Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Furkads, krievi un pārējā biatlona sabiedrība turpina vārdu kauju

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Furkads, krievi un pārējā biatlona sabiedrība turpina vārdu kauju
Martēns Furkads žurnālistu uzmanības centrā
Foto: AFP/Scanpix

Piedāvājam iepazīties ar vairāku sportistu un treneru viedokļiem saistībā ar Martēna Furkada un Krievijas nometnes konfliktu brīdī, kad sācies pasaules čempionāts biatlonā.

Krievijas izlases līderis Antons Šipuļins: "Šodien bija komandu sacensības un šo bronzu ieguvām visi kopā. Mēs esam viena liela un draudzīga komanda, ģimene - un kad attieksme pret vienu cilvēku ir ne pārāk laba, šai konkrētajā gadījumā Martēna Furkada attieksme pret Aleksandru Loginovu, tad es uzskatu, ka tas nav smuki pret visu mūsu komandu. Uzskatu, ka sportistiem ir jāslēpo, jāstartē, jārāda labi rezultāti un tas, uz ko viņi ir spējīgi, nevis jānodarbojas ar politiku. Tas attiecas uz Martēnu Furkadu. Uzskatu, ka mums godīgi jāsacenšas trasē, bet izteikumi un kaut kāda sava uzvedība jāpatur pie sevis.

Domāju, mums ar Martēnu Furkadu labāk parunāt pēc preses konferences aci pret aci. Var paskatīties stafetes translācijas atkārtojumu un būs redzams, ko Martēns Furkads izdarīja. Tas notika sacensību laikā. Bet cik vēl bija negatīvisma no viņa puses pret Aleksandru Loginovu pirms šodienas... Var paciest vienu reizi, divas reizes, bet pastāvīgi skatīties uz Martēna uzbrukumiem nav pārāk skaisti. Cilvēku apsveic dzimšanas dienā [domāts Krievijas Biatlona savienības apsveikums Loginovam Instagram, kur Furkads komentāros izteicās nicinoši par Loginovu un dopinga lietošanu - aut.], bet viņš izsaka savu viedokli pie apsveikuma. Tas nav pārāk skaisti, ka viņš regulāri apvaino cilvēku, kurš jau ir izcietis diskvalifikāciju.

Vēlreiz vēlos pateikt, ka mēs esam kā viena ģimene un, aizskarot kādu mūsu komandas locekli, lai kurš tas būtu, atstāj iespaidu uz mums visiem. Tāpēc domāju, ka tas nebija smuki un palūgšu tā vairs nedarīt ne tikai Martēnu Furkadu, bet arī pārējos. Mēs šeit sacenšamies - esam atbraukuši, lai piedalītos pasaules čempionātā un ceru uz godīgām sacensībām. Mēs esam lepna nācija. Ja kāds pret mums vēršas ar karu, mēs stāvēsim pretī līdz pašam galam. Parunāju ar Loginovu pēc sacensībām. Viņš uzskata, ka Furkads aizskāra viņa slēpi speciāli. Un es viņam ticu. Varam paturēt sarūgtinājumu sevī, taču tas bija pacietības pēdējais piliens. Lēmumu pamest goda pjedestālu Furkads pieņēma pats, nevis kāds cits. To visi redzēja. Mūsu komanda nepaspieda viņam roku, taču tā bija mūsu reakcija uz viņa incidentu ar Loginovu."

Pasaules labākais biatlonists Martēns Furkads: "Neesmu no sliktajiem puišiem. Uzskatu, ka esmu pelnījis cieņu, kad cīnos un uzvaru godīgā veidā. Antons Šipuļins atteicās man paspiest roku un pagriezās ar muguru brīdī, kad bija jāapsveic vienam otrs. Tieši tāpēc es savukārt pametu goda pjedestālu." Furkads preses konferencē par savu rīcību atvainojās stafetes uzvarētājai Vācijai: "Tas viss Loginova dēļ. Tam nav nekāda sakara ar to, kas notika trasē. Tur bija finiša spurts un tas bija agresīvs. Atvainojos, ka tas notika brīdī, kad jūs ieguvāt zeltu. Man ir kauns." Šai brīdī vācu biatloniste Vanesa Hinca iestarpināja: "Nē, nē, viss kārtībā. Tā nav tava vaina, bet viņu [domāti krievu sportisti - aut.]."

