Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Nākamgad Siguldā varētu notikt Pasaules kausa posms bobslejā un skeletonā

Krišs Upenieks

Nākamgad Siguldā varētu notikt Pasaules kausa posms bobslejā un skeletonā
Jānis Kols, Zintis Ekmanis un Žoržs Tikmers
Foto: Lauris Aizupietis/f64

LETA. Latvijas bobsleja komanda pirms Phjončhanas olimpiskajām spēlēm iegādājusies prototipu kamanām, kas šogad uzvarēja pasaules čempionātā gan divniekos, gan četriniekos, ceturtdien preses konferencē atklāja Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas (LBSF) ģenerālsekretārs Zintis Ekmanis.

Tāpat Latvija uzskata, ka ir ļoti tuvu, lai jau 2018./19.gada sezonā Siguldas trasē notiktu Pasaules kausa posms bobslejā divniekiem un skeletonā."Valsts mūs šajā pavasarī uzklausīja un piešķīra līdzekļus tehnikas atjaunošanai. Ir iegādāti trīs jauni bobi," stāstīja Ekmanis. "Pirmās sajūtas ir, ka pirkumi sevi attaisnojuši. Ceru, tas būs milzīgs ieguvums olimpiskajām spēlēm. Tiesa, visu parādīs rezultāti sacensībās. Visas mūsu vajadzības tika apmierinātas teju 100% apmērā. Paldies valdībai."

Latvijas izlase ieguvusi identiskus četriniekus ar kuriem iepriekšējā sezonā sacensībās startēja vācieši Frančesko Frīdrihs un Johaness Lohners, izcīnot pirmo un trešo vietu pasaules čempionātā, kā arī prototipu divniekam ar kuru pērn Frīdrihs pavasarī kļuva par pasaules čempionu. Katrs no abiem četriniekiem maksāja 100 000 eiro.

Ekmanis uzsvēra, ka pirms šīs sezonas Latvijas komanda tehnikas ziņā izlīdzinājusies ar spēcīgākajām komandām.
"Tehnika ir tehnika, bet visu nosaka cilvēki. Visa atzinība bobsleja komandai par savu ziedošanos," teica Ekmanis.
"Paldies valdībai par sagādātajām trim jaunajām rotaļlietām," bobsleja izlases treneris Sandis Prūsis teica par jaunajiem bobiem. "Bijām divu nedēļu treniņnometnē Norvēģijā. Notestējām jaunos bobus, ir arī pirmās atziņas. Kaut ko konkrētāk gan varēsim pateikt sezonas laikā. Ziemeļamerikā neko jaunu pamēģināt neizdosies, Eiropā gan eksperimentēsim un eksperimenti turpināsies līdz pat olimpiskajām spēlēm."

"Šī četrgade paskrēja ļoti ātri. Vēl nesen svinējām iepriekšējo Olimpiādi, bet tagad gatavošanās process jau ir tuvu noslēguma fāzei," teica Prūsis, atzīstot, ka viss cerētais šovasar nav izdevies. Latvijas komanda uz posmiem Ziemeļamerikā sūtīs trīs divniekus, bet tikai divas četrinieku ekipāžas. "Korekcijas ieviesa traumas un junioru četrinieks brauks Eiropas kausā. Kopumā gan tas nemaina noskaņojumu un atbildību."

Prūsis saka, ka pēdējā brīdī traumas guvuši stūmēji Arvis Vilkaste un Kaspars Brezinskis, kuriem bija plānota došanās uz Ziemeļamerikā gaidāmajiem sezonas pirmajiem trijiem Pasaules kausa etapiem.
Atlases noteikumi nosaka, ka divniekos un četriniekos ar trim ekipāžām Phjončhanas olimpiskajās spēlēs piedalīsies pa trim labākajām nācijām.

"Mērķis ir divniekos tikt ar trim ekipāžām, bet četriniekos vismaz ar divām. Uzskatu, ka Krievija un Vācija jau olimpiskajās spēlēs ir ar trim ekipāžām," teica treneris.

