Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:138, Did:0, useCase: 3

D.Dukurs: "Priedulēna nonāks Soču olimpiādē"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

D.Dukurs: "Priedulēna nonāks Soču olimpiādē"
Lelde Priedulēna
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Latviešu skeletoniste Lelde Priedulēna (20) iepriekšējās sezonas pasaules kausa pēdējā posmā Sočos izcīnīja 15. vietu. Agrāk viņa skrēja sprintu vieglatlētikā, bet ar skeletonu meitene nodarbojas no 2010. gada. Sarunā ar laikrakstu "Latvijas Avīze" viņas treneris - Latvijas skeletona tēvs - Dainis Dukurs (56) prognozē, ka mūsu skeletoniste tiks uz Soču olimpiskajām spēlēm.

Pati portiste atzīst, ka šī bija grūtākā vasara. "Fiziskie treniņi bija smagāki. Psiholoģiski gan mazliet vieglāk, jo mainīts treniņu grafiks, un nedēļā, kad ir tikai viens treniņš dienā, sanāk arī brīvāki brīži. Bet šogad ejam cauri daudzām grūtībām, paši sakām - vajag izķerpīt. Man kā meitenei atlaides netiek dotas, vien nav jāstrādā ar lielajiem svariem," informē jaunā censone. "Testi rāda, ka fiziski esmu progresējusi, visi rādītāji ir mazliet labāki nekā pirms gada."

Priedulēna tiecas uz Soču olimpiskajām spēlēm. "Vasarā kārtīgi strādājām, tehnika ir laba, padomdevēji - izcili, tā ka viss būs atkarīgs no pašas," atklāj skeletoniste.

Dainis Dukurs: "Lelde starpsezonā ir krietni progresējusi gan fiziski, gan psiholoģiski. Siguldā pa trasi braucam kopš oktobra sākuma, un priecē viņas stabilitāte. Jaunās kamanas iebrauca jau pavasarī un tagad ļoti labi jūtas tajās. Ar Leldi ir viegli strādāt, visu ņem pretī un, ja vajag papildu informāciju, dabū to no Martina un Tomasa. Progresam jābūt. Domāju, ka viņa šosezon brauks otrajā desmitniekā un tad arī nonāks olimpiskajās spēlēs."

Pilnu materiālu var aplūkot izdevuma jaunākajā numurā.

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Latvijas Avīze"