Furkads citā intervijā: "Divi krievi nevēlējās pasniegt man roku - man tas bija pārsteigums. Neesmu pelnījis lielāku cieņu nekā citi, taču esmu pelnījis tādu pašu cieņu kā pārējie. Antons saka, ka iemesls ir incidents pie stafetes nomaiņas, tomēr es negrūdu Loginovu. Visi taču saprotu, ka es nemūžam neriskētu ar savas komandas izredzēm ar rīcību, kurai var sekot diskvalifikācija. Ja viņš nokrita manis dēļ, tad atvainojos, bet tāda nodoma nebija. Darīju visu, lai sacensības būtu godīgas. Tāpat es ceremonijā plānoju pasniegt viņam roku, taču viņš atteicās. Kas attiecas uz manu tvītu, tad tikai uzrakstīju, ka viņam bija divu gadu diskvalifikācija un ka mēs neaizmirsīsim, ko viņš izdarīja. Es nekad to neaizmirsīšu. Tāpat karjeras laikā esmu izrādījis lielu cieņu Antonam. Ne es atteicos pasniegt roku. Kas tālāk? Esmu liels puika un zinu, ko daru un ko runāju. Es izbaudīšu šo čempionātu. Neesmu izdarījis neko sliktu un domāju, visi sportisti to apzinās. Tas arī ir viss, kas man jāzina."

Pēc vārda nebija jāmeklē arī Furkada komandas biedram Kantēnam Fijonam-Majē: "Pēdējā laikā par krieviem ļoti daudz runā. Krāpnieki nedrīkst tikt pielaisti nevienā sporta veidā. Un, kad izrēķināmies ar viņiem trasē - tā ir rēķinu nokārtošana."

Krievu stafetes pirmā posma veicēja Olga Podčufarova: "Manā skatījumā finišā Martēns rīkojās ne pārāk sportiski. Bloķēt ceļu - tas nav pārāk labi un godīgi. Jā, varbūt noteikumi to atļauj, taču nerakstītos likumus Furkads pārkāpa. Tomēr nav vērts tik lielu pasākumu kā pasaules čempionātu pārvērst par sportistu attiecību apspriešanu. Tai pašā laikā Furkads rīkojas neglīti. Kāpēc jāveic provokācijas pret Loginovu, ja no sportisko likumu viedokļa viņam ir tiesības piedalīties pēc izciestā soda? Viņš izpildīja visus kritērijus un ir tiesīgs piedalīties jebkurās sacensībās."

Dopingu izcietušais bronzas medaļas ieguvējs Aleksandrs Loginovs: "Es nodevu stafeti, nevienu neaiztiku. Acīmredzot kāda slēpe trāpīja man starp kājām - speciāli vai nē, tas jāskatās atkārtojumā. Ne ar vienu nesaduros ne vārdos, ne kādā citā veidā. Tas paliek katra paša ziņā, kā uzvesties. Pēc Eiropas čempionāta jūtos labi. Provokācijām uzmanību nepievēršu - mans darbs ir slēpot un parādīt rezultātu."

Bijušais biatlonists, zviedrs Bjerns Ferijs: "Saprotu, ko dara Furkads un uzskatu, ka viņš rīkojas pareizi, atklāti runājot par savām izjūtām. Tas ir viņa pamatotais viedoklis. Viņš saka izlēmīgu "nē" un uzskatu, ka viņš rīkojas drosmīgi. Pateikt to sejā nav viegli - neesmu drošs, ka es uz ko tādu būtu spējīgs. Acīmredzami Furkada rīcība deva efektu - krievi sanervozējās. Dzirdēju, ka preses konferencē gandrīz vai kautiņš izcēlies."

