Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Deksnim trīs kļūdas iedzīšanā un 45. vieta starp Eiropas junioriem

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Deksnim trīs kļūdas iedzīšanā un 45. vieta starp Eiropas junioriem
Ingus Deksnis
Foto: Vladislavs Proškins/f64

Čehijā noslēdzies Eiropas čempionāts biatlonā junioriem, un sacensību pēdējā dienā Ingus Deksnis ieņēma 45. vietu 12,5 kilometru iedzīšanas distancē.

Mājiniekiem par prieku iedzīšanā uzvarēja čehs Milans Žemlička, kurš trasē devās piektais, nepilnu pusminūti aiz līdera un 16 sekundes aiz ceturtās vietas. Tomēr pirmās divas šaušanas viņš veica bez kļūdām, trešajā un ceturtajā nenogāza vienu mērķi, bet tas netraucēja vientuļi sasniegt finišu un kļūt par Eiropas čempionu.

15,6 sekundes no viņa atpalika cits čehs Ondržejs Santora, kurš vakar sprintā finišēja 17. vietā, tomēr blīvo rezultātu dēļ spēja aizsniegties līdz sudrabam. Viņš varēja pat kļūt par čempionu, tomēr noslēdzošajā šaušanā netrāpīja divos mērķos. Savukārt sprinta uzvarētājs Ņikita Poršņevs kļūdījās astoņas reizes un ierindojās 9. vietā.

No Latvijas biatlonistiem trasē devās tikai Ingus Deksnis, kurš vakar sprintā bija 43., no uzvarētāja atpaliekot divas ar pusi minūtes. Pirmajā šaušanā viņš nogāza visus mērķus, tomēr turpinājumā pa vienai kļūdai katrā šaušanā. Rezultātā 5:54,1 minūtes aiz uzvarētāja un 45. vieta Eiropā.

Aiz muguras palika biatlonisti no Bulgārijas, Francijas, Igaunijas, Ukrainas, Šveices, Baltkrievijas, Polijas, Vācijas un Slovākijas. Finišu sasniedza 57 sportisti.