Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Arī Čehija, Norvēģija, Kanāda un ASV vēlas, lai Krievijai atņem biatlona sacensības

Agris Suveizda

Arī Čehija, Norvēģija, Kanāda un ASV vēlas, lai Krievijai atņem biatlona sacensības
Martēns Furkads
Foto: AFP/Scanpix

Arī biatlona sabiedrībā turpinās karstas diskusijas Maklarena ziņojuma un Krievijas dopinga skandāla sakarā. Virkne sportistu un funkcionāru izteikuši vēlmi, lai Krievijai, kamēr tā netiktu attaisnota skandālā, atņemtu biatlona sacensību rīkošanas tiesības - gan šīs sezonas Pasaules kausa posmu Tjumeņā un junioru pasaules čempionātu Ostrovā, gan arī 2021. gada pasaules čempionātu Tjumeņā.

Čehijas Biatlona savienības prezidents Jirži Hamza: "Tas ir briesmīgi. Tas, kas uzrakstīts Maklarena ziņojumā, šķiet kā kaut kāda zinātniskā fantastika. Neiedomājami, ka valsts budžeta līdzekļus tērētu valsts mēroga dopinga sistēmai. Runa ir ne tikai par biatlonu, bet visu sportu. Nepieciešams, lai biatlona tēls cilvēku acīs atkal kļūtu tīrs, nedrīkstam palikt muļķu lomā.

Pirmajam solim jābūt, ka viņiem tiek atņemtas visas sacensības šajā sezonā. Un šādam lēmumam jābūt spēkā, kamēr visas problēmas netiek atrisinātas. Nedomāju, ka visi krievi lieto dopingu. Jo īpaši Šipuļins, kurš Maklarena ziņojumā, visdrīzāk, nefigurē. Taču pašreizējā situācijā mums vienalga ir jāieņem stingra pozīcija. Sacensību atņemšana ir pirmais solis. Ja būs nepieciešams, pēc tam sekos arī nākamie." Čehu vēlmei atņemt krieviem sacensības pievienojusies arī Norvēģija, Kanāda un ASV.

Martēns Furkads, olimpiskais čempions klasikā un iedzīšanā, intervijā krievu kanālam "Match TV": "Ja kāds mani neieredz, tās ir viņa tiesības, taču tādā gadījumā viņš tikai dod man vairāk spēka. Tie krievi, kuri mani nemīl, pieļauj lielu kļūdu, jo es ļoti mīlu Krieviju un cienu jūsu sportistus. Neticat? Uzprasiet Antonam Šipuļinam, ar kuru cieši kontaktējamies, dalāmies pieredzē, un mani ļoti apbēdina viss šis tracis. Jo īpaši, ka pagaidām nav nekādu pierādījumu.

Ļoti gribu martā ierasties Tjumeņā, lai parādītu, cik liela ir mana cieņa pret krieviem. Taču ir tikai viens iemesls, kura dēļ boikotēšu sacensības, un jūs to zināt. Bet es ļoti gribu atbraukt. Ja kaut ko atradīs, vēlos stingrus pierādījumus. Runā, ka ir pieejama sarakste. Jā, bet gribu būt pārliecināts, ka šī sarakste notika starp uzticamiem cilvēkiem. Tagad ir pietiekami daudz tehnoloģiju, lai noteiktu, vai sarakste bija īsta vai viltota.

Nevēlos kolektīvo atbildību, jūsu sportistus gribu redzēt nākamajās olimpiskajās spēlēs. Un pat pie tāda dopinga lietu skaita esmu pārliecināts, ka vairums sportistu nekad neko tādu nav lietojuši. Pārāk cienu sportistus, lai pieļautu tādu sodu. Ja mana komanda nebūtu tīra un man tādēļ aizliegtu startēt, tas būtu šausmīgi. "

Norvēģu biatlonists Juhanness Bē intervijā "Match TV": "Katrs sportists ir tīrs, pagaidām nav pierādīts pretējais. Neesmu ieradies, lai rādītu ar pirkstu – viņš lietoja dopingu, viņš lietoja dopingu un arī viņš lietoja dopingu. Ļoti ceru, ka visi, kas šeit ir, ir tīri. Vēlos cīnīties par tīru sportu, lai daudzu valstu sportisti varētu cīnīties par uzvaru. Domāju, ka Šipuļins ir tīrs. Visi ir tīri. Man nav aizdomu par pašreizējo Krievijas komandu. Protams, gribu, lai tie, kuri ir iesaistīti dopinga skandālā, saņemtu sodu. Bet esmu pilnībā pret to, lai atstādinātu visu Krievijas komandu."

