Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

PK posms Siguldā nākamsezon notiks tieši pirms pasaules čempionāta

Ints Megnis
Ints Megnis

PK posms Siguldā nākamsezon notiks tieši pirms pasaules čempionāta
Brāļi Šici
Foto: Reuters/Scanpix

Pasaules kausa kamaniņu sportā etaps Siguldā nākamajā sezonā notiks tieši pirms pasaules čempionāta.

Jaunā sezona sāksies 24. un 25. novembrī Īglsā, bet pēc tā sportisti dosies uz Ziemeļameriku, kur sacentīsies Vistlerā, Kalgari un Leikpleisidā.

Pēc gadu mijas pārtraukuma sekos posms Kēnigszē, bet 12. un 13. janvārī pasaules spēcīgākie kamaniņu braucēji viesosies Siguldā. Turpinājumā no 25. līdz 27. janvārim Vinterbergā tiks dalītas pasaules čempionāta medaļas, bet pēc tam vēl notiks posmi Altenbergā, Oberhofā un Sočos.

Šogad Siguldā kopā ar Pasaules kausa etapu notika arī Eiropas čempionāts. Tās bija pēdējās kamaniņu braucēju sacensības pirms Phjončhanas olimpiskajām spēlēm, bet četrgades prestižākajās sacensībās Latvijas sportisti nenobrauca pārāk veiksmīgi. Pēc iepriekšējās sezonas karjeru noslēdza vīru braucējs Kristaps Mauriņš, kurš tagad kļuvis par Latvijas izlases menedžeri, bet ar fizisko sagatavotību šovasar kamaniņu braucējiem palīdz Mihails Arhipovs, kurš jau ilgstoši strādā arī skeletona izlasē.

Nākamajā sezonā Siguldas trasē būs daudz notikumu, jo decembra sākumā pirmoreiz tur risināsies Pasaules kausa posms bobslejā, kā arī atgriezīsies skeletonisti, bet janvārī uzreiz pēc Pasaules kausa kamaniņu sportā risināsies Eiropas kauss bobslejā un skeletonā.

2018./19. gada sezonas Pasaules kausa kamaniņu sportā kalendārs

PosmsNorises vietaLaiks
1.Īglsa (Austrija)24.-25. novembris
2.Vistlera (Kanāda)30. novembris-1. decembris
3.Kalgari (Kanāda)7.-8. decembris
4.Leikpleisida (ASV)14.-15. decembris
5.Kēnigszē (Vācija)5.-6. janvāris
6.Sigulda (Latvija)12.-13. janvāris
48. pasaules čempionāts Vingerbergā (Vācija)25.-27. janvāris
7.Altenberga2.-3. februāris
8.Oberhofa (Vācija)9.-10.februāris
9.Soči (Krievija)23.-24. februāris

Izmantotie resursi:
IBSF presents preliminary Sports Calendar for...