Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Berkulis: "Piksons līdz šim vienmēr bija soli no laba rezultāta"

Jānis Pārums

Berkulis: "Piksons līdz šim vienmēr bija soli no laba rezultāta"
Intars Berkulis
Foto: aluksniesiem.lv

Pēc pasaules čempionāta, kurā Latvijas biatlonisti startēja ar mainīgām sekmēm, savu vērtējumu par izlases veikumu portālam Sportacentrs.com sniedza valstsvienības galvenais treneris Intars Berkulis, kurš gan pats kopā ar komandu čempionātā nebija.

"Visumā nostartējām labi. Pozitīva bija Edgara Piksona astotā vieta sprintā – tas mazajai Latvijai ir labs rezultāts. Tāpat viņš atzīstami startēja arī pārējās disciplīnās. Labs rezultāts [sprintā] bija arī Ilmāram Bricim. Ja vērtē kopumā, tad čempionāts bija veiksmīgs, ja katra sportista sniegums jāvērtē atsevišķi, tad ir nedaudz savādāk," atzina Berkulis.

Edgara Piksona veikums treneri nav pārāk pārsteidzis: "Piksonu zinu jau kopš bērnības un viņš vienmēr bijis soli no laba rezultāta. Šoreiz viss izdevās. Domāju, ka liela ietekme bija tam, ka viņš pēc ilgāka laika atgriezās pie sava pirmā trenera. Cītīgi un mērķtiecīgi gatavojās, tāpēc arī rezultāts neizpalika."

"Zinājām, ka Edgars Piksons, Ilmārs Bricis un Andrejs Rastorgujevs izdarīs ko spēs," par stafetes etapu izvēli sacīja treneris. "Zinājām arī, ka, ja Jānim Bērziņam būs viss labi ar veselību, viņš noturēs pārējo puišu iegūto vietu, tāpēc likām viņu pēdējā posmā. Jānim veselība nebija ideālā kārtībā, tāpēc liec kurā posmā gribi – no tā jau [izlases izcīnītā] vieta nemainītos. Pārējiem bija iespēja plecu pie pleca cīnīties ar labākajiem. Ja Bērziņu ieliktu, teiksim, otrajā posmā, tādas iespējas nebūtu."

"IBU noteikumi ir stingri, tomēr iepriekš nekad netika aizrādīts, ka kaut kas nebūtu kārtībā. Īsti nevar saprast, kāpēc visu laiku varēja startēt, bet te pēkšņi noņēma," Berkulis izteicās par situāciju, kad neatbilstoša ekipējuma dēļ pie starta netika pielaista Madara Līduma. "Federācijas atbildība? Finanses mums ir "no rokas mutē"... Dažiem liekas, kāpēc nevarēja nopirkt kopīgas formas [kaut uz pasaules čempionātu], taču nav jau līdzekļu un nav jau tā, ka nemeklē. Naudas trūkums ir sekas iepriekšējo gadu rezultātiem. Tagad situācija varētu mainīties, varbūt būs savādāk."

Pats Berkulis kopā ar komandu pasaules čempionātā nav bijis. Viņš paskaidroja: "Mans galvenā trenera amata ir nosacīts. Es to daru brīvprātīgā kārtā, nesaņemot atalgojumu. Pasaules čempionāta laikā man bija nopietns biznesa darījums, tāpēc nevarēju būt ar komandu. Ar saviem līdzekļiem atbalstu biatlonu, cenšos palīdzēt kā nu varu. Pasaules čempionātā cilvēku bija pietiekoši – vairāki federācijas darbinieki, ieskaitot prezidentu."

Tāpat Berkulis atklāja, ka šīs nedēļas otrajā pusē Pasaules kausa izcīņas pēdējā (9.) posma Holmenkolenā (Norvēģija) startēs Edgars Piksons, Andrejs Rastorgujevs, Ilmārs Bricis, Madara Līduma un Žanna Juškāne.

Slēpts komentārs: jaundza

  +5 [+] [-]

, 2011-03-15 19:43, pirms 13 gadiem
HA
federacijas darbinieki dabuja ekskurisju,kad kautkur jabrauc, tad visi dziveligi, kad jamekle nauda.. vareja jaunu viens no tiem kretiniem palikt majas, butu par to naudu kadu formu nopirksuhi, nevis jaskatas pa tv, ka musejie ka papagaili sagjerbusies katrs savas krasa

  +3 [+] [-]

, 2011-03-15 19:45, pirms 13 gadiem
jaundza rakstīja: Ko tā Juškāne Holmenkolenā darīs? Varēja palikt mājās.
Varbūt viņa tur vēl nekad nav bijusi... Daba savādaka, jauni iespaidi...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-03-15 21:32, pirms 13 gadiem
skumji, never pat formas atljauties

  +2 [+] [-]

, 2011-03-15 22:48, pirms 13 gadiem
Neatceraties? Vēl pagājušajā gadā Holmenkolenā 87.vietu sprintā izcīnīja! (ŽANNA)

  -3 [+] [-]

, 2011-03-16 03:22, pirms 13 gadiem
Normāli!!!! Valsts izlases treneris, bet kopā ar komandu nebija!!!
Ko tad, hren, viņš darīja? Urbanoviču noēda, pats neko nedara!!!
Vispār , kas viņš ir tāds par fruktu. Ir arī kāda atbilstoša izglītība, ka var par Valsts izlases treneri saukties?

  +1 [+] [-]

, 2011-03-16 05:14, pirms 13 gadiem
kastasir rakstīja: Normāli!!!! Valsts izlases treneris, bet kopā ar komandu nebija!!!
Ko tad, hren, viņš darīja? Urbanoviču noēda, pats neko nedara!!!
Vispār , kas viņš ir tāds par fruktu. Ir arī kāda atbilstoša izglītība, ka var par Valsts izlases treneri saukties?
Tu abesiin. Ar Urbi bija labaaki rezultaati? Tgd bez naudas ir daudz labaak.

  +3 [+] [-]

, 2011-03-16 08:48, pirms 13 gadiem
kastasir rakstīja: Normāli!!!! Valsts izlases treneris, bet kopā ar komandu nebija!!!
Ko tad, hren, viņš darīja? Urbanoviču noēda, pats neko nedara!!!
Vispār , kas viņš ir tāds par fruktu. Ir arī kāda atbilstoša izglītība, ka var par Valsts izlases treneri saukties?
Uzņēmās darbu ,kad neviens to negribēja. Berkulis pats Alūksnes skolas biatlonists,tagadējie jaunie Alūksnes biatlonisti viņa audzēkņi,žēl tikai ka liela daļa izņemot Ratorgujevu pameta biatlonu,jo par vēdera tiesu neviens sevišķi nealkst bojāt sev veselību.

  +2 [+] [-]

, 2011-03-16 08:53, pirms 13 gadiem
Intars ir pats bijis biatlonists un treneris, ir viņam gan zināšanas gan izglītība. Nevienu viņš tur nav izēdis. Biatlona federācijai būtu jāpanāk, ka jaunie biatlonisti iekļaujas Latvijas armijas struktūrās, bet tam nepieciešams politisks JĀ.
Intars malacis, ka uzņēmās atbildību, protams mūsu valstij nedara godu fakts, ka izlases treneris olimpiskajā sporta veidā strādā sabiedriskā kārtā