"Uz pirmajiem mačiem īpaši nevajag fokusēties, tie vēl neko neparādīs. Mums galvenais tur izdzīvot, situācija būs krietni skaidrāka, kad atgriezīsimies Eiropā," uzsvēra Prūsis.Eiropas kausā Latvija startēs pilnu sezonu, Ekmanim sakot, ka jaunais pilots Ralfs Bērziņš ir ievērojami progresējis, turklāt viņa komandā būs arī vairāki debitanti.

Tikmēr Latvijas skeletona izlases pirmā komanda pašlaik atrodas Phjončhanā, kamēr Ivo Šteinbergs šosezon viens cīnīsies Starpkontinentālā kausa etapos, cenšoties iegūt trešo kvotu Latvijai, ko vīru konkurencē saņems trīs labākās nācijas. Savukārt jaunie sportisti cīnīsies trešā līmeņa Eiropas kausa turnīrā.

"Dienvidkorejā mūsu skeletonistiem iet interesanti," par pašlaik notiekošo nometni pauda izlases treneris Gints Dzērve. "Rezultāti sākumā bija teju sešas sekundes vājāki nekā Pasaules kausa sacensībās, bet tagad paliek labāk. Tomēr tur ir +17 grādi, neko citu nevar gaidīt, bet korejieši cenšas un maina laikus, tagad jau ir labāk."

"Esam nopietni kandidāti, lai jau nākamgad rīkotu Pasaules kausa posmu. Gaidām starptautiskās federācijas atzinumu," teica LBSF prezidents Jānis Kols. Latvija uz posma rīkošanu tiecas jau vairākus gadus, bet līdz šim nav izdevies spert noslēdzošo soli. Pirmoreiz Latvija cerēja, ka sacensības izdosies noorganizēt vēl pagājušajā sezonā, bet pirms šīs sezonas kalendāra izziņošanas jau par to vairs skaļi netika runāts."Augstākajā līmenī viss ir apsolīts, taču tam nepieciešams arī papīrs. Ja etaps būs, tad sezonas pirmās sacensības, lai komandas var atbraukt un vēl aizvadīt treniņnometni," tagad saka Ekmanis.

"Sponsori arī šogad kopumā palikuši nemainīgi. Uzsāktas sarunas par sadarbības turpināšanu, tomēr tās ietekmē valdības lēmums par nodokļu izmaiņām. Vēl viss nav skaidrs, bet, ja tiks pieņemts skarbākais lēmums, no kamanām pazudīs daudz uzrakstu, kas būtu sāpīgs trieciens visiem," pauda Kols.

"Starptautiskās federācijas kongresā tika pacelts jautājums par sponsoriem, zinot, ka galvenais finansētājs ir "Gazprom", kas ir radījis zināmu atkarību," par jaunumiem stāstīja Kols. "Tie nopietni strādāts, lai uz Pekinas olimpisko spēļu ciklu parādītos jauni sponsori. Tās varētu būt lielas Ķīnas kompānijas un līdz ar to varētu būt jaunas vēsmas."

"Par Dienvidkoreju bija daudz jautājumu, nebija pārliecības, ka tur olimpiskajām spēlēm tiks paveikts nepieciešamais. Tomēr visam jābūt kārtībā," piebilda federācijas prezidents. Kā zināms, pagājušajā sezonā bobsleja pilota Oskara Ķibermaņa ekipāža izcīnīja ceturto vietu pasaules čempionāta divnieku sacensībās, kamēr Oskars Melbārdis ar stūmējiem palika soli aiz goda pjedestāla četriniekos. Tāpat gan Melbārža, gan Ķibermaņa ekipāžas vairākkārt kāpa uz goda pjedestāla Pasaules kausa sacensībās. Savukārt skeletonā pērn Martins Dukurs astoto gadu pēc kārtas ieguva Pasaules kausu, kā arī piekto reizi kļuva par pasaules čempionu.

Vasarā gan skeletona nometne nav iztikusi bez veselības problēmām, smagāko traumu gūstot Leldei Priedulēnai, kura pārrāvusi ceļgala krusteniskās saites, tomēr izlēmusi netaisīt operāciju, lai varētu startēt olimpiskajās spēlēs.

