Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Pasaules kērlinga čempionātu noslēdz Latvijas senioru izlases

Linda Mangale
Linda Mangale

Pasaules kērlinga čempionātu noslēdz Latvijas senioru izlases
Dace Zīle un Maija Prozoroviča
Latvijas senioru izlases spēlētājas
Foto: WCF / Richard Gray

Latvijas senioru sieviešu un vīriešu kērlinga izlases Zviedrijā, Esterzundā 26.aprīlī aizvadīja savu apakšgrupu pēdējās pasaules čempionāta spēles. Sieviešu izlasei izdevās pārspēt Īriju, bet vīriešu komandai zaudējums pret grupas favorīti Norvēģiju.

Abām izlasēm bija nepieciešamas uzvaras, lai nezaudētu izredzes uz izslēgšanas kārtu.

Latvijas senioru sieviešu izlase kā pirmā devās uz ledus, lai cīnītos ar Īriju. Pirmajā endā Latvijai izdevās iegūt pēdējā akmens tiesības, kas tika prasmīgi izmantotas, panākot 4:0. Turpmākajā spēles gaitā viens pēc otra tika nozagti četri endi, kuros kopumā savākti deviņi punkti. Līdz ar to pēc piektā enda Latvija apspēlēja Īriju ar 13:0. Sestajā endā Īrijas izlase iegūst divus punktus (2:13) un spēle tiek noslēgta ar Latvijas izlases uzvaru.

Pēc šīs spēles grupā vēl bija neskaidrs, kura no komandām kā trešā tiks izslēgšanas kārtā. Diemžēl Somijas uzvara pēdējā grupas turnīra spēlē pārvilka strīpu Latvijai izredzēm, lai turpinātu cīņu par medaļām.

Latvijas senioru sieviešu izlases skipa Elēnas Kāpostiņas pēcspēles komentārs:
“Īrija nebija tas pretinieks, kas varētu sagādāt lielas problēmas. Paldies komandai par labu un saturīgu spēli. Visas apakšgrupas spēles aizvadījām labā ritmā. Ar katru spēli uzlabojās komandas sniegums. Pietrūka tik dažu labu metienu un arī veiksmes, it īpaši spēlē pret Šveici. Visās zaudētajās spēlēs bija iespēja izcīnīt uzvaru.

Komandas gatavošanās šim čempionātam bija ar sarežģījumiem. Maija Prozoroviča lauza labo roku tikai divus mēnešus pirms čempionāta, bet ģipsis tika noņemts divas nedēļas pirms došanās ceļā. Šogad komandā labi iekļāvās Dace Zīle, kurai šis bija pirmais čempionāts. Pamainījās arī spēlētāju kartība, bet visas bijām savā labākajā līmenī. Paldies komandai!”

Līdz ar to Latvijas senioru sieviešu izlasei pasaules čempionāts noslēdzies ar izcīnītām četrām uzvarām septiņās spēlēs. No mūsu grupas tālāk tika Šveice, Skotija un Somija, savukārt no otras grupas cīņā par čempionu titulu viņām pievienosies ASV, Kanāda un Zviedrija.

Latvijas senioru vīriešu izlasei pēdējā spēlē nācās tikties ar grupas līderi Norvēģiju. Spēle ļoti spraiga. Norvēģi tikai trešajā endā ar pēdējā akmens tiesībām atklāj rezultātu 1:0. To viņi papildina ar ceturtajā endā nozagtu vienu punktu (2:0). Toties pēc pārtraukuma, piektajā endā Latvijas izlase rezultātu izlīdzina (2:2). Līdz astotā enda sākumam komandas apmainās ar divu punktu guvumiem (4:4), kas nozīmē, ka viss izšķirsies pēdējā endā. Diemžēl Norvēģijas izlase tajā izcīna uzvaras punktu 5:4.

Latvijas senioru vīriešu izlases skipa Anša Regžas pēcspēles komentārs:
“Centāmies, cīnījāmies kā mācējām. Divreiz atgriezāmies spēlē un vēl bija neliela cerība ar pēdējo metienu, bet neizdevās. Jāatzīmē, ka norvēģi ar savu ļoti agresīvo spēli pelnīti uzvarēja visas komandas grupā, kā arī LSD rādītājs viņiem ir ļoti labs. Pabeidzām turnīru ar neitrālu bilanci. Tomēr ir neliela pēcgarša, jo visās zaudētajās spēlēs pietrūka pavisam nedaudz.”

Pēc šī zaudējuma Latvijas senioru vīriešu izlase vairs neturpinās cīņu par medaļām. Par titulu sacentīsies: Austrālija, Zviedrija, Skotija, Šveice, Kanāda, Vācija, Norvēģija, ASV, Somija, Dānija, Jaunzēlande un Velsa.

Vīriešu kvalifikācijas spēles, lai tiktu ceturtdaļfinālā un viena no sieviešu kvalifikācijas spēlēm, lai tiktu pusfinālā 27.aprīlī sāksies plkst. 13:00 pēc Latvijas laika. Vīriešu ceturtdaļfināli un otra sieviešu kvalifikācijas spēle, lai tiktu pusfinālā norisināsies plkst. 19:00.

Rezultātiem var sekot līdzi turnīra mājas lapā: World Senior Curling Championships 2018

Latvijas sieviešu senioru izlase: Maija Prozoroviča, Dace Regža, Dace Zīle, Elēna Kāpostiņa (skips), treneris Ansis Regža
Latvijas vīriešu senioru izlase: Modris Vītoliņš, Aivars Purmalis, Jānis Rēdlihs, Ansis Regža (skips), trenere Dace Regža

Senioru sieviešu izlases spēļu rezultāti:

U 6:4 Latvija – Itālija
Z 5:7 Latvija – Skotija
U 5:4 Latvija – Somija
Z 5:6 Latvija – Anglija
U 10:1 Latvija – Jaunzēlande
Z 5:8 Latvija – Šveice
U 13:2 Latvija – Īrija

Senioru vīriešu izlases spēļu rezultāti:

U 13:2 Latvija – Horvātija
Z 3:4 Latvija – Īrija
U 8:6 Latvija – Somija
U 5:4 Latvija – Krievija
Z 6:8 Latvija – ASV
Z 4:5 Latvija – Norvēģija

/U – uzvara, Z – zaudējums/

Kopvērtējums senioru sieviešu komandām B grupā

VietaValstsSpēlesUzvarasZaudējumi
1.Šveice*761
2.Skotija*761
3.Somija*752
3.Anglija743
5.Latvija743
6.Īrija725
7.Itālija716
7.Jaunzēlande707

Kopvērtējums senioru vīriešu komandām C grupā

VietaValstsSpēlesUzvarasZaudējumi
1.Norvēģija*660
2.ASV*642
3.Somija*633
4.Īrija633
5.Latvija633
6.Krievija624
7.Horvātija606

/*Kvalificējusies nākamajai kārtai/

Latvijas izlašu startu pasaules čempionātā atbalsta Izglītības un zinātnes ministrija, Latvijas Komandu sporta spēļu asociācija, Latvijas Kērlinga asociācija.