Ukrainas Biatlona federācijas prezidents Vladimirs Brinzaks: "Pats neesmu lasījis Maklarena ziņojumu, bet tamlīdzīgos gadījumos vienmēr ir standarta princips: būs pārkāpumu fakti – būs sods. Visiem ir jāatbild par savu rīcību. Biatlonā neesam pirmo dienu un visu lieliski saprotam. Tas ir fakts, ka bija noteikta sistēma, medicīnas programma, kas noteiktu komandu pārstāvjiem palīdzēja uzvarēt. Tagad tas viss bija nedaudz norimis – gan astma Norvēģijā, gan citās valstīs. Tas ir, problēma pastāvēja jau sen, bet tagad to sāka stingrāk uzmanīt. Un tas, kā redzat, deva rezultātu – situācija pasaules biatlonā ir izlīdzinājusies."

Izmantotie resursi:
https://www.sports.ru/biathlon/1046...
Podle Hamzy by měla Ťumeň kvůli dopingu Rusů...
Мартен Фуркад: «Я не хочу коллективной...
https://www.sports.ru/biathlon/1046...

  +4 [+] [-]

, 2016-12-19 15:59, pirms 7 gadiem
Teicami!!! Pasaule sāk cīnīties pret Krievijas patvaļu sportā!

  +3 [+] [-]

, 2016-12-19 16:00, pirms 7 gadiem
VietējaisMurisDzīvelīgs rakstīja: Teicami!!! Pasaule sāk cīnīties pret Krievijas patvaļu sportā!
Kāda pasaule, tikai Latvijā taču viņus neciešot

  +1 [+] [-]

, 2016-12-19 16:06, pirms 7 gadiem
Es arī to vēlos! Varat mani pievienot virsrakstā!

  +5 [+] [-]

, 2016-12-19 16:21, pirms 7 gadiem
Zināmā mērā piekrītu tiem,kuri saka, ka nevajag ieviest kolektīvo atbildību, bet esmu par to,ka valsts (atņemot visa veida sporta sacensību organizēšanu) un sportisti,kuri pieķerti, jāsoda pēc pilnas programmas.

  +2 [+] [-]

, 2016-12-19 16:55, pirms 7 gadiem
Mełus sāk ńemt priekšā visās frontēs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2016-12-19 17:29, pirms 7 gadiem
belo31 rakstīja: Tie, kas lietojuši dopingu, protams ir jāsoda. Ja bija sistēma, tad atbildīgās amatpersonas arī jāsoda, t.sk. lielais atmaskotājs, kuru uzdod par baigo varoni, lai gan ja viņa vadībā bija šī sistēma tad viņš ir jāsoda.

Pašreizējā Krievijas sporta vadība, antidopinga vadība nav nekādā veidā atbildīga par pagātni un iepriekšējo amatpersonu pārkāpumiem.

Kas nozīmē, ka Krievija nav jādiskvalificē un nav jāatņem sacensības.

Jāsoda dopingu lietojušie sportisti, jāatņem medaļas un atbildīgās amatpersonas, kas tolaik bija pie varas, arī jāsoda.
VIņi tak tēlo muļķi,un tik saka Krievijas propoganda un viss..Vecie vai jaunie vadītāji tam nav īsti nozīmes..Tas viss tāpat nāk no augstākas vietas.Nomainīsi vienu,un vietā nāks citi..Mūžīgais rinķis bez rezultātiem..Vot ieliks viņus visus vakūmā,un tad lai kož viens otram..Nav tas vienas,vai divu sezonu darbs..Nebrīnītos ja beigās sportisti pat nezināja ar ko tiek baroti