Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Bendika: "Šogad vairāk bijis spēka darba. Mājās viena istaba ierīkota kā svaru zāle"

Bendika: "Šogad vairāk bijis spēka darba. Mājās viena istaba ierīkota kā svaru zāle"
Baiba Bendika
Foto: Detlef Eckert

Latvijas labākā biatloniste Baiba Bendika portālam Sportacentrs.com pastāstīja par gatavošanos olimpiskajai sezonai un atzina - ja pirmos divus trimestrus izdosies nostartēt ne sliktāk kā pērn, tad ceļazīme uz Phjončhanas olimpiādi būs kabatā.

Pavasarī gatavošanās posms risinājies galvenokārt Priekuļos, jūlijā Baiba devusies uz kalniem Bulgārijā, kam sekojusi nometne un sacensību festivāls Norvēģijā. Līdz pasaules čempionātam vasaras biatlonā, kas risinājās augusta beigās, Bendika trenējusies Latvijā, bet pēc pasaules čempionāta devusies uz Norvēģiju. Tur ticis aizvadīts intensīvs darbs tieši pie fiziskās kondīcijas, bet tagad Baiba trenējas Itālijā, kur cenšas atgūt sajūtas uz slēpēm.

Bendikas treneris un vienlaikus arī sparinga partneris ir 47 gadus vecais Latvijas biatlona veterāns Ilmārs Bricis, kurš sezonu iesāks sportista statusā, bet par turpmāko sezonas daļu, ieskaitot iespējamo kvalificēšanos olimpiskajām spēlēm, Bricis lems pēc rezultātiem sacensībās.

Pagājušajā vasarā Bricis un Bendika daudz eksperimentēja ar treniņu metodiku, kas ne vienmēr deva vēlamos rezultātus. Bija arī visai nopietnas kļūdas, kas lika pilnībā pārskatīt gatavošanās procesu. "Pēc pagājušā gada šo to nācās piekoriģēt. Pagaidām gandrīz viss ritējis pēc plāna. Maza novirze bija tikai tādēļ, ka pēc pasaules čempionāta saslimu. Taču tas ieplānoto darbu drīzāk pabīdīja uz priekšu. Laika rezerve vēl bija."

"Šogad vairāk bijis spēka darba. Uz visām nometnēm līdzi esmu vedusi savus svarus un svaru stieni. Arī mājās viena istaba man ir ierīkota kā trenažieru zāle. Kopējais darba apjoms šogad bijis lielāks," piebilst 26 gadus vecā sportiste, kura jaunajā sezonā būs vienīgā Latvijas biatloniste augstākās raudzes sacensībās.

Oficiāli olimpiskajām spēlēm Baiba vēl nav kvalificējusies, jo pagājušajā sezonā Latvijas sieviešu biatlonistes Nāciju rangā nespēja iekļūt starp 22 labākajām komandām. Vēl sešas ceļazīmes uz Phjončhanu savstarpējā konkurencē izcīnīs pārējo valstu labākās sportistes pagājušās sezonas pēdējā trimestra un šīs sezonas pirmo divu trimestru vērtējumā. Pēc pagājušās sezonas rezultātiem Bendika šajā sarakstā ieņem pirmo vietu.

"Kā jānostartē, lai tiktu uz olimpiādi? To tik vienkārši izrēķināt nevar, jo nezini, kā nostartēs pārējās biatlonistes. Ja pati startēšu vismaz pagājušās sezonas rezultātu līmenī, tad uz olimpiskajām spēlēm vajadzētu tikt," skaidro Baiba. "Sezonas sākumam jābūt labākam nekā pagājušā gadā. Vasaras darbs šogad bijis kvalitatīvāks, klāt nākusi arī pieredze. Turklāt jūtu, ka esmu kļuvusi fiziski stiprāka."

Jauno sezonu Bendika plāno sākt vēl pirms Starptautiskās biatlona savienības (IBU) kausa 1. posma Šušenā, kur startēs Andrejs Rastorgujevs. Nedēļu pirms IBU kausa 1. posma sāksies Norvēģijas biatlona sezona un tajā pirmās sacensības gatavojas aizvadīt arī latviete.

  +3 [+] [-]

, 2017-10-29 10:08, pirms 6 gadiem
Bricis ir labs sparinga partneris, tāpēc esmu pārliecināts, ka Baibas rezultāti mūs priecēs ar regulārām vietām punktos. Olimpiskajai ceļazīmei vajadzētu būt. Veiksmīgus startus Baibai!