Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Kivlenieks un Gudramovičs/Kalniņš uzvar Nāciju kausā Kēnigszē

Ints Megnis
Ints Megnis

Kivlenieks un Gudramovičs/Kalniņš uzvar Nāciju kausā Kēnigszē
Inārs Kivlenieks pēc uzvaras Nāciju kausā. Foto: Latvijas Kamaniņu sporta federācija

Latvijas kamaniņu braucējs Inārs Kivlenieks, kā arī Oskara Gudramoviča un Pētera Kalniņa ekipāža piektdien Kēnigszē trasē uzvarēja Pasaules kausa piektā posma Nāciju kausa sacensībās. Nāciju kauss kalpo kā kvalifikācija pamatsacensībām, ko pārvarēja visi startējušie Latvijas izlases dalībnieki.

Tā kā Latvijas vīri šo sezonu sākuši neveiksmīgi, tieši šajā konkurencē Nāciju kausā bija visplašākā pārstāvniecība. Kivlenieks svinēja uzvaru, finišējot pēc 49,953 sekundēm, un par 0,025 sekundēm apsteidz austrieti Niko Gleiršeru.

Vēl ceturtais bija Aparjods, kurš zaudēja 0,070 sekundes, 13. vietu ieņēma pussekundi atpalikušais Riks Kristens Rozītis, bet Artūrs Dārznieks zaudēja vēl divas desmitdaļas un palika 15. pozīcijā.

Divniekos, kā šosezon ierasts, bija vismazākā konkurence un finišēja tikai septiņas ekipāžas, turklāt Gudramovičs/Kalniņš tuvākos sekotājus apsteidza par gandrīz pussekundi.

Dāmām no Latvijas Nāciju kausā vajadzēja piedalīties vienīgi Kendijai Aparjodei, kura izcīnīja devīto vietu, uzvarējušajai krievietei Viktorijai Demčenko piekāpjoties par gandrīz pussekundi. Šeit startēja arī Austriju pārstāvošā latviete Anna Saulīte, kura ierindojās 14. vietā. Ar to Saulītei būtu bijis par maz, lai kvalificētos pamatsacensībām, tomēr tāpat viņa uz vietu nedēļas nogales mačos nemaz nepretendēja, jo Austrijas izlases sastāvs jau ir pilns.

Automātiski vietu pamatsacensībās bija garantējušas Elīza Cauce un Ulla Zirne, kā arī Andra un Jura Šicu, Kristena Putina un Imanta Marcinkēviča divnieku ekipāžas. Sestdien gaidāmas sacensības divniekiem un dāmām, kamēr svētdien trasē dosies vīri un tiks aizvadīta komandu stafete.

Jau nākamajā nedēļas nogalē Pasaules labākie kamaniņu braucēji viesosies Siguldas trasē.