Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Latvijas sportistiem trīs zelti Nāciju kausā Siguldā

Ints Megnis
Ints Megnis

Latvijas sportistiem trīs zelti Nāciju kausā Siguldā
Kristers Aparjods Siguldā. Foto: Mareks Gaļinovskis

Latvijas kamaniņu braucēji Kristers Aparjods, Kendija Aparjode kā arī Oskara Gudramoviča un Pētera Kalniņa divnieks piektdien Siguldas Bobsleja un kamaniņu sporta trasē triumfēja Pasaules kausa posma Nāciju kausa sacensībās, kas bija kā kvalifikācija sestdien un svētdien gaidāmajām pamatsacensībām.

Vīru sacensībās Aparjods lielāko daļu trases atradās otrajā vietā aiz Ināra Kivlenieka, taču spēja uzrādīt labāko ātrumu starp visiem sportistiem un finišā izcīnīt uzvaru. Kivlenieks guva otro vietu, 0,028 sekundes aiz Aparjoda, bet trešā vieta krievu sportistam Maksimam Aravinam (+0,089). Pamatsacensībām kvalificējās arī Riks Kristens Rozītis un Artūrs Dārznieks, kuriem Nāciju kausā bija attiecīgi 8. un 17. vieta.

Aparjods sezonas pirmajā pusē piedzīvoja divas diskvalifikācijas, bet labāko rezultātu - 16. vietu - izcīnīja pirms nedēļas Kēnigszē, Vācijā. "Negaidīti slikti viss ir sācies, nezinu, kāpēc un kā to varētu izskaidrot. Filozofiski runājot, droši vien, ka es kaut kādā mērā esmu to pelnījis, ja jau tā notiek. Sev varu teikt, ka esmu labi aizvadījis starpsezonu. Sākot no pagājušās sezonas testēju visas ragavas un pavadīju ļoti daudz laika braucot trasē arī pēc sezonas. Vasarā, pievienojoties jaunam trenerim, ir uzlabojies arī starts un ir daudz patīkamāk strādāt treniņos. Sākoties sezonai, daudz tika testētas kamanas, veicām daudz braucienu Siguldā, Eiropā bijām tikai divās trasēs. Daudz darba izdarīts un laiks atvēlēts arī kamanu būvei, kā jau katru gadu. Domāju, ka tehnika ir līmenī un atliek tikai pašam nobraukt. Sezonas sākumā tas arī izdevās, bet tāda neveiksme jau pirmajā posmā diskvalifikācija – aut.. Es nezinu, ko tur varētu vainot, mana vaina tur diez vai ir. Varbūt kāds treneris kaut ko nepiefiksēja. Tā sanāca, tāds ir sports,” sezonas sākumu komentē Aparjods. Sportists neslēpj, ka šobrīd koncentrējas uz pasaules un Eiropas čempionātiem, kur brauks ar pilnīgi jaunām kamanām.

Pārliecinošu braucienu aizvadīja arī Kivlenieks, kurš atzīst, ka to veicis ar nelielu rezervi: “Treniņos nekur nesteidzos, lai nebūtu tā sajūta, ka treniņos kamanas nesās un sacensībās neiet. Braucu piesardzīgi un ar nelielu rezervi pirms galvenajām sacensībām, tā kā es domāju, ka viss būs ļoti labi.”

Dāmu konkurencē lielisks sniegums arī Aparjodei, kura izcīnīja pārliecinošu uzvaru, tuvāko sekotāju krievieti Jekaterinu Baturinu apsteidzot par 0,202 sekundēm. Trešā vieta austrietei Birgitai Placerei (+0,243).

Divvietīgo ekipāžu sacensībās jau otro nedēļas nogali pēc kārtas uzvara Nāciju kausā Gudramovičam un Kalniņam, kuriem šīs būs trešās sacensības šosezon. Arī viņi veica pārliecinošu sniegumu trasē, tuvākos sekotājus itāļus Emanuelu Rīderu un Simonu Kaincvalderu apsteidzot par 0,259 sekundēm. Trešā vieta viņu tautiešiem Ivanam Nagleram un Fabianam Malleieram (+0,317).

Pārējie Latvijas sportisti - brāļi Andris un Juris Šici, Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs, Ulla Zirne un Elīza Cauce - jau nodrošinājuši starta vietu sestajā Pasaules kausa posmā un piektdienas pēcpusdienā piedalīsies labāko grupas treniņā.

Sestdien plkst. 14:45 sāksies divnieku sacensības, bet plkst. 17:30 trasē dosies dāmas, kamēr svētdien plkst. 9:55 no rīta cīņas sāks vīri, bet 13:40 gaidāma komandu stafete. Kamaniņu braucēju gaitām trasē arī šajā sezonā iespējams sekot līdzi tiešraidē "Lattelecom" televīzijas kanālā "Best4Sport TV", kas skatāms "Helio iTV", "Helio vTV" un lietotnē "Shortcut".

Sestdien sadarbībā ar AS “Pasažieru vilciens” vilciena reisā Rīga – Sigulda, kas no Rīgas Centrālās dzelzceļa stacijas aties plkst. 12.30, būs dažādi pārsteigumi no “Rīgas cirks” māksliniekiem. Vilciena vagonos pasažieri varēs vērot burvju trikus, žonglierus un jokdarus.

Izmantotie resursi:
Latvijai trīs no trim zeltiem Nāciju kausā...

  +4 [+] [-]

, 2019-01-11 11:59, pirms 5 gadiem
Tā gribētos kādu pjedestālu šajā nedēļas nogalē, to arī novēlu.

  +2 [+] [-]

, 2019-01-11 12:20, pirms 5 gadiem

  +2 [+] [-]

, 2019-01-11 12:29, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Tā gribētos kādu pjedestālu šajā nedēļas nogalē, to arī novēlu.
Domāju , ka divniekos reālākās cerības un , protams, stafete!

  +2 [+] [-]

, 2019-01-11 13:41, pirms 5 gadiem
VietējaisMurisDzīvelīgs rakstīja: Domāju , ka divniekos reālākās cerības un , protams, stafete!
Divniekos izskatās, ka Gudramovičs/Kalniņš varētu būt pat ātrāki par Šiciem. Mūsējiem var būt pat divi pakāpieni uz pjedestāla.

Arī Aparjodei kamanas labi slīd.