Vācijas trešā posma veicējs Arnds Paifers: "Uzrakstīt komentāru Instagram - pilnīgi normāla rīcība. Kaut gan visi apkārt runā par biatlona lielo ģimeni, patiesībā mēs noteikti neesam kā ģimene. Biatlonā jebkurš var kritizēt citu. Tomēr ne visi ir spējīgi tikt galā ar kritiku un tāpēc sākas problēmas."

Francijas slēpošanas sporta veidu federācijas prezidents Mišels Vions: "Palūdzu Martēnam vairs neizteikties par šo tēmu sociālajos tīklos. Un vakar viņš mani pārliecināja, ka neko tādu vairs neatļausies. Tomēr šodien atkal šis stāsts nonāca uzmanības centrā un situācija tagad attīstījusies tiktāl, ka attiecības starp Krieviju un Franciju sākuši salīdzināt ar auksto karu. Tomēr tam nav nekāda pamata. Esam nolēmuši vēlreiz aprunāties ar Martēnu, lai viņš netērētu savu enerģiju, kožot krievu biatlonistus, bet gan koncentrētos uz zelta medaļu iegūšanu. Palūgsim Martēnam, lai viņš rīt tiekas ar Šipuļinu treniņā, un lai viņi abi viens otram paspiestu rokas kā vīrieši. Nav iemeslu to neizdarīt. Runāju ar krievu komandas treneri Riko Grosu, kuru jau sen pazīstu. Abi atzinām, ka šī situācija ir jāatvēsina."

67 gadus vecais bijušais biatlonists un kādreizējais Krievijas sieviešu izlases treneris Anatolijs Hovancevs: "Ziedu ceremonijā neglīti rīkojās gan Furkads, gan Šipuļins ar Loginovu. Savā dzīvē pirmo reizi redzu, ka sportisti nepasniedz viens otram roku. Tas ir ārpus jebkādiem rāmjiem! Mūsu sportistu rīcība šodien bija neglīta. Ja noteikumi tika pārkāpti, tad ir jāiesniedz protests, nevis jāpauž emocijas šādā veidā. Un arī tas, ka Furkads aizgāja ceremonijas laikā, ir ārpus jebkādiem rāmjiem. Tas ir pasaules čempionāts - jābūt savaldīgākiem."

Krievijas izlases galvenais treneris Aleksandrs Kasperovičs: "Skaidrs, ka Furkads rīkojās nesportiski. Turklāt viņš ir pasaules biatlona līderis, kuram vēlas līdzināties visi bērneļi. Viņa rīcība bija redzama televīzijā, tā uzvesties nedrīkst. Speciāli notriekt sportistu, nepalaist garām distancē. Un kuru? Šipuļinu! Antons taču nav vājāks. Domāju, Furkads ir vienkārši sadusmojis Antonu. Paskatīsimies, kas notiks nākamajās sacensībās. Tas viss ar Furkadu var izspēlēt ļaunu joku."

Krievijas Biatlona savienības prezidents Aleksandrs Kravcovs: "Apskatoties video, mūsu komandas treneri pārliecinājās, ka acīmredzama pārkāpuma nav, tāpēc pieņēmām lēmumu neiesniegt protestu. Protestus iesniedz, ja ir acīmredzams pārkāpums. Video redzams, ka Furkads rīkojas huligāniski, turklāt visa posma garumā, ieskatot stafetes pārņemšanu, kur viņš aizķēra Loginovu. Finišā viņš aizvēra koridoru Šipuļinam, taču video redzams, ka viss notika noteikumu ietvaros."

