Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Dārznieks pēc līderpozīciju nenoturēšanas Siguldā: "Tā bija laika apstākļu gonka"

Dārznieks pēc līderpozīciju nenoturēšanas Siguldā: "Tā bija laika apstākļu gonka"
Artūrs Dārznieks. Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Aizvadītajā nedēļas nogalē Siguldā norisinājās Pasaules kausa posms kamaniņu sportā. Tajā ar labiem panākumiem startēja Latvijas pārstāvji. Divnieku sacensībās uzvaru svinēja brāļi Andris un Juris Šici, bet dāmu konkurencē pie bronzas godalgas tika Elīza Cauce. Veiksmīgi pirmo braucienu vīru konkurencē aizvadīja Artūrs Dārznieks, pēc pirmā brauciena esot sacensību vadībā, taču laika apstākļi ieviesa korekcijas un otrajā braucienā uzrādītais 25. laiks latvieti atmeta vien uz astoto pozīciju.

26 gadus vecais Artūrs Dārznieks individuālajās sacensībās nekad nebija kāpis uz goda pjedestāla Pasaules kausa sacensībās, pie medaļām tiekot vien komandu stafetē. Dalību sacensībās viņš nodrošināja tikai ar sniegumu Nāciju kausā. Neskatoties uz visu augstākminēto, sacensības Siguldā viņš sāka lieliski, pirmajā braucienā uzrādot absolūti ātrāko laiku.

“Tā bija laika apstākļu gonka, nekas īpašs. Pirmo braucienu nobraucu labi, taču varēja būt vēl labāk. Nedaudz kļūdījos pēc 15. virāžas, kas maksāja pusotru sekundes desmitdaļu. Kalniņā ejot piemetu kājas. Ja nebūtu šīs kļūdas, iespējams, summā būtu noturējies arī sešiniekā. Otrajā braucienā ledus kvalitāte pasliktinājās. Lija lietus un skaidrs, ka šādos apstākļos trasi saglabāt braucamu ir ļoti grūti. Cepuri nost, trases darbinieki padarīja labu darbu,” sarunā ar portālu Sportacentrs.com stāsta Artūrs Dārznieks. “Neesmu tik kompetents šajā jomā, bet saprotu, ka trases darbinieki darīja visu, ko varēja. Pirmajā braucienā bija mitrs, bet otrajā lija lietus, tas arī ieviesa korekcijas,” piebilst sportists.

Tāpat viņš atminas, ka līdzīgā situācijā bijis pirms pāris gadiem Vintenbergā. “Toreiz pēc pirmā brauciena biju otrajā vietā, bet pēc otrā nokritu uz 28. vietu. Toreiz trase otrajā braucienā bija pilnīgi nebraucama,” atmiņās gremdējas Dārznieks.

Bobsleja un kamaniņu trase “Sigulda” valdes priekšsēdētājs Dainis Dukurs apstiprina, ka trases darbinieki izdarījuši maksimumu, lai ledus kvalitāte atbilstu normām. Otrajā braucienā izaicinājumu trases darbiniekiem metuši laika apstākļi. Smalkais lietus (sīkās lāsītes) kopā ar vēju trasē veidoja sarmu. “Šādās situācijās mūsu uzdevums ir nodrošināt, lai ledus kvalitāte būtu līdzīga visiem sportistiem. Izdarījām gandrīz maksimumu. Ja žūrija nenolēma sacensības pārtraukt, tad varam būt apmierināti ar paveikto. Protams gribējās, lai Dārznieks paliktu vismaz trijniekā, taču skaidrs, ka pirmā brauciena starta numurs viņam bija ļoti veiksmīgs,” skaidro Dukurs, atceroties, ka iepriekš Siguldā ir izdevies saglabāt ļoti labus apstākļus, pat brīžos, kad termometra stabiņš uzkāpis pat līdz +20 grādiem, taču gaisa mitrums tad nav bijis tik augsts, kā vakar.


Kristers Aparjods. Foto: Josef Plaickner
2

Aparjods un Aparjode uzvar Latvijas čempionātā kamaniņu sportā

LETA. Piektdien bobsleja un kamaniņu trasē "Sigulda" norisinājās Latvijas čempionāts, kas noslēdza 2023./2024.gada kamaniņu sporta sezonu, informē Latvijas Kamaniņu sporta federācija (LKSF).
Roberts Plūme un Mārtiņš Bots. Foto: AP/Scanpix
8

Latvija Pasaules kausu kamaniņu sportā noslēdz ar sudrabu stafetē

Siguldā šodien noslēdzās Pasaules kauss kamaniņu sportā, kura pēdējā sacīkstē Latvijas komanda izcīnīja sudraba medaļas stafetē.
Kristers Aparjods. Foto: Mareks Gaļinovskis
14

Zeltu Pasaules kausa noslēdzošajā posmā Siguldā izcīna arī Aparjods

Pasaules kausa kamaniņu sportā noslēdzošajā posmā Siguldā vīriešu vieninieku sacensībās zeltu izcīnīja Latvijas kamaniņsportists Kristers Aparjods.