Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2956, Did:0, useCase: 3

Pasaules vicečempions Rastorgujevs: "Nav laika baidīties - jāsašauj!"

Emils Ozerinskis

Pasaules vicečempions Rastorgujevs: "Nav laika baidīties - jāsašauj!"
Andrejs Rastorgujevs. Foto: Vianney Thibaut, Nordic Focus/IBU

Par izcilu panākumu pasaules čempionātā biatlonā Čehijas trasē Nove Mesto parūpējās Latvijas labākais biatlonists Andrejs Rastorgujevs, kurš masu startā veica vēl nebijušu ierakstu Latvijas biatlona spožāko panākumu sarakstā, izcīnot sudrabu. LTV7 tiešajā translācijā sportists atzīmēja, ka medaļa pasaules čempionātā ir bijusi tikai mazais mērķis.

"Viss kārtībā! Viss sanāca!" gaidot savu kāpšanu uz pasaules čempionāta godalgoto pjedestāla ar neviltotu smaidu uz lūpām, teica jaunais masu starta vicečempions Andrejs Rastorgujevs.

"Pats galvenais - jānostāv kājās līdz beigām. Pieredze te ir bijusi..." par to, kādas bija sajūtas trasē cīnoties par medaļām, stāstīja alūksnietis.

35 gadus vecais sportists par savas karjeras lielāko sasniegumu teica: "Šodien jau biju gatavs."

Ugunslīnijā Rastorgujevs aizvēra visus 20 mērķus. Par pieeju šaušanai pasaules vicečempions uzsvēra: "Galvenais uzdevums bija sašaut. Pieeja bija tāda, ka nav laika baidīties, - jāsašauj!"

"Gribēju pateikt lielu paldies komandai, kas visu čempionātu nostrādāja vienkārši fenomenāli. Tas bija kaut kas fantastisks. Slēpes slīdēja. Pats jūtos labi. Komandas meitenes un čaļi bļāva un deva informāciju. Viss sakrita," Latvijas izlases apkalpojošā personāla un komandas biedru ieguldījumu uzsvēra sudraba medaļnieks.

Pirms sezonas Rastorgujevs klāstīja, ka mērķis ir izcīnīt vēl līdz šim neiegūto bleķi. Alūksnietis norādīja, ka šis nebūt vēl nav viss: "Šis bija mazais mērķis. Pats galvenais, ka šis jau ir izpildīts."

LTV7 tiešajā translācijā Rastorgujevs izmantoja iespēju pateikties izcilā sasnieguma līdzautoriem: "Pirmkārt, gribu pateikties savai līgavai Nadeždai, kura bija kopā ar mani visu šo laiku, kad arī nebija vienkārši brīži un kad viss sāka sakārtoties. Arī mammai un tētim. Paldies pirmajam trenerim Sergejam Sverčkovam un arī Intaram Berkulim, kurš bija ar mani, Valdim Bērziņam... Paldies Latvijas komandai, servisam, fizioterapeitiem, Olimpiskās vienības galvenajai ārstei Līgai Cīrulei un Aldim Cīrulim, kā arī pārējiem visiem ārstiem - Mairitai. Lielais apkopojums - Paldies Latvijai!"

  -3 [+] [-]

, 2024-02-18 19:38, pirms 2 mēnešiem
Nadežda - moj kompas zemnoj,
A udača - nagrada za smelost!

  -1 [+] [-]

, 2024-02-18 19:50, pirms 2 mēnešiem
Jeb no krievu valodas tulkojot ''Horoš bojatsja!''

  -3 [+] [-]

, 2024-02-18 20:10, pirms 2 mēnešiem
...vai tad Bricis nav pelnijis paldies...

  +3 [+] [-]

, 2024-02-18 20:35, pirms 2 mēnešiem
Skaisti ar Latvijas karogu!

  +2 [+] [-]

, 2024-02-18 20:37, pirms 2 mēnešiem
cesinieks777 rakstīja: ...vai tad Bricis nav pelnijis paldies...
Par ko viņam? Nav viņa trneris

     [+] [-]

, 2024-02-19 10:22, pirms 2 mēnešiem
Apsveicu..super..cik patīkami,ka dzīvniekiem ir liegts piedalīties biatlonā..cieņa biatlona federācijai..