Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Norvēģu eksperti par iedzīšanu: "Sportiskā ziņā fiasko, sods par labo sprintu, netaisnīgi"

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Norvēģu eksperti par iedzīšanu: "Sportiskā ziņā fiasko, sods par labo sprintu, netaisnīgi"
Foto: Terje Pedersen / NTB

Par šodienas Davosā notikušo “Tour de ski” piekto posmu sievietēm, kur viņas smagos laikapstākļos sacentās 20km iedzīšanā klasiskajā stilā, vairāki norvēģu slēpošanas eksperti lietoja vārdus “Sportiskā ziņā fiasko”, “sods par labo sprintu vakar”, “netaisnīgi”, “pirmās ir kā sniega tīrāmās mašīnas”, “Davosā ir pamatīgs haoss” utmldz.

Vakardienas sprinta uzvarētāja Linna Svāna no Zviedrijas sāka pirmā, esot 15 un 16 sekundes priekšā amerikānietei Džesikai Diginsai un tautietei Majai Dālkvistai. Taču šoreiz līderpozīcijas ne tikai nebija priekšrocība, bet izrādījās pat pamatīgs traucēklis. Viss sprintā ar bonusa sekundēm iekrātais lielais pārsvars burtiski “pazuda” īsā laika sprīdī. Pāris minūšu laikā gandrīz visas slēpotājas, kuras izstartēja nepilnas pusotras minūtes laikā, bija vienkopus kā masu startu distancē.

“Uzsākt pirmajiem šādos apstākļos bija ļoti grūti. Nebija it nekādu priekšrocību uzsākt iedzīšanu. Pirmās slēpotājas bija kā “sniega tīrāmās mašīnas” priekš pārējām,"" intervijā norvēģu medijam NRK norādīja Norvēģijas vīriešu izlases treneris Ēriks Mīrs Nosums.

Tā ir parodija,” par smagajiem apstākļiem Davosā un iedzīšanas sacensībām sacīja NRK eksperts un TV komentētājs Turgeirs Bjorns un, redzot, kas notiek iedzīšanas sākumā, piebilda: “Tas izskatās pēc tā, ka daudzas slēpotājas “saņem sodu” par to, ka vakar labi nostartēja sprintā.”

No sportiskā viedokļa šīs iedzīšanas sacensības ir fiasko sniegoto laikapstākļu dēļ. Pie šādiem sniegotiem laikapstākļiem vienīgais ir jāuzmanās, lai nepiepūlētu sevi pārāk daudz. Tāpēc arī priekšgalā bija tik zems temps,” skaidro Bjorns.

Slēpošanas eksperts TV2 kanālā Peters Šinstads nebija pārsteigts par to, ka iedzīšanas sākums ļoti atgādināja distanci ar kopīgu jeb masu startu un izteicās: “Šīs sacensības nekādā ziņā nav godīgas. Davosā notiek pamatīgs haoss.”

Smagie apstākļi izraisīja arī dažas sadursmes un kritienus. Gan tūres kopvērtējuma līdere, amerikāniete Džesija Diginsa, gan vāciete Viktorija Karla sacensību sākumā krita. Kamēr Karla pēc kritiena palika beigās un “ieguva” lielu atstarpi līdz galvenajai grupai, tādējādi norakstot sevi no cīņas par uzvaru kopvērtējumā, Diginsu kritiens īpaši neietekmēja.

Izmantotie resursi:
NRK.no – nyheter, tv og radio fra Norge og hele...

     [+] [-]

, 2024-01-04 20:22, pirms 8 mēnešiem
Ta ko var nīdēt? Laika apstākļi ir tādi kā ir, ko tagad Davosas organizētāji vainīgi, kad uznāca sniegs? Vai pirmo reizi laika apstākļi kādam iztaisa priekšrocības vai gluži otrādi?

     [+] [-]

, 2024-01-04 21:24, pirms 8 mēnešiem
Ko nīdēt??? Ja tu esi pirmā tu esi kā sniega lāpsta. Vismaz pirmajam 5niekam ir žopa. Pēc tam vieglāk pārējām.
Tapēc puikas raud. Cīņa par medaļàm, punktiem, kopvērtējumu.

     [+] [-]

, 2024-01-04 21:49, pirms 8 mēnešiem
Un kādi ierosinājumi, ko vajadzēja darīt? Droši vien laist ar kopējo startu?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2024-01-05 09:25, pirms 8 mēnešiem
Kāda būtu alternatīva? Laist pēc tūres kopvērtējuma un tad lai Diginsa laikapstākļu dēļ zaudē savu lielo pārsvaru?

     [+] [-]

, 2024-01-05 09:41, pirms 8 mēnešiem
Liza Simpsone rakstīja: A “kad” , cikos ?! 😂🤣
Rīta pusē.

     [+] [-]

, 2024-01-05 17:54, pirms 8 mēnešiem
markkomartins rakstīja: Ko nīdēt??? Ja tu esi pirmā tu esi kā sniega lāpsta. Vismaz pirmajam 5niekam ir žopa. Pēc tam vieglāk pārējām.
Tapēc puikas raud. Cīņa par medaļàm, punktiem, kopvērtējumu.
Es to visu saprotu, bet nu kā saka "bad luck". Biatlonā arī var līderiem iepūst šautuvē specīgs vējš, riteņbraukšanā itt var uznākt lietus līderiem utt. Neesmu dzirdējis, ka šo sporta veidu pārstāvji tur bļaustītos, ka nav godīgas sacensības, bardaks, farss utt.