Izmantotie resursi:
LETA

1 2 3 4 5 155 komentāri

  -3 [+] [-]

, 2017-10-26 16:38, pirms 7 gadiem
BOMBAAA:

  -1 [+] [-]

, 2017-10-26 16:44, pirms 7 gadiem
Vai Niknās Bertas prototips būs tikpat nikns kā pati Niknā Berta? Ja reiz vācieši pārdod par tik milzīgu summu, veseliem simts tūkstošiem eiru, tad jau zelta medaļu liktenim vajadzētu būt izšķirtam un sudraba arī.

  -1 [+] [-]

, 2017-10-26 17:00, pirms 7 gadiem
Siguldā varētu beidzot šo neekonomisko trasi aizklapēt...

  -2 [+] [-]

, 2017-10-26 17:13, pirms 7 gadiem
zaipis rakstīja: Siguldā varētu beidzot šo neekonomisko trasi aizklapēt...
tikai un vienīgi,kad panēta-Zeme aizklapēsies....

ātrāk nespīd,čalīti

  +1 [+] [-]

, 2017-10-26 17:19, pirms 7 gadiem
Labas ziņas gan par tuvo, gan tālo ledu
Hmmm.. ar 4-niekiem vai bez? Jo bez trases jautājuma vēl laikam bija neskaidrība par spēju visus (lielos) bobus novietot vienlīdzīgos apstākļos, lai visiem būtu vienāda kontroles temperatūra (nav jau gluži ierasts, ka startē no ēkas "balkona" ).

  -1 [+] [-]

, 2017-10-26 17:19, pirms 7 gadiem
zaipis rakstīja: Siguldā varētu beidzot šo neekonomisko trasi aizklapēt...
Stipri šaubos,ka tur nauda neienāk...Zinot cik daudz krievu sportisti tur mēdz uzturēties.

     [+] [-]

, 2017-10-26 17:21, pirms 7 gadiem
Nerunāja ilgi,ka trase īsti nederot tieši četriniekiem?Kaut kāda kaite tur bija.

     [+] [-]

, 2017-10-26 17:23, pirms 7 gadiem
kur tāds nācijas kopvērtējums ir redzams?

     [+] [-]

, 2017-10-26 17:24, pirms 7 gadiem
Bostonietis rakstīja: Nerunāja ilgi,ka trase īsti nederot tieši četriniekiem?Kaut kāda kaite tur bija.
man liekas ka pārāk liels G spēks bija no lielajām virāžām

  -1 [+] [-]

, 2017-10-26 17:25, pirms 7 gadiem
ice F-1 rakstīja: tikai un vienīgi,kad panēta-Zeme aizklapēsies....

ātrāk nespīd,čalīti
pietiktu neievēlēt pašreizējos lobijus Saeimā, lai tas notiktu...čalīt!

  -1 [+] [-]

, 2017-10-26 17:26, pirms 7 gadiem
Bostonietis rakstīja: Stipri šaubos,ka tur nauda neienāk...Zinot cik daudz krievu sportisti tur mēdz uzturēties.
Nauda ienāk tiem kas apgroza to projektu, valstiski tas ir viena bezjēdzīga naudas izmešana dažu desmitu amatieru uzturēšanai, kas šļūkā pa reni...

  -2 [+] [-]

, 2017-10-26 17:38, pirms 7 gadiem
zaipis rakstīja: Nauda ienāk tiem kas apgroza to projektu, valstiski tas ir viena bezjēdzīga naudas izmešana dažu desmitu amatieru uzturēšanai, kas šļūkā pa reni...
Kur tik negatīvs pēdējā laikā esi kļuvis?

pirms pāris gadiem vēl liels renītes fanelis biji...

  +2 [+] [-]

, 2017-10-26 17:44, pirms 7 gadiem
zaipis rakstīja: Nauda ienāk tiem kas apgroza to projektu, valstiski tas ir viena bezjēdzīga naudas izmešana dažu desmitu amatieru uzturēšanai, kas šļūkā pa reni...
Es atvainojos, bet tavs piemērs, ir tipiskas - šauras domāšanas paraugs, diemžēl, ja nesaproti, ko ar to biju domājis, tad varu paskaidrot, bet cerams, ka pats saproti

     [+] [-]

, 2017-10-26 17:49, pirms 7 gadiem
Bobs ta bobs, bet vācieši savas slieces nepārdeva. Tā kā tas negluži ir čempionu bobs. Pietam tikpat labi vācieši pārdeva savu treniņbobu.

