Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Jānis Miņins: "Nometne Kanādā palīdzētu aklimatizēties"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Jānis Miņins: "Nometne Kanādā palīdzētu aklimatizēties"
Jānis Miņins, Daumants Dreiškens, Oskars Melbārdis, Intars Dambis
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

"Sports ir sports, katra pagodināšana ir svarīga lieta. Esmu tiešām patīkami pārsteigts, ka mūsu komanda šogad tika novērtēta kā labākā. Jūtos pagodināts. Bobslejs šodien rullē, iznāca patīkamas rūpes," saņemot divas balvas nominācijās "Gada labākā komanda" un "Gada labākais sportists" savas bobsleja četrinieka ekipāžas nopelnus uzsvēra kuldīdznieks Jānis Miņins.

Gada laikā Miņina ekipāža astoņas reizes stājusies uz goda pjedestāla Pasaules kausa posmos un Pasaules čempionātā. Izcīnītas uzvaras Pārksitijas trasē ASV un Vistlerā Kanādā, pievienojot trīs otrās un trīs trešās vietas, starp tām bronzu Pasaules čempionātā.

Ziemassvētku pauzi Miņina ekipāžas puiši izmantojuši, smeļoties spēkus savu ģimeņu lokā. „Gada balva sportā” visus vienojusi patīkamām rūpēm, atzina Vistleras Olimpiskās trases ātruma rekorda īpašnieks. „Katru reizi, esot mājās, veltu visu laiku ģimenei. Šoreiz atbraucu no Kuldīgas, bet naktī pēc pasākuma paliksim Rīgā. Šādos laika apstākļos nav nozīmes triekties mājās. Esmu draugos ar ātrumu, bet uz ceļa to nevajadzētu darīt. Ātrums jārāda trasē, ne uz ceļa.”

„Gada balvas sportā” pirmajās četrās reizēs par labāko komandu tika atzīta Latvijas sieviešu basketbola valstsvienība. Šogad par spilgtāko notikumu novērtēts Eiropas čempionāts Liepājā, Valmierā un Rīgā. Jūnijs bobslejistiem ir vasaras treniņnometņu laiks, vai iznāca sekot līdzi meiteņu startiem?
Sekojām diezgan aktīvi. Pat tik ļoti, ka mums nometnē izslēdza elektrību. Vai nojuka vai bija izslēgusies, pat nezinu. Cenšamies sekot katrai Latvijas komandai, kas spējīga cīnīties. Ja viņiem ir motivācija cīnīties, vērts uz tādu komandu skatīties un just līdzi, piemēram, sieviešu basketbola komandai vai Rīgas „Dinamo”. Ja ir uguntiņa acīs, tad skatīšanos papildina prieks un emocijas, tāpēc sekojām līdzi meičām.

Divi braucieni uz Ameriku, pa vidu esot Pasaules kausa posmiem Eiropā, atstāj kādu iespaidu?
Esam tā pieraduši pie visiem apstākļiem, ka nekas vairs netraucē. Mīnus divdesmit, plus divdesmit, lidojam prom vai atpakaļ, vienalga. Grūti salīdzināt, bet uz Ameriku aizbraucam ātrāk nekā no Latvijas uz Turīnu ar busiņiem. Uz Itāliju 24 stundas non-stopā braukt brīžiem ir daudz grūtāk par Amerikas lidojumiem. Vienīgā atšķirība – aklimatizācija. Šoreiz grafiks veidojies pateicīgi, ceru, ka LOK piešķirs papildus naudu, lai pirms Olimpiskajām spēlēm sarīkotu treniņnometni. Tas palīdzētu aklimatizēties un sagatavoties desmit laika joslu maiņai. Ja tas izdosies, būsim cīņai pilnībā gatavi.