Tomēr arī Krievijas nometnē ne visi ir Šipuļina un Loginova pusē un oponenti pauž gan argumentētu nostāju, gan arī emocionālu vēstījumu. Pie pirmajiem pieder bijušais krievu biatlonists, pasaules čempions Pāvels Rostovcevs: "Martēns pēc stafetes pārņemšanas centās pāriet uz kreiso pusi un sanāca, ka veicot atgrūšanos, trāpīja Loginovam. Domāju, nekādas speciālas rīcības šeit nebija. Arī finišā Martēns rīkojās noteikumu robežās, jo viņš izvēlējās šādu trajektoriju vēl pirms finiša zonas, kur jau ir nodalīti koridori. Martēns redzēja, ka Antons mēģina pa iekšmalu ieiet koridorā, un ceļu uz to aizšķērsoja. Ne visiem tas patīk, bet tas, kaut gan uz pārkāpuma robežas, bija korekti. Lai kā mums tas nepatiktu, Martēns rīkojās pēc noteikumiem."

Savukārt emocionāls attiecībā uz notikumiem pēc sacensībām ir 59 gadus vecais bijušais biatlonists, olimpiskais čempions un arī bijušais Krievijas vīriešu izlases treneris [2006.-2010. gads] Vladimirs Aļikins: "Furkads nepārkāpa noteikumus. Viņš gāja pa priekšu un drīkstēja izvēlēties jebkuru koridoru. Viņš redzēja situāciju un aizvēra koridoru Šipuļinam, kuram nācās atkāpties. Jā, Furkads to izdarīja speciāli, taču tas bija pēc noteikumiem. Ceremonija? Tāda rīcība nedara godu mūsu sportistiem. Furkads visu izdarīja gudri un pēc noteikumiem. Personīgi es arī nepamanīju, ka Loginovs tiktu klupināts. Var jau būt, ka Furkads viņam uzbrauca uz slēpes un tam sekoja kritiens, taču nemanīju neko ārkārtēju. Varbūt neuzmanīgi skatījos.

Taču tik daudz dubļu mūsējie uzlēja virsū francūzim. Sevišķi nesaprotu Šipuļinu, par kuru Furkads neko neteica, bet pieminēja tikai Loginovu. Ko viņam apvainoties? Nepasniegt roku - ļoti neglīti un tam var būt nepatīkamas sekas. Guberņeva kungs [krievu komentētājs - aut.] Furkadu pāris reizes nosauca par cūku. Ja Martēns to uzzinās, mierīgi var iesūdzēt tiesā. Man no tā visa kļuva ļoti nepatīkami skatīties biatlonu - mūsējie uzvedas neglīti.

Pēcgarša palikusi ļoti nepatīkama - pat neskatoties uz iegūto trešo vietu. Rezultātu aizēno mūsu sportistu un komentētāju uzvedība. Un pēc tam mēs vēl brīnāmies, ka mums atņem pasaules čempionāta rīkošanas tiesības. Man, piemēram, ir kauns. Ja joprojām būtu izlases treneris, noteikti visus nosēdinātu rezervistu soliņa tālākajā galā. It sevišķi Loginovu! Viņu pirmām kārtām! Viņš ir kucēns salīdzinājumā ar Furkadu! Cilvēkam deva iespēju, bet viņš uzvedas šādi - nepasniedz roku apbalvošanas ceremonijā. Man ir kauns par mūsu delegāciju."

Amerikāņu biatlonists Louvels Beilijs apgalvo, ka tautības nešķiro: "Uzskatu, ka nav pareizi, ka Loginovs piedalās šajā čempionātā - tas ir nepareizs signāls no Krievijas biatlona puses. Nevar būt tā, ka sportistu pieķer dopinga lietošanā, pazūd uz pāris gadiem, bet tad atgriežas - it kā nekas nebūtu noticis. Džastins Getlins un Taisons Gejs? Jā, arī viņi mānīja konkurentus un skatītājus. Arī viņiem nebūtu jāpiedalās lielās starptautiskās sacensībās."