     [+] [-]

, 2017-10-26 17:51, pirms 7 gadiem
ice F-1 rakstīja: Kur tik negatīvs pēdējā laikā esi kļuvis?

pirms pāris gadiem vēl liels renītes fanelis biji...
nekad neesmu bijis...tu kaut ko jauc
tas neesmu nekāds noliedzējs bijis, tas nemaina būtību...amatieru izklaide uz valsts budzēta rēķina!

  -1 [+] [-]

, 2017-10-26 17:53, pirms 7 gadiem
Real Rebel rakstīja: Es atvainojos, bet tavs piemērs, ir tipiskas - šauras domāšanas paraugs, diemžēl, ja nesaproti, ko ar to biju domājis, tad varu paskaidrot, bet cerams, ka pats saproti
paskaidro...

  +1 [+] [-]

, 2017-10-26 17:55, pirms 7 gadiem
Real Rebel rakstīja: Es atvainojos, bet tavs piemērs, ir tipiskas - šauras domāšanas paraugs, diemžēl, ja nesaproti, ko ar to biju domājis, tad varu paskaidrot, bet cerams, ka pats saproti
Tiešām, paskaidro... tikai, ļoti lūdzu, nevajag tos muļķīgos zombijtekstus par valsts vārda nešanu pasaulē.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-10-26 17:59, pirms 7 gadiem
zaipis rakstīja: nekad neesmu bijis...tu kaut ko jauc
cik es paskatījos vecos rakstus,vismaz komentējis esi itin bieži pēdējo 10 gadu laikā,...un pats interesantākais,neviena slikta ,aizskaroša vārda par šiem sporta veidiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-10-26 18:06, pirms 7 gadiem
HMB - EEDU KUPATUS!!! rakstīja: Hokejaa kremlis katru gadu 10 ljamus noskalo kanalizaacija, futenee to pashu dara Chekisti, atdeves 0. Tapec tie paaris ljami gadaa nav nekas tragisks, jo vismaz medaalus kkur redzam
Atbildi man, mīļais cilvēk, kāds tev ir konkrēts labums no tā, ka Latvijai ir medaļa jebkurā no sporta veidiem?

Tev pie algas pieliek? Sieva/draudzene vairāk dod? Vai ārzemēs, uzzinot, ka esi no Latvijas, alu pa velti lej? Kāds labums?

  -1 [+] [-]

, 2017-10-26 18:06, pirms 7 gadiem
HMB - EEDU KUPATUS!!! rakstīja: Taisniba jau ir, pashi sportisti nespej sevi atpelnit nekada veidaa - ne sponsori, ne TV ligumi, ne ienaakumi no sporta komercmachiem nekada veidaa nespej segt pat pusi no gadaa izlietotaas valsts naudas. Vienigais arguments kas naak par labu renei ir sportiskie panakumi, tomer OS mums katrs blekis ir milzu sasniegums, tapec kamer rene spees cinities par blekiem, tikmer rentabilitaate sportam tomer ir + nemaz nerunajot par EC,PC un PK posmiem kur skeletons un bobi pluuc neskaitamus blekus.

Var jau muldet kada tur konkurence utt BET ir virkne sportu kur taa konkurence nav liela tikai tur mums bleku nav. Kamer nebus CITS konkuretspejigs sports ar skalaku vardu kuraa varam cinities par OS blekiem, tikmer ir ok..
tikai pēdējos 10 gadus ir solīdāks budžets,jo šobrīd arī ir tie lielākie panākumi vēsturē...

bet tā līdz kādam 2008. gadam bijām BOMŽI..

ja mēs joprojām grozītos pa 5.-10. vietām,tad valsts neiedotu tās 400 štukas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2017-10-26 18:14, pirms 7 gadiem
zaipis rakstīja: paskaidro...
Lūk, saki, ka trase ir lieka naudas izmešana, bet tas ir tikai viens veids kā to redzi, paskaidrošu sīkāk:
Piemēram, Krievijas pārstāvji paliek tātad viņi
- maksā par trases īri
- maksā par viesnīcu
- maksā par ēdināšanu
- maksā par transportu (vai degvielu, ja ir ar savu transportu)
ņem vērā, ka zem tā visa, ir:
- darbavietas (sezonālas, bet tomēr)
- nodokļi
- blakus izdevumi

