Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Hausvalde neapstādināma - arī masu startā zelts

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Hausvalde neapstādināma - arī masu startā zelts
Simone Hausvalde
Foto: AFP/Scanpix

Šodien Norvēģijas pilsētā Holmenkollenā Pasaules kausa izcīņas 8. posmā biatlonā norisinājās 12.5 kilometru masu starts sievietēm. Uzvaru izcīnīja Simone Hausvalde, kura šajā posmā triumfēja arī sprintā un iedzīšanā.

Lai arī biatlons ir viens no neparedzamākajiem sporta veidiem ar milzīgu konkurenci, trīs diezgan izteiktas favorītes šajā masu startā bija - lieliskā formā esošās vācietes Magdalēna Noinere un Simone Hausvalde, kā arī baltkrieviete Darja Domračeva.

1. šaušanā no minētajām trim favorītēm tikai Noinere spēja būt precīza, un viņa arī ieguva vadību. Precīzi sašāva 17 no 30, labāko ducis satilpa 13.5 sekundēs, bet Hausvalde bija labākā no tām, kas kļūdījās reizi - +28 sekundes un 18. pozīcija.

Noinere, protams, kāpināja tempu un uz nākamo ugunslīniju ieradās ar 16 sekunžu pārsvaru pār tuvāko sekotāju Andrea Henkeli. Šaušanā Noinere vienreiz kļūdījās un atkrita uz 3. pozīciju, taču jaunajai līderei Henkelei zaudēja tikai piecas sekundes. Starp viņām vēl viena vāciete Martina Beka, aiz Noineres arī ceturtā vāciete Kati Vilhelma. Aiz Vācijas kvarteta vēl sešiniekā abas ukraiņu māsas Vaļa un Vita Semerenko.

Noinere mazo atpalicību ātri likvidēja un atkal izvirzījās simboliskā vadībā, taču priekšā vēl bija divas viņai neērtās stāvus šaušanas. Tieši pēdējo mērķi Magdalēna neaizvēra, kamēr visas tuvākās sekotājas sašāva 5/5. Tādējādi 15 sekundēs satilpa Henkele, Vilhelma, abas Semerenko un Beka, 6. vietā iespraucās krieviete Jana Romanova, bet 7. ar 21.5 sekunžu atpalicību bija Noinere. Pusminūtes intervālā aiz līderes Henkeles bija arī 8. un 9. vietas īpašnieces, spēcīgās Domračeva un Hausvalde.

Henkele kā līdere ieradās uz pēdējo šaušanu, bet otrā jau bija Noinere, zaudējot tikai 12 sekundes, turpat ar Noineri bija arī Hausvalde. Henkele un Noinere pa reizei kļūdījās, toties precīza bija ātrā Hausvalde, un uzvarētājas liktenis bija skaidrs! Toties jau ceturto reizi precīzas (20/20!) bija abas ukraiņu Semerenko māsas, kuras tobrīd iekārtojās uzreiz aiz Hausvaldes. Vietu trijniekā nosargāt viņām gan nebija viegli, jo ne pārāk daudz zaudēja vairākas vācietes.

Uzvaru izcīnīja neapstādināmā Hausvalde, kura turpat Holmenkollenā uzvarēja arī sprintā un iedzīšanā! Hausvaldei septītā uzvara karjerā, četras no tām - šajā sezonā, trīs - tieši šajā posmā. Atgādinām, ka Hausvalde pēc šīs sezonas nolēmusi pabeigt karjeru. Sudrabu šodien izcīnīja ukrainiete Vita Semerenko (trešais karjeras pjedestāls), bet pie bronzas tika ātrā Noinere, kura vēl vairāk nostiprinājusi vadību PK kopvērtējumā pirms pēdējā, Hantimansijskas, posma. 4. vietā Henkele, bet piektā otra Semrenko māsa Vaļa.

Pasaules kausa izcīņa biatlonā, 8. posms (Holmenkollena, Norvēģija)

12.5 kilometru masu starts sievietēm

VSportisteValstsLaiks (s.a.)
1.S.HausvaldeVācija37:00.7 (2)
2.Vita SemerenkoUkraina+14.7 (0)
3.M.NoinereVācija+22.2 (3)
4.A.HenkeleVācija+31.1 (1)
5.Vaļa SemrenkoUkraina+31.7 (0)
6.J.RomanovaKrievija+32.4 (0)
7.M.BekaVācija+40.9 (0)
8.D.DomračevaBaltkrievija+43.0 (2)
9.A.K.Olofsone-ZidekaZviedrija+54.1 (2)
10.K.VilhelmaVācija+54.4 (1)

Informācija tiks papildināta ar PK kopvērtējumu...

     [+] [-]

, 2010-03-21 16:19, pirms 14 gadiem
Autor!!!!Pats izlasi kādu sviestu esi sarakstijis!!!!!Tad masu starts,tad iedzīšana!!!Lošaras te bļin raksta!!!

     [+] [-]

, 2010-03-21 18:10, pirms 14 gadiem
bet pie bronzas tika ātrā Noinere, kura vēl vairāk nostiprinājusi vadību PK kopvērtējumā pirms pēdējā, Hantimansijskas, posma.

Tā nu gan nav taisnība. Nesaprotu - nu regulāri raksti par biatlonu, pat vakar vēl ieliki rakstu un kopvērtējumu kur skaidri un gaiši redzams, ka:
1. M.Noinere Vācija 791
2. S.Hausvalde Vācija 737

Ta kā šodien, kad uzvar Hausvalde un Noinere ir trešā, vari rakstīt, ka Noinere palielinājusi pārsvaru? Nu kaut kādiem faktiem ta galvā būtu vismaz diennakti jāuzglabājas, it sevišķi ja raksta par sporta veidu, kuram +/- seko līdz.