Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Valsts labākie kamaniņu sportisti pēc Ziemassvētkiem cīnīsies par Latvijas kausu

Rolands Eliņš

Valsts labākie kamaniņu sportisti pēc Ziemassvētkiem cīnīsies par Latvijas kausu
Riks Kristens Rozītis
Foto: Latvijas Kamaniņu sporta federācija

Kā jau katru gadu, tā arī šogad Siguldas bobsleja trasē norisināsies Latvijas kauss kamaniņu sportā no 27. līdz 28. decembrim. 27. decembrī tiks aizvadīti oficiālie treniņbraucieni, pēc kuriem tiks izlozēta nākamās dienas starta kārtība. 28. decembrī sacensību sākums pulksten 10.00. Sacensībās piedalīsies 68 sportisti no visas Latvijas.

No vīru starta Latvijas kausā spēkiem mērosies Kristaps Mauriņš, Inārs Kivlenieks, Artūrs Dārznieks, Riks Kristens Rozītis, kā arī juniori – Kristers Aparjods, Edgars Karnītis, Tomass Leimanis, Konstantīns Buglaks un Lukass Krasts.

No sieviešu starta startēs dāmas, juniores, divvietīgās ekipāžas, junioru divvietīgās ekipāžas, kā arī jaunieši “A”. Dāmu konkurencē par uzvaru cīnīsies Elīza Cauce, Kendija Aparjode un Ulla Zirne. Savukārt starp juniorēm par goda pjedestālu sacentīsies Anda Upīte, Sigita Bērziņa, Laima Ose, Kate Keita Fārenhoste, Elīna Zurdziņa un Elīna Ieva Vītola.

Divvietīgo vīru ekipāžās sacentīsies pieredzējušie Andris Šics/Juris Šics, Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš, Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs, kā arī mazāk pieredzējušie juniori: Alekss Vanzovičs/Gunārs Bergs un Mārtiņš Bots/Roberts Plūme.

Jauniešu “A” konkurencē no dāmu starta startēs Roberts Plūme, Gints Bērziņš, Eduards Sevics Mikelševics, Viktors Naghotkins, Artūrs Gruzdulis – Borovojs, Emīls Tupe, kā arī Dagnis Daņilēvičs.

No dāmu starta pakājes startēs jaunietes “A” un jaunieši “B”. Jauniešu “A” konkurencē Latvijas kausā piedalīsies Arina Cicjura, Līva Knēta, Frančeska Bona, Sigita Kozuliņa, Elza Lūkina un Laura Zultere. Savukārt no jauniešiem “B” par labāko trijnieku cīnīsies Kaspars Rinks, Fēlikss Grantiņš, Oskars Bobdarenko, Valts Pavlovs un Martins Irbe.

No jauniešu starta startēs viena jauniešu “A” divvietīgā ekipāža – Emīls Tupe/Viktors Nahodkins, kā arī jaunietes “B”, jaunieši “C” un jaunietes “C”. 2003. – 2004. gadā dzimušās jaunietes “B” – Justīne Meskale, Marta Zukule, Zane Kaluma, Edīte Dace Lerhe, Viktorija Ziediņa, Kristiāna Pinkovska, Anete Actiņa un Evelīna Paegle – cīnīsies par Latvijas kausa goda pjedestālu. Savukārt jauniešu “C” konkurencē piedalīsies astoņi sportisti: Arkādijs Skleinovs, Vitālijs Jegorovs, Jānis Gruzdulis – Borovojs, Aleksis Siņiļņikovs, Marks Aleksandrovs, Ričards Gotharsons, Ralfs Runcis un Artūrs Jelagins. Arī 2005. – 2006. gadā dzimušās jaunietes “C” – Selīna Elizabete Zvilna, Marta Robežniece, Edīte Dace Lehre, Vanesa Vidiņa – sacentīses par labāko trijnieku Latvijas kausā.

Sacensību programma

DatumsLaiksNotikumsPiezīmes
27.12.2016.10:002 treniņbraucieniVīri; Juniori; Dāmas; Juniores; Jaunieši "A"; Divvietīgās ekipāžas
11:402 treniņbraucieniJaunietes “A” un Jaunieši “B”
12:302 treniņbraucieniJaunietes “B”; Jaunieši “C” un Jauniešu “A” divvietīgās ekipāžas
28.12.201610:002 sacensību braucieniVīri; Juniori; Dāmas; Juniores; Jaunieši "A"; Divvietīgās ekipāžas
11:402 sacensību braucieniJaunietes “A” un Jaunieši “B”
12:302 sacensību braucieniJaunietes “B”; Jaunieši “C” un Jauniešu “A” divvietīgās ekipāžas
14:00Apbalvošanas ceremonija

Informāciju sagatavoja:
Ieva Gudramoviča
LKSF sabiedrisko attiecību speciāliste