Bijušais biatlonists, Furkada tautietis, sporta veida leģenda Rafaels Puarē: "Jā, arī Francijā šis notikums izraisījis lielu rezonansi. Vairums atbalsta Furkadu, bet daudzi arī uzskata, ka viņš rīkojās nepareizi, pamezdams apbalvošanas ceremoniju. Es pats droši vien rīkotos tieši tāpat, bet pēcāk nožēlotu to. Šādi pamest ceremoniju bija neglīti no viņa puses. Domāju, Martēns jūtas vientuļš cīņā pret dopingu. Mēs negribam, lai mūsu lieliskais sporta veids pārvērstos par kaut ko līdzīgu kā riteņbraukšana, kad vairāk runā par dopingu, nevis pašu sportu. Uzskatu, ka tas ir ļoti labi, ka Martēns cīnās pret dopingu. Taču vienam sportistam uzvarēt šai kaujā nav iespējams. Šeit savs darbs jāpaveic dažādām federācijām. Martēns kā labākais biatlonists jūt, ka viņam nav citas izvēles. Savukārt Šipuļins rīkojās ļoti necienīgi. Tiesa, Martēns prom tikt galā ar šādiem gadījumiem - viņš kā lauva dos atbildes triecienu."

Savukārt Starptautiskā biatlona savienība aicina piebremzēt un cienīt vienam otru, tostarp līdzjutējiem sociālajos medijos:

Preses konference (interesantākā daļa sākas no 07:06)

Izmantotie resursi:
Футбол, хоккей, баскетбол, теннис, бокс,...

1 2 3 4 131 komentārs

  +7 [+] [-]

, 2017-02-09 23:15, pirms 7 gadiem
Lielā vatņiku dopingrijeju ģimene!

  +7 [+] [-]

, 2017-02-09 23:16, pirms 7 gadiem
67 gadus vecais bijušais biatlonists un kādreizējais Krievijas sieviešu izlases treneris Anatolijs Hovancevs: "Ziedu ceremonijā neglīti rīkojās, gan Furkads, gan Šipuļins ar Loginovu. Savā dzīvē pirmo reizi redzu, ka sportisti nepasniedz viens otram roku.

HA HA HA
Parašas ikdiena. PČ hokejā,.. spēles KHL un kur tik vēl ne tagad arī biatlonā
Slēpts komentārs: comon88

     [+] [-]

, 2017-02-09 23:17, pirms 7 gadiem
comon88 rakstīja: redzēs ,kas notiks rit sieviešu biatlonā , ja tā krieviete kura tieši tāpat kā Loginovs izciete 2 gadu sodu par dopinga lietošanu , izcīnīs medaļu
Bet nu nav normāli ka dopingisti piedalās sacensībās nešķirojot valstis
Da nu - izciet, piedalies.

  -2 [+] [-]

, 2017-02-09 23:26, pirms 7 gadiem
comon88 rakstīja: redzēs ,kas notiks rit sieviešu biatlonā , ja tā krieviete kura tieši tāpat kā Loginovs izciete 2 gadu sodu par dopinga lietošanu , izcīnīs medaļu
Bet nu nav normāli ka dopingisti piedalās sacensībās nešķirojot valstis
Kad Sčerbatihs piedalījās un vēl kaudze mūsējo, tad gan viss bija ok. Man tik smiekli nāks, kad pēc kādiem desmit gadiem atklās, ka Furkads arī ir lietojis dopingu.

  -3 [+] [-]

, 2017-02-09 23:26, pirms 7 gadiem
https://m.youtube.com/watch?v=WhFOz... Shitajaa video labaak redzams...
Slēpts komentārs: Zigfrīīīīīīds
Slēpts komentārs: sanmezgls

     [+] [-]

, 2017-02-09 23:33, pirms 7 gadiem
Zigfrīīīīīīds rakstīja: Tu esi cūka, Furkad! Viena riebīga franču cūka!
Krievi jā rēcīgi pa savu televīziju tur ārdījās.