tas viss ienes budžetā naudu, tas ir gan valsts, gan arī pilsētas budžetā + darbavietas vietējiem, kas ārzemju naudai ļauj palikt vietējā ekonomikā....Ņemot vērā, ka krievi + citu valstu pārstāvji arī tur trenējas un nepavada tikai pāris dienas, tas ekonomiskais pienesums (ņemot vērā arī tūrisma ienākumus un dažādus pasākumus tur) visticamāk ir vērtējams ar plusa zīmi....Respektīvi, Tu pieminēji, tikai to redzamo daļu, kas kā aisbergam, ir niecīga, salīdzinājumā ar to, kas tur apakšā ir....

Jūs sakāt, ka tie daži sportisti, respektīvi, viņu uzturēšana (tostarp trases) ir lieka naudas izmešana, taču es iesaku aizdomāties par to, ka daļa ir sponsoru naudas un Eiropas vai Pasaules posms, ienes līdzekļus...Es pat sliecos domāt, ka sezonas beigās, kopējais ekonomiskais efekts ir lielāks nekā izdota summa tieši no valsts puses, nerunājot par sponsoriem utt.

  -2 [+] [-]

, 2017-10-26 18:14, pirms 7 gadiem
HMB - EEDU KUPATUS!!! rakstīja: Pasaki tad vispar kaads labums ir starptautiskaa merogaa valstim sacensties jebkuraa sporta veidaa??? sports ir dala no dziives un katrai tautai gribas pashapliecinaties, atceries kepon ka ne visu var nopirkt un ne visam ir materiaala vertiba

Funariks ar skatas Pelavu speles kaa teaatri un guust no taa baudu
Tevi satrauc ko es skatos?

     [+] [-]

, 2017-10-26 18:14, pirms 7 gadiem
Labums tikai pašiem renes šļūcējiem un radiem. Tad vēl politiķiem, kuri bļembu iegūšanas gadījumā pozējās kameru , teleobjektīvu priekšā. Savus ģīmjus stumjot priekšplānā/

     [+] [-]

, 2017-10-26 18:15, pirms 7 gadiem
zaipis rakstīja: Nauda ienāk tiem kas apgroza to projektu, valstiski tas ir viena bezjēdzīga naudas izmešana dažu desmitu amatieru uzturēšanai, kas šļūkā pa reni...
Tas ir arī tūrisma objekts. Nomierinies pāķi. Jādomā kā audzēt budžetu nevis samazināt izdevumus.

     [+] [-]

, 2017-10-26 18:15, pirms 7 gadiem
Āfrika12 rakstīja: Bobs ta bobs, bet vācieši savas slieces nepārdeva. Tā kā tas negluži ir čempionu bobs. Pietam tikpat labi vācieši pārdeva savu treniņbobu.
ne jau no fričiem dabūja, bet no tā austriešu kamanu būvētaja,kas taisa tos bobus

     [+] [-]

, 2017-10-26 18:16, pirms 7 gadiem
-1 [+] [-]Ziņot
Real Rebel, 18:14, pirms dažām sekundēm, ignorēt, atbildēt
zaipis rakstīja: paskaidro...
Lūk, saki, ka trase ir lieka naudas izmešana, bet tas ir tikai viens veids kā to redzi, paskaidrošu sīkāk:
Piemēram, Krievijas pārstāvji paliek tātad viņi
- maksā par trases īri
- maksā par viesnīcu
- maksā par ēdināšanu
- maksā par transportu (vai degvielu, ja ir ar savu transportu)
ņem vērā, ka zem tā visa, ir:
- darbavietas (sezonālas, bet tomēr)
- nodokļi
- blakus izdevumi

tas viss ienes budžetā naudu, tas ir gan valsts, gan arī pilsētas budžetā + darbavietas vietējiem, kas ārzemju naudai ļauj palikt vietējā ekonomikā....Ņemot vērā, ka krievi + citu valstu pārstāvji arī tur trenējas un nepavada tikai pāris dienas, tas ekonomiskais pienesums (ņemot vērā arī tūrisma ienākumus un dažādus pasākumus tur) visticamāk ir vērtējams ar plusa zīmi....Respektīvi, Tu pieminēji, tikai to redzamo daļu, kas kā aisbergam, ir niecīga, salīdzinājumā ar to, kas tur apakšā ir....

