Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Prūsis: "Plāni mainījušies - Melbārdis varētu startēt jau janvāra sākumā"

Prūsis: "Plāni mainījušies - Melbārdis varētu startēt jau janvāra sākumā"
Oskars Melbārdis
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas bobsleja izlases galvenais treneris Sandis Prūsis LTV7 raidījumā Dzīve šodien atklājis, ka pasaules čempions Oskars Melbārdis trasē varētu atgriezties janvāra pirmajā nedēļā Vācijā.

"Vairāk vai mazāk, bet atveseļošanās notiek pēc plāna. Ir pagājuši četri mēneši kopš operācijas, tagad viņš pirmo nedēļu brauc pa Siguldas trasi," situāciju ap Oskaru Melbārdi komentēja bobsleja komandas treneris Sandis Prūsis. "Sākumā bija plānots, ka viņš sacensību režīmā varētu atgriezties janvāra vidū. Tagad plāni ir mainījušies – viņš varētu startēt janvāra pirmajā nedēļā."

Laika posmā no 7. līdz 8. janvārim Altenbergas trasē Vācijā norisināsies Pasaules kausa trešais posms. "Taču līdzjutējiem nevajadzētu iedomāties, ka Oskars atgriežas, lai uzreiz cīnītos par medaļām. Nē, viņš startēs treniņu režīmā. Vienkārši mums vajadzīgi punkti, domājot par nākamo sezonu," paskaidroja Prūsis.

"Pēc maniem aprēķiniem, mums ir iespēja iegūt trīs starta vietas jau pasaules čempionātā. Jāvelk tikai uz augšu lielais Oskars [Melbārdis], jo Ķibim [Oskaram Ķibermanim] un Uģim [Žaļimam] starp labākajiem 25 vajadzētu būt," Prūsis, kurš trešo reizi atzīts par Latvijas labāko treneri, norādīja sarunā ar laikrakstu Diena. Prūsis sacīja, ka iespēja Melbārdim doties trasē jau Altenbergas posmā esot 90%.

Melbārdis pagājušajā sezonā kļuva par pasaules čempionu četrinieku ekipāžām. Tāpat viņš kopā ar Arvi Vilkasti, Daumantu Dreiškenu un Jāni Strengu 2014. gada Soču olimpiskajās spēlēs izcīnīja sudraba medaļu. 28 gadus vecais Melbārdis ir arī pasaules vicečempions divniekiem, un 2015. gada Pasaules kausa kopvērtējumā viņš bija labākais gan divniekos, gan četriniekos.

Izmantotie resursi:
Video / LTV.LV / Raksts - В студии Сандис Прусис
Pirmais pilots atgriežas / Diena

  +1 [+] [-]

, 2016-12-29 13:20, pirms 7 gadiem
Jau Altenbergā būs desmitniekā!

     [+] [-]

, 2016-12-29 18:30, pirms 7 gadiem
Cerams neko nesasteigs! Bet nu veiksmi! nevaru sagaidīt, kad Oskars M. būs atpakaļ trasē