Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

2400 cilvēki apmeklējuši Ziemas sportisko aktivitāšu festivālu Rīgā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

2400 cilvēki apmeklējuši Ziemas sportisko aktivitāšu festivālu Rīgā
Ziemas sportisko aktivitāšu festivāls
Foto: sports.riga.lv

Ar krāšņu programmu visas dienas garumā noslēdzies pirmais Ziemas sportisko aktivitāšu festivāls Rīgā. Plaši apmeklētā festivāla raibās aktivitātes notika gan uz sniega, gan ūdenī, gan radošā, gan sportiskā garā, gan vērojot māksliniekus, gan pašiem piedaloties un izbaudos saulainās svētdienas āra priekus, informē pasākuma organizatori.

Īpašu uzmanību bērnu un pieaugušo vidū piesaistīja draudzīgie un aktīvie haskiju suņi, kurus varēja gan samīļot un bužināt, gan izbraukt suņu pajūgā, ko ar lielu atsaucību izmantoja ļoti daudzi festivāla dalībnieki.

Viena no iecienītākajām apmeklētāju, jo īpaši bērnu, nodarbēm bija ledus skulptūru veidošana. Paralēli trim meistaru darinātajām ledus skulptūrām par Olimpisko spēļu tēmu, paši apmeklētāji aizrautīgi iemēģināja roku ledus mākslā. Māksliniekiem un festivāla dalībniekiem kopā tapa piecas lielas un astoņas mazākas ledus skulptūras.

Azartiskā fotoorientēšanās piepildīja parku ar ģimeņu komandām, kas, vadoties pēc kartes, meklēja izliktos kontrolpunktus, lai atklātu, kura izcila Latvijas sportista uzvārds orientēšanās uzdevumā ir apslēpts.

Bērni nenogurdināmi darbojās radošajās darbnīcās, veidojot karnevāla maskas, vējdzirnaviņas un ziemas pastkartes, kā arī paši savas piespraužamās nozīmītes, kas izraibināja festivālu vēl vairāk. Bērni kopā izveidoja 1250 nozīmītes.

Izaicinošā ragaviņu vilkšanas atrakcija ļāva arī tētiem un mammām sajust sacensību garšu, bet turpat blakus īstu saliedētības testu izgāja ģimenes slēpojuma aktivitātes dalībnieki, kur vairākiem dalībniekiem ar kopīgajām slēpēm bija reizē jānosoļo distance. Rokas precizitāti varēja pārbaudīt, metot Olimpiskajā mērķī, bet laba līdzsvara pārbaude dalībniekiem bija staigāšana ar koka kājām.

Sasildīties varēja gan vingrajās nūjošanas, gan brīvdabas vingrošanas nodarbībās, turklāt pasākuma apmeklētājus visu dienu ar siltu, garšīgu tēju cienāja "Lipton", bet par našķiem un karstām uzkodām rūpējās kukurūzas "Bonduelle" komanda.

„Esam iepriecināti, ka festivāla apmeklētāji bija ļoti atsaucīgi un labprāt piedalījās visās aktivitātēs. Sniega daudzums nebūt netraucēja šo festivālu nosvinēt sportiskā garā, jo sniega bija tieši tik, cik nepieciešams. It īpaši priecājamies par pozitīvajām apmeklētāju atsauksmēm, tāpēc ceram, ka šāds festivāls šogad nenotika vienīgo un pēdējo reizi, bet kļūs par jauku svinēšanas un sportošanas tradīciju nākamajos gados,” pauž pasākuma organizatori.

Ziemas sportisko aktivitāšu festivālu piedāvāja Rīgas pašvaldība, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.Festivālu organizēja sporta sacensību organizācija „xRace”.

Informāciju sagatavoja projekta koordinatore Marta Zumberga.

Izmantotie resursi:
www.sports.riga.lv