Var just, ka Kanādā gaida Olimpiešus?
Jau gadu iepriekš viss notika laicīgi. Ceru, ka organizācija būs pienācīga un nekas nenojuks. Britu Kolumbijā pirmo reizi blakus trasei saskārāmies ar dzīvu lāci. Pie veikaliem vitrīnās izliktas instrukcijas kā rīkoties, ja satiec lāci. Tas bija interesantākais. Klimata ziņā no Pārksitijas vai Leikplesidas nekas īpaši nemainās. Vistlera nedaudz atgādina Šveici, kur viss labi sakārtots. Kanāda šoreiz sagatavojusies augstā līmenī, brīvprātīgie strādā teicami, esot tur, nav bijis nekādu problēmu.

Jāņa Miņina komandas vēlējums Ziemassvētkos...
...mēģinām Latvijai parādīt, kā var iemiesot vienotību. Cik daudz panāk vienotība, spēks un veselība. Cenšamies palīdzēt visai tautai, nodemonstrēt, ka jāturas kopā un vienoti jāiziet cauri grūtajam laikam. Novēlu līdzjutējiem un skatītājiem būt tik vienotiem kā mūsu komanda. Lai cīnās, neskatoties uz grūtībām. Galvenais ir mēģināt un nepadoties. Jāiet uz priekšu, melnā strīpa kādreiz beigsies. Mēģināsim būt piemērs, kā no tādas situācijas vislabāk iziet.

Jāņa Miņina komanda

SportistsDz.dienaAugums/SvarsPilsētaPirmais treneris
Jānis Miņins15.08.1980185/99KuldīgaRihards Kotāns
Daumants Dreiškens28.03.1984193/103Gulbene/StāķiJuris Bašķers
Oskars Melbārdis16.02.1988190/98Valmiera/KauguriBaiba Kaufmane
Intars Dambis03.09.1983185/90Alūksne/AlsviķiJuris Ozoliņš

Galvenais treneris: Sandis Prūsis. Fiziskās sagatavotības treneris: Elmārs Priede. Ārsts: Pāvels Pupčonoks.

Mīlestības un prieka pilnus Ziemassvētkus līdzjutējiem novēlēja arī divkārtējā Latvijas labākā sportiste, basketboliste Anete Jēkabsone-Žogota kopā ar vīru Edgaru. Pirmo reizi Anete "Gada balvu sportā" individuālā nominācijā saņēma 2008. gadā, pati klātienē nevarot ierasties un uzticot balvas saņemšanu Ditai Krūmbergai.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +12 [+] [-]

, 2009-12-24 01:49, pirms 14 gadiem
Lai tev veicas... Mēs visi esam par tevi...

  +2 [+] [-]

, 2009-12-24 02:38, pirms 14 gadiem
Lai viss izdodas!!

  +3 [+] [-]

, 2009-12-24 03:51, pirms 14 gadiem
veiksmi jums čaļi!

  +1 [+] [-]

, 2009-12-24 05:20, pirms 14 gadiem
Cepuri nost, Jums veči, tā tik turēt!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-12-24 09:41, pirms 14 gadiem
Tiešam ists piemers ka iziet no šis melnas stripas,
Priecigus svetkus visiem

     [+] [-]

, 2009-12-24 10:14, pirms 14 gadiem
sasperjods rakstīja: pareizs lēmums palikt šonakt Rīgā, jo Kandava - Kuldīga posms šobrīd ir 2x lēnāk izbraucams kā Vistlera
Un pareizs lēmums būtu doties iepriekš uz Vistleru. Bet tikai kopā ar treneriem un mediķi. Protams, ja ir vēlēšanās cīnīties par mdaļu. Un lai tā arī notiek... lai veicas!

     [+] [-]

, 2009-12-24 15:35, pirms 14 gadiem
Teicams piemērs un paraugs gan bērniem, gan arī pieaugušajiem! Krietns vīrs, un nebaidos teikt-Latvijas lepnums. Vēlu veiksmi jums OS, ikdienā un mīlestībā!

     [+] [-]

, 2009-12-25 01:35, pirms 14 gadiem
lai izdodas

     [+] [-]

, 2009-12-25 10:20, pirms 14 gadiem
Žēl, ka Wistlera tik tālu no Vankūveras, savādāk varētu aizbraukt atbalstīt mūsējos.