Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Upenieks: "Urbanovičs ir izlases treneru kandidātu sarakstā"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Upenieks: "Urbanovičs ir izlases treneru kandidātu sarakstā"
Latvijas Biatlona federācijas prezidente Baiba Broka un viceprezidents Gundars Upenieks
Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Latvijas vadošajiem biatlonistiem Andrejam Rastorgujevam un Baibai Bendikai ir treneri, pārējie patlaban strādā individuāli, savukārt izlases galveno treneri varbūt piesaistīs uz Pasaules kausa posmiem - laikrakstā "Diena" lasāms par pašmāju biatlona aktualitātēm.

Vasarā mūsu biatlonisti strādā pie fiziskās sagatavotības. Andrejs Rastorgujevs darbojas jaunā trenera Frūdes Andersena (Norvēģija) uzraudzībā, Baiba Bendika trenējas pie Ilmāra Briča, savukārt pārējie sportisti gatavojas individuāli.

Latvijas Biatlona federācijas viceprezidents Gundars Upenieks atklāj, ka finanšu situācijas dēļ tika pieņemts lēmums par Aleksandra Patrijuka, Roberta Slotiņa un Daumanta Lūsas individuālo gatavošanos. Kad būs pirmais sniegs, izlase pulcēsies kopā, taču, domājams, bez līdera Andreja Rastorgujeva. Izlases galvenais treneris patlaban nav iecelts, bet varbūt piesaistīs uz Pasaules kausa posmiem.

Bija plāns, ka mūsu lieliskais četrinieks Ilmārs Bricis, Gundars Upenieks, Jēkabs Nākums, Oļegs Maļuhins un treneris Vitālijs Urbanovičs kopīgi strādās Latvijas biatlona labā, tomēr šāda iecere nav īstenojusies. Nākums veic federācijas sporta direktora pienākumus uz nepilnu slodzi, Maļuhins trenē Lietuvas biatlonistus, savukārt 70 gadus vecais Urbanovičs vairs nav ierindā.

"Ar Vitāliju paspiedām viens otram roku. Bija vienošanās par darbu līdz olimpiādei. Viņš pats izteicās, ka tas droši vien ir finišs. Bet es teiktu, ka viņš ir izlases treneru kandidātu sarakstā," atklāj federācijas viceprezidents.

Jaunajā olimpiskajā ciklā nav gaidāms būtisks jaunu sportistu pieplūdums. Ir tie, kuri ir. "Mums nezināmi biatlonisti tuvākajā laikā neuzradīsies," atzīst Gundars Upenieks.

Kā zināms, Latvijas biatlona vadītāja Baiba Broka kandidē uz Starptautiskās biatlona federācijas prezidentes posteni.

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Diena", Iļja Poļakovs

     [+] [-]

, 2018-07-20 19:25, pirms 6 gadiem
Mjā. Komandas sakarā vienīgā pozitīvā lieta ir tāda, ka Patrijuks, Slotiņš un Lūsa turpina trenēties. Un arī Bricis gan jau būs formā, dzenājot Baibiņu. Ir cerība, ka varēsim izveidot stafetes komandu. Kā saprotu, tad Muižnieka atgriešanās biatlonā ir bijusi uz vienu sezonu?

Kāda situācija ar jauniešiem un junioriem? Vai Mise mēģinās kvalificēties pasaules kausam? Vai jaunās meitenes tiks startēt IBU kausos, vai pagaidām vēl tikai junioros?

  +1 [+] [-]

, 2018-07-20 19:26, pirms 6 gadiem
P.S. Bet virsraksts atbilstošāks būtu: "Latvijas biatlons ir pilnīgā dirsā...".
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-07-20 20:55, pirms 6 gadiem
Mjā, un tik cerīga šķita Brokas atnākšana...Pakaļā.