     [+] [-]

, 2017-02-09 23:34, pirms 7 gadiem
Ir jau arī krieviem pa ko iespringt. 10 gadu laikā tikai otrā medaļa

 +12 [+] [-]

, 2017-02-09 23:35, pirms 7 gadiem
Zigfrīīīīīīds rakstīja: Tu esi cūka, Furkad! Viena riebīga franču cūka!
bet Tu urla. Vietējā.
Slēpts komentārs: Kadrs23
Slēpts komentārs: sanmezgls

  +1 [+] [-]

, 2017-02-09 23:41, pirms 7 gadiem
Kadrs23 rakstīja: Nu oficiaalajaa video redzama tikai beigu dalja, ko vareetu trakteet kaa Ibu propogandu, manaa video redzams viss no saakuma, kaa shis skjeersaam trasei pilija Uz Loginova pusi... Dazhreiz gadaas, bet taa Ka kontakts tieshi stafetes nomainjaa reti ljoti... Finishaa gan viss tiirs bija, lai gan prieksh biatlona Dieva arii mazliet cuuciski... Rokas nepaspieshana Arii nebija pareizi, bet tas laikam taa kontakta un nezoliidaa finisha deelj...
Par F1 Verstapenu arī čīkstēja agresīvs utt. Ja noteikumu robežas - viss ok

 +14 [+] [-]

, 2017-02-09 23:41, pirms 7 gadiem
nesaprotu, kas Savickim nekas nav sakāms šajā sakarā ?!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +16 [+] [-]

, 2017-02-09 23:48, pirms 7 gadiem
sanmezgls rakstīja: njā ar to Loginovu tā strīdīgi
Tak kuru uztrauc, kāpēc kkāds krievs pēc sava posma beigām norāva uz gurķi. Krievi lai cepas, viņiem tas labi padodas.

  +3 [+] [-]

, 2017-02-09 23:48, pirms 7 gadiem
ParSportuLatvijā123 rakstīja: Jamm visi zazverejosies uz Krieviju, redz ko dara autoritate Furkads,nez kad Furkadam kauns saks paradities....Ceru, ka krievi paradis Furkadam trase....
PS Nekada zina neatbalstu dopingu, bet sitas sak palikt par traku
Diezin kāpēc visi un visur sazvērējušies pret krieveļākiem?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Kadrs23

  +7 [+] [-]

, 2017-02-10 00:09, pirms 7 gadiem
Kadrs23 rakstīja: Nee, Es domaaju vajadzeetu tikt skaidriibaa Furkaads to izdarija tiishaam vai nee, un Ja tiishaam, tad vajadzeetu sekot sankcijaam... Kaadu piemeeru tas raada, piemeeram, jaunieshiem Ka pasaulees biatlona Dievs shitaa riikojas, aiziet kaa apbizhojies beerns no apbalboshanas cermonijas, taranee citus sportistus... Slikts precedents taa teikt... Kas Buus Ja izdomaas shautuvee veel shaut pa Loginovu jo shis lieto dopingu... Baigais taisniibas ciiniitaajs tas Martens...
Parāda to, ka ja kkas neapmierina un liekas, ka kkas notiek negodīgi, tad ir jārīkojas, nevis jāstāv maliņā un klusi jānolaiž actiņas, jo tā ir pieklājīgi. Cilvēks stāv par saviem principiem un rīkojas. Es tur neko nosodāmu neredzu.

  +3 [+] [-]

, 2017-02-10 00:10, pirms 7 gadiem
ParSportuLatvijā123 rakstīja: Sis jau sak atgadinat agrak attieksmi pret melnajiem sportistiem...Paradi man sis komandas dopinga analizes un tad sac par sazverestibam runat!
parašas nav pelnījuši neko labāku

 +11 [+] [-]

, 2017-02-10 00:11, pirms 7 gadiem
nu urļiki gan sadomājušies, ko viņi gribēja, lai franči padodās un ļauj viņiem uzvarēt?? tjipa paiet malā, lai urļiki var brīvi slēpot? riktīgi galvā pi$ti ar savu putinu palikuši un brīnās, ka visa pasaule viņus neieredz
Franči gan malači, parādīja, kur vēži ziemo, izdrā$a urļikus un vēl pēc noteikumiem.

