Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Svindāls turpina perfekti iesākto sezonu ar uzvaru nobraucienā Bīverkrīkā

Edgars Beļakovs
Edgars Beļakovs

Svindāls turpina perfekti iesākto sezonu ar uzvaru nobraucienā Bīverkrīkā
Aksels Lunds Svindāls
Foto: AP/Scanpix

Ar slavenā norvēģu kalnu slēpotāja Aksela Lunda Svindāla uzvaru noslēgusies Pasaules kausa izcīņas otrās nobrauciena sacensībās šosezon, kas notika ASV kalnu ciematā Bīverkrīkā.

Ar sacensībām Bīverkrīkā turpinās 2016. gada kalnu slēpošanas PK sezona. Jau pirms nedēļas Kanādas kūrortā 'Lake Louise' divkārtējais lielā kristāla globusa ieguvējs Svindāls izcīnīja uzvaras nobrauciena un supergiganta disciplīnās, un devās uz Bīverkrīku kā kopvērtējuma līderis.

Sacensību sākumā ātrāko laiku uzrādīja ar pirmo numuru startējošais itāļu slēpotājs Kristofs Innerhofers, un viņa laiks ilgu laiku bija labākais. Ar 16. numuru startējošais Svindāls jau pirmajā starpfinišā bija ievērojami ātrāks pār citiem sportistiem, bet trases turpinājumā viņš savu pārsvaru spēja palielināt līdz 0,97 sekundēm.

Otro vietu spēja izcīnīt pagājušās sezonas kopvērtējuma čempions nobrauciena un supergiganta disciplīnās Kjetils Jansrūds, savam tautietim Svindālam zaudējot 0,30 sekundes, kamēr francūzis Gijermo Fajē spēja izcīnīt trešo vietu, sacensību uzvarētājam zaudējot 0,70 sekundes.

Pasaules kausa kopvērtējumā pārliecinošā vadībā izvirzījies Svindāls ar 307 punktiem, bet viņam seko itālis Peters Fills, kuram ir tikai 172 punkti. Arī nobrauciena disciplīnas kopvērtējumā līderis ir Svindāls.

Vīriešiem sacensības Bīverkrīkā turpināsies sestdien un svētdien, kad sportisti sacentīsies supergiganta un milzu slaloma disciplīnās. Tikmēr sievietēm šajā nedēļas nogalē starts 'Lake Louise'.

Top6 rezultāti:

VietaBraucējsLaiks
1Aksels Lunds Svindāls1:42.34
2Kjetils Jansrūds+0.30
3Gijermo Fajē+0.70
4Haness Reihelts+0.78
5Endrjū Veibrehts+0.97
5Karlo Janka+0.97

Izmantotie resursi:
FIS-Ski

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja