Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Zaiceva paziņo par karjeras beigšanu

Andris Liepa
Andris Liepa

Zaiceva paziņo par karjeras beigšanu
Olga Zaiceva
Foto: AFP/Scanpix

Krievijas pazīstamā biatloniste Olga Zaiceva pēc vakardienas neveiksmīgās stafetes paziņojusi, ka beigs savu profesionāās sportistes karjeru.

32 gadus vecā Olga Zaiceva ir divkārtēja olimpiskā čempione (abi zelti – 2006. un 2010. gadā ar Krievijas stafetes komandu), trīskārtēja pasaules čempione (divreiz ar stafetes komandu, vienreiz masu startā), PK ietvaros guvusi uzvaru deviņas reizes. Šī sezona visām Krievijas sportistēm ir ļoti neveiksmīga (23 startos tikai četras medaļas, viens zelts, trīs bronzas – trīs no četrām medaļām izcīnījusi tieši Zaiceva) un savu apogeju sasniedza mājās notiekošajā pasaules čempionātā, kurā dāmu izlase pirmo reizi vēsturē neizcīnīja nevienu pašu medaļu. Čempionāta pēdējā dienā izgāzās arī allaž spēcīgā Krievijas stafetes komanda, paliekot 9. vietā. Pēc šīs stafetes Zaiceva paziņoja: „Gribēju iegūt medaļas pasaules čempionātā savās mājās. Neizdevās. Laiks beigt. 10. aprīlī būs manas pēdējās sacensības [šovs Maskavā].”

Zaiceva uzsvērusi, ka lēmums nav spontāns – viņa to pieņēmusi jau sen, vienkārši nevarējusi atrast īsto brīdi, lai pateiktu. Pirmajā vietā viņas dzīvē šobrīd esot ģimene. Nesaskaņas izlasē gan arī bijušas. Zaiceva: „Pēdējā gadā parādījās spiediens uz sportistēm... no vadības, no citiem. Hovanceva atlaišana? [Krievijas sieviešu izlases treneri Hovancevu atlaida vēl stafetes norises laikā] Man tas ir nepatīkami. Tā rīkoties ir neglīti. Čempionāts vēl nav beidzies, sacensības turpinās, bet te pēkšņi – tiešajā ēterā... [par trenera atlaišanu tika paziņots „Eurosport” krievu versijā] Tāpēc man nav vēlmes turpināt strādāt šādā komandā. Viss!”

Četrkārtējais pasaules čempions Vladimirs Dračovs arīdzan iezīmēja Krievijas izlasē esošo stāvokli: „Sieviešu izlasē ir nebijusi atmosfēra. Runā, ka tā nekad nav bijis un diez vai kādreiz būs. Atmosfēra kā kapos – visi klusē, visi skumji, visi raud. Par Hovanceva atlaišanu sacensību laikā esmu šokā. Padzīt treneri sacensību laikā – tas ir absurds, murgs kaut kāds.”

Izmantotie resursi:
Футбол, хоккей, баскетбол, теннис, бокс,...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-03-14 11:33, pirms 13 gadiem
kas tas par šovu Maskavā būs 10.aprīlī ?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-03-14 12:25, pirms 13 gadiem
Informācija par Hovanceva atlaišanu tiešajā ēterā izskanēja arī Rossija 1 un Sport kanālos.

  -3 [+] [-]

, 2011-03-14 12:53, pirms 13 gadiem
tie krievi tak ir m*daki...priecajas par pretinieku kludama pilna rikle. nez kas bus Sočos un PČ futbola, pat afrikā tā nedara...tad jau nav brinums , kad katru gadu neatkarigi no dziēsmas un izpilditāja viņus eirovizija smagi izsvilpj

  +3 [+] [-]

, 2011-03-14 13:50, pirms 13 gadiem
eikoninsh rakstīja: tie krievi tak ir m*daki...priecajas par pretinieku kludama pilna rikle. nez kas bus Sočos un PČ futbola, pat afrikā tā nedara...tad jau nav brinums , kad katru gadu neatkarigi no dziēsmas un izpilditāja viņus eirovizija smagi izsvilpj
Tu laikam neesi pamanījis, kā sportacentrā priecājas Latvijas līdzjutēji par krievu neveiksmēm?!

  +5 [+] [-]

, 2011-03-14 15:54, pirms 13 gadiem
pirmais_vacietis rakstīja: Dračovs labs uzvards
vienmēr būs pokemoni kas ierēks par citu uzvārdiem! nožēlojami

  +3 [+] [-]

, 2011-03-14 16:32, pirms 13 gadiem
Nu, ļoti nebēdājos, ka Krievija "izgāzās", bet par šiem komentiem gan... Kā var smieties par uzvārdu? Kāds nu kuram ir dots, ar tādu jādzīvo!

     [+] [-]

, 2011-03-14 16:55, pirms 13 gadiem
Erviins rakstīja: vienmēr būs pokemoni kas ierēks par citu uzvārdiem! nožēlojami
Trīs reizes vari minēt - cik viņam gadu?

     [+] [-]

, 2011-03-15 19:48, pirms 13 gadiem
orlis rakstīja: Tu laikam neesi pamanījis, kā sportacentrā priecājas Latvijas līdzjutēji par krievu neveiksmēm?!
viens ir sedet majas spamot kautko neta un cits dzivaja pasaules limeni, milzigas auditorijas prieksha