  +9 [+] [-]

, 2017-02-10 00:18, pirms 7 gadiem
par finišu...
nesaprotu cepienu.... krievs atrodas ~1,5m aiz muguras.... Martins paņem slaidāk to līkumu.... es saprastu, ja viņš pēc tam atkal mainītu "joslu"... līstu priekšā krievam... tad gan...
a tā... visu laiku atrodas aiz muguras... un Furkads vainīgs, ka viņu nevar apdzīt....

  +2 [+] [-]

, 2017-02-10 00:30, pirms 7 gadiem
sanmezgls rakstīja: 67 gadus vecais bijušais biatlonists un kādreizējais Krievijas sieviešu izlases treneris Anatolijs Hovancevs: "Ziedu ceremonijā neglīti rīkojās, gan Furkads, gan Šipuļins ar Loginovu. Savā dzīvē pirmo reizi redzu, ka sportisti nepasniedz viens otram roku.


HA HA HA
Parašas ikdiena. PČ hokejā,.. spēles KHL un kur tik vēl ne tagad arī biatlonā
Jā, laikam hoķi RUS pret CAN Hovancevs neskatījās

  +3 [+] [-]

, 2017-02-10 00:30, pirms 7 gadiem
Tipiskie krievi,principiāli nerunās angliski preses konferencē....

  +6 [+] [-]

, 2017-02-10 00:35, pirms 7 gadiem
Kadrs23 rakstīja: Nu oficiaalajaa video redzama tikai beigu dalja, ko vareetu trakteet kaa Ibu propogandu, manaa video redzams viss no saakuma, kaa shis skjeersaam trasei pilija Uz Loginova pusi... Dazhreiz gadaas, bet taa Ka kontakts tieshi stafetes nomainjaa reti ljoti... Finishaa gan viss tiirs bija, lai gan prieksh biatlona Dieva arii mazliet cuuciski... Rokas nepaspieshana Arii nebija pareizi, bet tas laikam taa kontakta un nezoliidaa finisha deelj...
Nu dikti jau tev tur gribas saskatīt apzinātu rīcību no Furkada, trollēn. Tik redz, ar iedomu spārniem tālu netikt.

  +3 [+] [-]

, 2017-02-10 00:38, pirms 7 gadiem
Cābels rakstīja: Tipiskie krievi,principiāli nerunās angliski preses konferencē....
Viņi taču nemāk angliski

  +8 [+] [-]

, 2017-02-10 00:46, pirms 7 gadiem
Franči tik paņēma un uzvarēja pēc noteikumiem... Pirmā diena pasaules čempī un jau tik traki sākusies ... būs jautrs turpinājums . Bet nu tie Krievi gan sadomājušies ,ka Franči padosies un ļaus viņiem uzvarēt... nu nē Franči jau nebūs tie ,kas padosies un atļaus uzvarēt Krieviem !

     [+] [-]

, 2017-02-10 01:15, pirms 7 gadiem
P.S.
... varēja vēl pieminēt 1812.gadu... kā sakāvušu frančus....

  +4 [+] [-]

, 2017-02-10 01:51, pirms 7 gadiem
Šipuļins pamatīgi uzvārījies, Loginovs no mušas ziloni uzpūtis - nejauša sadursme tiek pārvērsta par apzinātu kaitniecību... Prātiņ, nāc mājās! Par Guberņijevu jau rakstīju pie cita raksta, tur pat nav jēgas neko saukt, viss sen izkūpējis.

     [+] [-]

, 2017-02-10 01:53, pirms 7 gadiem
Cābels rakstīja: Tipiskie krievi,principiāli nerunās angliski preses konferencē....
Ja viņiem macītu Angliski
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: maris777
1 2 3 4 131 komentārs