Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

"Rubene" revanšējas papildlaikā

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Rubene" revanšējas papildlaikā
Kocēnu "Rubene"
Foto: Ritvars Raits

Šodien Kocēnu sporta namā tika aizvadīta Latvijas Florbola čempionāta sieviešu Virslīgas finālsērijas otrā spēle starp vietējo "Rubeni" un Rīgas RSU. Sīvā cīņā tikai papildlaikā uzvaru ar 5:4 svinēja kocēnietes, sērijā panākot izlīdzinājumu – 1:1. Uzvaras vārti Madaras Rudzītes kontā.

Visās sešās regulārā turnīra savstarpējās spēlēs samērā pārliecinoši uzvarēja RSU florbolistes, bet jau vakar Rīgas Olimpiskajā sporta centrā "Rubene" parādīja, ka izslēgšanas mačos cīņa ir krietni sīvāka. Šīsdienas spēle sižeta ziņā atgādināja vakardienas maču – rezultātu atklāja kocēnietes, kuras otrā perioda sākumā bija izvirzījušās vadībā ar 3:1, bet pēdējās trešdaļas sākumā panāca 4:2. Arī šoreiz rīdzinieces sekmīgi atspēlējās, pēdējā minūtē pēc Evelīnas Garbares precīza metiena panākot izlīdzinājumu – 4:4. Tāds pavērsiens mājinieces gan nesalauza – pagarinājuma 3.minūtē Baibas Jurušas piespēli uzvaras vārtu guvumā pārvērta Madara Rudzīte (5:4), sērijā panākot izlīdzinājumu – 1:1.

Madara Rudzīte savas komandas sastāvā ar 3 (1+2) punktiem bija rezultatīvākā, bet par labāko spēlētāju tika atzīta Lība Daija Mikova, kurai, tāpat kā Lienei Adamanei, 2 (1+1) punkti. Labākās gods RSU rindās tika divu rezultatīvu piespēļu autorei Signei Osei, bet viņas komandas biedrene Luīze Biļinska izcēlās ar diviem gūtiem vārtiem. Sērijas trešo un ceturto spēli abas komandas aizvadīs šīs nedēļas nogalē Vidzemes olimpiskajā centrā, Valmierā.

RSU galvenais treneris Ainārs Juškēvičs pēc Kocēnos piedzīvotā zaudējuma neslēpa, ka jau pēc vakardienas sīvās cīņas bijis skaidrs, ka ne mazāk saspringts mačs gaidāms arī šodien. Viņš uzslavēja un apsveica pretinieces, teikdams, ka "Rubenes" florbolistes vairāk gribēja uzvarēt, labāk izmantoja savas iespējas un pie panākuma tika pelnīti. Vienīgais gandarījums par savām spēlētājām ir par to, ka otro reizi pēc kārtas izdevās atspēlēties, tiesa, šoreiz pagarinājumā paveicās pretiniecēm. Treneris gribētu, lai beidzot viņa vadītā komanda jau no spēles sākuma iegūtu pārsvaru.

Florbola čempionāta sieviešu Virslīgas finālspēle, 1.aprīlis

"Rubene" - RSU 5:4 PL (2:1, 1:1, 1:2, 1:0)

Metienu attiecība:
21:28 (9:8, 7:6, 4:13, 1:1)
Rezultatīvākās:
"Rubene" – Madara Rudzīte 3 (1+2), Lība Daija Mikova 2 (1+1), Liene Adamane 2 (1+1), Paula Egle 1 (1+0), Madara Adamane 1 (1+0), Baiba Juruša 1 (0+1).
RSU – Luīze Biļinska 2 (2+0), Signe Ose 2 (0+2), Evelīna Garbare 1 (1+0), Līga Garklāva 1 (1+0).

Izmantotie resursi:
floorball.lv