Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Eiduka: "Klasikā sacensības būs citādākas, nedomāju, ka noturēšos līderu grupā"

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Eiduka: "Klasikā sacensības būs citādākas, nedomāju, ka noturēšos līderu grupā"
Patrīcija Eiduka. Foto no slēpotājas privātā arhīva.

“Tour de ski” kopvērtējumā augstajā 12. vietā esošā Patrīcija Eiduka norāda, ka sestdienas sacensības Valdifiemmi 15km klasiskajā stilā ar masu startu būs pilnīgi citādas nekā ceturtdien 20km “iedzīšana” klasiskajā stilā Davosā un ka viņai visticamāk nezidosies noturēties līderu grupā.

Jau ziņojām, ka ceturtdien Davosā “Tou de ski” piektajā posmā pamatīgas snigšanas apstākļos programmā paredzētā 20km iedzīšana praksē pārvērtās par masu starta distanci, jo jau pie 3km visas dalībnieces bija vienkopus. Vadošās slēpotājas piesnigušajā trasē negribēja ilgi strādāt par “sniega tīrāmajām mašīnām” un mocīties, tādējādi šādu laikapstākļu dēļ dažas zaudēja minūti vai tuvu tam pārsvaru, bet citām šādā veidā vienkārši “pazuda” sprintā iekrātais 20 līdz 40 sekunžu pārsvars. Savukārt šie smagie apstākļi ļoti nāca par labu Patrīcijai Eidukai, kura no tā visa bija liela ieguvēja, taču ir jāatzīmē arī pašas Eidukas veikums, kura braši cīnījās un parādīja ļoti labu sniegumu.

Rītdienas 15km masu starta sacensības “Tour de ski” vareni startējošās latvietes vērtējumā būšot krietni atšķirīgākas nekā vakar Davosā. “Rītdienas sacensības ar masu startu bija pilnīgi citādākas nekā iedzīšana klasikā vakar. Es domāju, ka spēcīgās klasiķes aizies no paša sākuma ātrā tempā. Nedomāju, ka spēšu noturēties pamatgrupā,” pieticīgi par savām spējām izsakās abas reizes divdesmitniekā klasikā stila distancēs šogad “Tour de ski” divdesmitniekā tikusī Eiduka.

“Trase Valdifiemmi ir vairāk tehniskāka, laikapstākļi nebūs tik smagi, līdz ar to tās būs vairāk kā tādas tipiskās slēpošanas sacensības, nevis tāds pārbaudījums kā vakar, kad visa grupa turējās kopā. Tā, ka grupa atkal turēsies kopā, noteikti Valdifiemmi nebūs,” pārliecināta ir uz desmitnieku kopvērtējumā pretendējošā slēpotāja no Vecbebriem.

“Priekš manis tas varbūt nav tik labi, bet pagaidām neesmu vēl tik laba klasikā, lai noturētos līdzi vadošajām. Lai es varētu noturēties līdzi labākajām klasiķēm, man ir jābūt ārkārtīgi labā formā un nesagurušai, bet viņām ir jābūt piekusušām, bet šobrīd jau pēc pieciem posmiem visas sāk sagurt,” skaidro Eiduka, kura līdz šim tūrē rādījusi ļoti labu sniegumu un ļoti labu formu.

Kopvērtējums pēc pieciem no septiņiem posmiem

VSlēpotājaValstsLaiks
1.Džesija DiginsaASV2:40:25
2.Kertu NiskanenaSomija+0:44
3.Jonna SundlingaZviedrija+0:52
4.Heidi VengaNorvēģija+0:57
5.Frīda KarlsoneZviedrija+0:58
6.Astri SlinnaNorvēģija+1:02
7.Linna SvānaZviedrija+1:08
8.Viktorija KarlaVācija+1:39
9.Krista PermekoskiSomija+1:42
10.Rouzija BrenanaASV+1:56
11.Emma RibomaZviedrija+2:02
12.Patrīcija EidukaLatvija+2:12
13.Nadīna FendrihaŠveice+2:13
14.Terēza ŠtādlobereAustrija+2:13
15.Katarina HennigaVācija+2:30

Iepriekš ziņojām, ka par Davosā notikušo “Tour de ski” piekto posmu sievietēm, kur viņas smagos laikapstākļos sacentās 20km iedzīšanā klasiskajā stilā, vairāki norvēģu slēpošanas eksperti lietoja vārdus “Sportiskā ziņā fiasko”, “Sods par labo sprintu vakar”, “Netaisnīgi” utmldz., norādot, ka nav bijušas godīgas sacensības pret visām, t.i., pret sprintā labākos rezultātus uzrādījušām.

Norvēģijas TV2 eksperts Peters Šinstāds bija tas, kurš visvairāk uzsvēra par negodīgām sacensībām iedzīšanā, piedāvājot šo iedzīšanu vērtēt kā masu startu, tad tas būtu bijis taisnīgāk. Tādā gadījumā kopvērtējums pēc pieciem posmiem izskatītos šādi:

Kopvērtējums, ja ceturtdienas iedzīšanu skaitītu kā masu startu, kā tas faktiski reāli praksē arī sanāca

VSlēpotājaValstsLaiks
1.Džesija DiginsaASV2:40:40
2.Linna SvānaZviedrija+1:02
3.Jonna SundlingaZviedrija+1:35
4.Kertu NiskanenaSomija+1:48
5.Frīda KarlsoneZviedrija+1:55
6.Astri SlinnaNorvēģija+1:59
7.Heidi VengaNorvēģija+2:05
8.Viktorija KarlaVācija+2:31
9.Krista PermekoskiSomija+2:34
10.Nadīna FendrihaŠveice+2:39
11.Emma RibomaZviedrija+2:42
12.Rouzija BrenanaASV+2:45
13.Patrīcija EidukaLatvija+3:16
14.Anne KalvoNorvēģija+3:16
15.Terēza ŠtādlobereAustrija+3:19