Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Meistarlīgas "Final 4" ievadīs "RTU/Robežsardzes" un čempionu kauja

Jānis Celmiņš

Meistarlīgas "Final 4" ievadīs "RTU/Robežsardzes" un čempionu kauja
Foto: RTU/Robežsardze

Igaunijas pilsētā Tartu šodien un rīt norisināsies “Credit 24” Meistarlīgas volejbolā “Final 4” turnīrs, kurā Latviju pārstāvēs “RTU/Robežsardzes” volejbolisti. Pusfinālā rīdzinieki šovakar, plkst. 17:00 tiksies ar pašreizējo līgas čempioni "Saaremaa VK" vienību, kuras krāsas pārstāv latviešu cēlājs Artis Caics. Tiešraide portālā Sportacentrs.com.

Līgas labāko četru komandu skaitā šogad vietas nodrošinājušas ne tikai Rīgas un Sāremā komandas, bet arī “BigBank Tartu” un “Parnu”, kuru vada Latvijas izlases galvenais treneris Avo Kēls. Ceturtdaļfinālā Raimonda Vildes vadītā “RTU/Robežsardze” trijās spēlēs pieveica “Rakvere” VK. Lai gan pirmajā cīņā tika piedzīvots bezzobains zaudējums (0:3), abās nākamajās cīņās rīdzinieki bija pārāki itin pārliecinoši (abās spēlēs 3:1), nodrošinot sev vietu līgas labāk četru vienību vidū. Pēc līdzīga scenārija vietu pusfinālā sev garantēja arī “Saaremaa” vienība, kas pirmajā 1/4 fināla spēlē Jēkabpilī piekāpās vietējai “Lūšu” komandai (1:3), bet pēcāk uzvarēja divas cīņas savās mājās (3:0 un 3:1).

Rīdzinieki pamatturnīrā ieņēma trešo vietu. Lai gan aizvadītajā starpsezonu posmā klīda runas, ka “RTU/Robežsardzes” komandu šosezon redzēsim jaunā kvalitātē, par ko liecināja arī sastāva komplektācija, jau pirms gadu mijas komanda palika bez galvenā solītāja… Nezināmā virzienā pazuda komandas menedžeris, un pilsētā runā, ka līdzi paņēma arī daļu no komandas šīs sezonas budžeta. Neskatoties uz to, komanda sastāvu ir saglabājusi un šobrīd pelnīti cīnīsies par “Credit 24” Meistarlīgas godalgām. Uz Tartu rīdzinieki devās jau vakar. Jāatgādina, ka “RTU/Robežsardze” ir vienīgā pusprofesionālā komanda finālčetriniekā. Tāpēc daļai volejbolistu ir bijis jāatprasās no darba un mācībām. Neskatoties uz to Vildes komanda šovakar cīņā dosies labākajā sastāvā. Gatavs spēlēt esot arī iepriekš apslimušais Andis Cimoška.

Pretiniekos rīdziniekiem būs ambicioza un ļoti labi nokomplektēta komanda – šī brīža līgas čempione, kura dažbrīd gan demonstrē ne to labāko sniegumu. “Viņiem ir garāks rezervistu beņķis un lielākas iespējas variēt ar sastāvu. Gandrīz visās pozīcijās viņiem ir līdzvērtīgu maiņu iespējas. Mums sastāvs ir “īsāks”, dažās pozīcijās dublieri ir jaunie, kuri gan atsevišķās epizodēs var nospēlēt ļoti labi,” pirms cīņas teic Vilde.

Pēdējā abu komandu tikšanās reizē (13. janvāris) uzvaru spraigā cīņā svinēja rīdzinieki – 3:2. Rezultatīvi todien bija abi ierastie rīdzinieku uzbrukuma līderi Gatis Garklāvs un Aleksandrs Avdejevs, kuriem katram izdevās iekrāt 23 punktus. Pirmā apļa cīņā savās mājās “Saaremaa” gan apliecināja savu pārākumu – 3:0.

Otrā pārī pamatturnīra uzvarētāja “Bigbank Tartu” eksaminēs Latvijas izlases vecākā trenera Avo Kēla vadīto “Parnu VK”, kuras rindās darbojas arī divi izlases spēlētāji – Toms Švans un Atvars Ozoliņš. Otrās cīņas sākums plkst. 20.00.

Spēļu kalendārs

1. marts

LaiksSpēles
17:00RTU/Robežsardze - “Saaremaa VK”
20:00“Bigbank Tartu” - “Parnu VK”

2. marts

LaiksSpēles
14:00Spēle par 3. vietu
17:00Spēle par 1. vietu

Baltijas līgas uzvarētāji

GadsČempioni
2006. gadsOzolnieki
2007. gadsTallinas Selver
2008. gadsTallinas Selver
2009. gadsTallinas Selver
2010. gadsTallinas Selver
2011. gadsTallinas Selver
2012. gadsTartu
2013. gadsTTU
2014. gadsTallinas Selver
2015. gadsTartu
2016. gadsParnu VK
2017. gadsRakvere
2018. gadsSaaremaa VK

  +1 [+] [-]

, 2019-03-01 10:26, pirms 5 gadiem
Kāds var pakomentēt kaut ko vairāk par menedžera pazušanu?

     [+] [-]

, 2019-03-01 11:54, pirms 5 gadiem
Tā gadās, kad uztic budžetu sīkajam, kam Azartspēles iet pie sirds.

     [+] [-]

, 2019-03-01 13:02, pirms 5 gadiem
Lai veicas RTU!