Jūs sakāt, ka tie daži sportisti, respektīvi, viņu uzturēšana (tostarp trases) ir lieka naudas izmešana, taču es iesaku aizdomāties par to, ka daļa ir sponsoru naudas un Eiropas vai Pasaules posms, ienes līdzekļus...Es pat sliecos domāt, ka sezonas beigās, kopējais ekonomiskais efekts ir lielāks nekā izdota summa tieši no valsts puses, nerunājot par sponsoriem utt.

Lunohod, sarēķini gada uzturēšanas izmaksas!

     [+] [-]

, 2017-10-26 18:17, pirms 7 gadiem
ice F-1 rakstīja: cik es paskatījos vecos rakstus,vismaz komentējis esi itin bieži pēdējo 10 gadu laikā,...un pats interesantākais,neviena slikta ,aizskaroša vārda par šiem sporta veidiem
tagad kaut ko aizskarošu pateicu? lai jau braukā...paskatīsimies OS reni visi kopā! varbūt kādu medaļu izbrauks
p.s. citur nauda tiek izmesta nelietderīgāk...
p.p.s. man tik viens nav skaidrs, kāpēc visus šos gadus metot renē miljonus vēl nav pārtaisīta trase, lai notiktu četrinieku sacensības....sūdīgi lobē vai kas?

  -2 [+] [-]

, 2017-10-26 18:18, pirms 7 gadiem
strops rakstīja: -1 [+] [-]Ziņot
Real Rebel, 18:14, pirms dažām sekundēm, ignorēt, atbildēt
zaipis rakstīja: paskaidro...
Lūk, saki, ka trase ir lieka naudas izmešana, bet tas ir tikai viens veids kā to redzi, paskaidrošu sīkāk:
Piemēram, Krievijas pārstāvji paliek tātad viņi
- maksā par trases īri
- maksā par viesnīcu
- maksā par ēdināšanu
- maksā par transportu (vai degvielu, ja ir ar savu transportu)
ņem vērā, ka zem tā visa, ir:
- darbavietas (sezonālas, bet tomēr)
- nodokļi
- blakus izdevumi

tas viss ienes budžetā naudu, tas ir gan valsts, gan arī pilsētas budžetā + darbavietas vietējiem, kas ārzemju naudai ļauj palikt vietējā ekonomikā....Ņemot vērā, ka krievi + citu valstu pārstāvji arī tur trenējas un nepavada tikai pāris dienas, tas ekonomiskais pienesums (ņemot vērā arī tūrisma ienākumus un dažādus pasākumus tur) visticamāk ir vērtējams ar plusa zīmi....Respektīvi, Tu pieminēji, tikai to redzamo daļu, kas kā aisbergam, ir niecīga, salīdzinājumā ar to, kas tur apakšā ir....

Jūs sakāt, ka tie daži sportisti, respektīvi, viņu uzturēšana (tostarp trases) ir lieka naudas izmešana, taču es iesaku aizdomāties par to, ka daļa ir sponsoru naudas un Eiropas vai Pasaules posms, ienes līdzekļus...Es pat sliecos domāt, ka sezonas beigās, kopējais ekonomiskais efekts ir lielāks nekā izdota summa tieši no valsts puses, nerunājot par sponsoriem utt.


Lunohod, sarēķini gada uzturēšanas izmaksas!
lunahod Tu, paskaties, kad vispār trasi uzlej un vēl aizej ekonomiku pamācies, jo palasot tavu viedokli, ir skaidri redzams, ka tālāk par 1+1=2 neesi ticis

Ja neesi pamanījis, tad daudzās valstīs ir attīstīti sporta treniņu centri. Tas daļēji ir gan pašiem, bet galvenokārt, tas ir peļņas avots!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2017-10-26 18:19, pirms 7 gadiem
zaipis rakstīja: tagad kaut ko aizskarošu pateicu? lai jau braukā...paskatīsimies OS reni visi kopā! varbūt kādu medaļu izbrauks
rene ir PROFESIONĀLAIS SPORTS

zābaku mešana ir amatieru sports
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 3 4 5 155 komentāri