiy rakstīja: Protams varējāt, ja vārtsargs nebūtu pilnīgs stabs.
Jā, šis vārtsargs, diemžēl, nevelk izlases līmenī. Bet tā mēdz dažkārt gadīties, ka kādā no vecuma grupām nav laba vārtsarga.

     [+] [-]

, 2024-01-03 16:46, pirms 5 mēnešiem
Pandora rakstīja: Jā, šis vārtsargs, diemžēl, nevelk izlases līmenī. Bet tā mēdz dažkārt gadīties, ka kādā no vecuma grupām nav laba vārtsarga.
Klubā jau it kā ļoti labi stati. Var jau neiet vnk, atceramies kā Elvis laida katru otro britu metienu PČ.
Bet nu krita acīs, ka Rolovs spēlē baigi pārgalvīgi, bieži iet ārpus savas zonas, aiz vārtiem utml. Pārmet ripu pāri bortam...